skip to Main Content

H food blogger & food lover για πάντα Εύα Μονοχάρη μπαίνει στο σπίτι μας με τις πιο συναρπαστικές συνταγές

Μία παιδαγωγός με μεγάλη αγάπη για το φαγητό έκανε στροφή στη ζωή της το 2007 αποφασίζοντας να αφοσιωθεί  σε μία καθημερινή μας ανάγκη, που όμως περιέχει και τις λέξεις επιβίωση, προσφορά, χαρά, απόλαυση. Κι επειδή το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας σήμερα η Εύα Μονοχάρη δηλώνει περήφανα Food blogger και Food lover για πάντα!

Είναι η δημιουργός του Funkycook.gr και έκανε αυτό που πραγματικά αγαπούσε, τη μαγειρική επάγγελμα, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία και τις τάσεις της εποχής που είναι το blogging.

Στο Funky Cook μοιράζεται μαζί μας τις αγαπημένες της συνταγές, αυτές που από μικρή θυμάται να μαθαίνει, τριγυρίζοντας πάνω από τις κατσαρόλες και τη γάστρα της γιαγιάς της. Η Εύα διάβαζε ό,τι βιβλίο μαγειρικής έπεφτε στα χέρια της και πειραματιζόταν, πειράζοντας όποια συνταγή την προκαλούσε το ενδιαφέρον, ακόμα και τα φαγητά της μαμάς της.

Δηλώνει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και των παραδοσιακών συνταγών κάθε τόπου και λαού. Προτιμά να μαγειρεύει με φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής. Βέβαια πώς θα μπορούσε να μην της αρέσει η μαγειρική και το καλό φαγητό αφού μεγάλωσε μέσα στη ταβέρνα του παππού της, που ήταν μία από αυτές τις καλές μερακλίδικες παλιές ταβέρνες, που οι στιγμές εκεί την σημάδεψαν και καθόρισαν και τη διαδρομή της στο μέλλον.

Το 2007 ήταν η χρονιά που πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει όλο αυτό το υλικό που είχε στα χέρια της οργανωμένα σε ένα blog, πρώτα για να τις βρίσκει εύκολα η ίδια κι έπειτα για να τις μοιράζεται με όλους εμάς, που αγαπάμε το φαγητό, είτε απλά να το απολαμβάνουμε είτε και να το μαγειρεύουμε.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Εύα δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει διαδικτυακά, όπως θα μαγείρευε για την οικογένεια και τους φίλους της και να μοιράζεται τις συνταγές της με τους αναγνώστες της, μέσα από πραγματικές, μικρές ιστορίες και φωτογραφίες. Η Εύα όμως είναι ένας δραστήριος άνθρωπος και δε θα μπορούσε να μείνει μόνο στο blogging. Έτσι το 2013 ήρθε η ιδέα για το Food4Good -τρώμε για καλό σκοπό- και δημιούργησε μια ομάδα δράσης που με «όχημα» το φαγητό προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. Για το project αυτό βραβεύτηκε το 2015 από τα Marie Claire Awards.

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top