skip to Main Content

Hydrama Grand Hotel: Κρητικός επιχειρηματίας επένδυσε 17 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει μία καπναποθήκη σε 5αστερο υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Ένα υπερσύγχρονο, πολυτελές, ξενοδοχείο 5 αστέρων υποδέχθηκε η Δράμα, το «Hydrama Grand Hotel», το οποίο «έχτισε» λιθαράκι λιθαράκι ο Κρητικός επιχειρηματίας Μανώλης Λεδάκης. Μόλις είδε το διατηρητέο κτίριο Σπήρερ, που παλιότερα ήταν μία εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη μαγεύτηκε και θέλησε αμέσως να του δώσει νέα ζωή, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στους Δραμινούς και τους τουρίστες της περιοχής να περάσουν κάποιες από τις πιο αξέχαστες στιγμές της ζωής τους στο υπέροχο περιβάλλον του.

Το όλο εγχείρημα άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 2004. Μία επένδυση 17.000.000 ευρώ, πολύ υπομονή και επιμονή κι ένα όραμα, να ενισχύσει τον εναλλακτικό τουρισμό στη Δράμα. Αυτά ήταν τα τρία συστατικά της επιτυχίας που σήμερα γνωρίζει το ξενοδοχείο.

Για την ιστορία, το κτίριο που παλαιότερα ήταν μία καπναποθήκη χτίστηκε από τον Ελβετοεβραίο καπνέμπορο Χέρμαν Σπήρερ το 1920. Το 1932 πέρασε στην κυριότητα της «Αυστροελληνικής Εταιρείας Καπνου». Είναι ένα πολυώροφο κτίριο, μοναδικών διαστάσεων και ύψους για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Το κτίριο μετά το 1974 ακολούθησε την κακή τύχη της καλλιέργειας στη χώρα μας. Επί τρία χρόνια παρέμενε απούλητο μέχρι που τράβηξε το ενδιαφέρον του Μανώλη Λυδάκη που θέλησε αμέσως να επενδύσει σε αυτό.

Για την εκμετάλλευση αυτού του κτιρίου υπήρχε μία και μόνο προϋπόθεση, η διαφύλαξη της υπάρχουσας κατασκευής όπως ακριβώς έχει σήμερα και ο πλήρης διαχωρισμός από οποιαδήποτε νέα επέμβαση.

Ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί και να συντηρηθεί μελλοντικά το συγκεκριμένο κτίριο με μία νέα χρήση, αυτή του ξενοδοχείου και παράλληλα να δίνει σε τουρίστες και κατοίκους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση καθημερινά και σε άλλες χρήσεις πολιτιστικού κι όχι μόνο ενδιαφέροντος, όπως στο μουσείο καπνού, στους χώρους εστίασης, στις αίθουσες συγκεντρώσεων πολλαπλής χρήσεως,  στο πάρκο, στη λίμνη κ.α.

Σήμερα, το 5άστερο ξενοδοχείο διαθέτει 73 δωμάτια και σουίτες, δύο εστιατόρια και μπαρ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ένα μικρό μουσείο καπνού, κάβα με κρασιά και spa.

Τα δωμάτια τοποθετήθηκαν στην πλευρά της λίμνης τόσο δεύτερο όσο και στον τρίτο όροφο για καλύτερη θέα, στον τέταρτο όροφο και στην σοφίτα υπάρχουν δωμάτια και στις δύο πλευρές, ενώ στα δωμάτια της σοφίτας έχει τοποθετηθεί στην οροφή ένας φεγγίτης για φυσικό φωτισμό και εξαερισμό.

Για το πολύ ιδιαίτερο αυτό κτίριο, την ιστορία και την αισθητική του τρεις μουσειολόγοι δημιούργησαν κι ένα μικρό μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία του «Hydrama Grand Hotel».

 

 

Hydrama Grand Hotel
Τηλέφωνο: 2521033322
Fax: 2521035002
E-mail: info@hghotel.gr
Δ/ση: Αγίας Βαρβάρας 11, 66131, Δράμα
Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top