skip to Main Content

Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί εντυπωσίασαν στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων στο GRAND PALAIS στα Ηλύσια Πεδία

Για μια ακόμη χρονιά το GRAND PALAIS στα Ηλύσια Πεδία αποτελεί το επίκεντρο της παγκόσμιας τέχνης την εβδομάδα 12 – 17 Φεβρουαρίου 2019. Χιλιάδες φιλότεχνοι, επιμελητές εκθέσεων και ιδιοκτήτες gallery κατακλύζουν το ιστορικό κτίριο, παρακολουθώντας το 14o Σαλόνι ART CAPITAL – Σαλόνι των Ανεξάρτητων (Salon des INDEPENDANTS).

Παρά τη φετινή απουσία Ελληνικού περιπτέρου, σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί, κάποιοι με πολύχρονη παρουσία και βραβεύσεις στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων, παρουσίασαν κι εντυπωσίασαν με τα έργα τους, αποσπώντας θετικές κριτικές αλλά και προτάσεις συνεργασίας με galleries του εξωτερικού.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι:

Νίκη Μιχαηλίδου, μόνιμο μέλος στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων μετά από πρόταση των Γάλλων, με το έργο της «Ames dans la mer» που όπως εξηγεί η ίδια δείχνει τις ψυχές που χάνονται στη θάλασσα προσπαθώντας να βρουν καλύτερη ζωή.

Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη με το έργο της «RED VELVET», που συνεχίζει να εξελίσσεται, έχοντας ήδη παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα η οποία εντυπωσίασε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παλίντα Γεωργουλάκου με ήδη επιτυχημένη πορεία της ίδιας και των έργων της σε Ελλάδα και Κίνα.

Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου, ζωγράφος με πολλές ατομικές εκθέσεις και με τα έργα της να βρίσκονται σε γνωστές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ειρήνη Πετροπούλου η οποία έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλές κι επιτυχημένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι πως η Ελληνική Τέχνη σε περιόδους κρίσης βρίσκει τρόπους να «ζει», να κάνει αισθητή την παρουσία της και να προσελκύει τα βλέμματα των φιλότεχνων και των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τέχνη.

Η Ελλάδα λοιπόν μέσα από σύγχρονους εικαστικούς βρίσκεται στο προσκήνιο, ελπίζει και ταξιδεύει, εξάγοντας, όπως πάντα, πολιτισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top