skip to Main Content

Τα αστέρια του τέννις Τσιτσιπάς & Σάκκαρη νίκησαν τον «θρύλο» Φέντερερ & την παρτενέρ του Μπέντσιτς στο Hopman Cup

Μία σπουδαία νίκη κατάφεραν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη στο διπλό επί των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίνκα Μπέντσιτς, στο Hopman Cup, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Το ελληνικό δίδυμο νίκησε με 2-1 σετ την ομάδα της Ελβετίας στο πλαίσιο του Β΄ομίλου.

Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επιβλήθηκαν στον Ρότζερ Φέντερερ και στη Μπελίντα Μπέντσιτς στο μικτό διπλό με 4-3(4), 2-4, 4-3 και, με τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες, υποχρέωσαν το δίδυμο από την Ελβετία στην πρώτη ήττα στο τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς έπαιξε σκληρά και στην προηγούμενη αναμέτρησή του με τον Φέντερερ, αλλά έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.


Με αυτή τη νίκη η Ελβετία προκρίθηκε στον τελικό του Hopman Cup, την ώρα που η ελληνική ομάδα χρειαζόταν να νικήσει και στα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.


Λίγο αργότερα η Σάκκαρη αντιμετώπισε τη Μπελίντα Μπέντσιτς στο μονό των γυναικών και επικράτησε 6-3, 6-4, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ισοφαρίσει σε 1-1 τις αναμετρήσεις της με την Ελβετία.

Το ματς απήλαυσαν και οι δύο Έλληνες αθλητές, όπως και τα προηγούμενα διπλά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top