skip to Main Content

Ο Κρητικός Αστροναύτης Μανούσος ετοιμάζεται για την πρώτη Αεροδιαστημική Αποστολή από την Κρήτη

Ο Κρητικός Αστροναύτης, εν ονόματι Μανούσος, βρίσκεται λίγες μέρες πριν την πρώτη του αποστολή στο διάστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Κρήτη.

Στόχος της ομάδας Cretan Astronaut είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Η αποστολή αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους στο διάστημα, το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη. Πλήρωμά του, η φιγούρα του Κρητικού Αστροναύτη η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεο 360 μοιρών που θα καταγραφεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Επιπλέον, θα αναλύεται η πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων όσο αυτό διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις. Τέλος, στόχος είναι να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους οργανισμούς πώς το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών της αποστολής, καθώς και το προγραμματιστικό μέρος, τα οποία υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου και εκ του μηδενός από την ομάδα του Cretan Astronaut.

Καθώς το κόστος των υλικών είναι ιδιαίτερα υψηλό, η ομάδα τρέχει αυτό το διάστημα μία Crowdfunding Καμπάνια Υποστήριξης μέσω της οποίας μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τον Μανούσο και την Κρήτη να κατακτήσει το διάστημα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός και φυσικά θα πάρετε και το δωράκι σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία τους και να συνεισφέρετε στο εγχείρημα τους μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται εξ’ αρχής από τον Youth Entrepreneurship Club.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media του Cretan Astronaut (facebook και instagram) για ακόμη περισσότερα διαστημικά νέα αλλά και για να μάθετε πρώτοι την ημερομηνία εκτόξευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top