skip to Main Content

Αποκλειστικό: Ο Δημήτρης Κυμιατζής μας συστήνει το Greek-wineries- Τον πιο πλήρη «Made in Greece» οδηγό των ξένων επισκεπτών στα ελληνικά οινοποιεία (ΦΩΤΟ)

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα site, το οποίο «φιλοξενεί» και παρουσιάζει όλο τον οινολογικό πλούτο της Ελλάδας, σε ξένους επισκέπτες; Το Greek –wineries, είναι ένας πλήρης και ιδιαιτέρως χρηστικός οδηγός που «ξεναγεί» τους επισκέπτες του, σε πάνω από 180 ελληνικά οινοποιεία και φιλοδοξεί να γίνει ο πρεσβευτής των Ελληνικών επισκέψιμων οινοποιείων στο εξωτερικό. Τον ανακαλύψαμε και ζητήσαμε από τον δημιουργό του, τον κύριο Δημήτρη Κυμιατζή να μας μιλήσει για το όραμα πίσω από τη δημιουργία του και για τους στόχους του, και να μας ξεναγήσει στον κόσμο των ελληνικών επισκέψιμων οινοποιείων.

Ζαχαίος – Winnery

Τόσα πολλά είναι τα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας ; Ούτε που το είχαμε -πολλοί νομίζω -φανταστεί Ήταν ο λόγος έμπνευσης του greek-wineries ;

Μέχρι σήμερα στο greek-wineries φιλοξενούνται 180+ (184 ακριβώς) επισκέψιμα οινοποιεία από όλη τη χώρα. (σε 11 γεωγραφικές περιφέρειες).

Σόλωνος Art-Cellar

Μιλήστε μας για το story και τους ανθρώπους πίσω από την ιδέα

Μετά από 12 χρόνια θητεία σε μεγάλο επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη (διευθυντική θέση ), συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πληροφόρηση για τους επισκέπτες της χώρας μας. Έτσι, αποφάσισα να συμμετέχω σε site για τον ελληνικό οινοτουριστιμό. Ο αυριανός επισκέπτης της Ελλάδας, πριν έρθει, πρέπει να γνωρίζει, όποια περιοχή κι αν επισκεφτεί, ότι εκεί υπάρχουν, επισκέψιμα οινοποιεία. Η ομάδα μας είναι μικρή ευέλικτη και δραστηριοποιείται ο καθένας στον τομέα του.

Oenotria Land Art

Τι θέλετε να πετύχετε με αυτή την πρωτοβουλία Υπάρχει όραμα και χρονοδιάγραμμα εκτός από την αρχική ιδέα;

Έχουμε δημιουργήσει την μεγαλύτερη λίστα Ελληνικών επισκέψιμων οινοποιείων στο Διαδίκτυο. Εκτός από τα οινοποιεία θέλουμε να δείξουμε τα εστιατόρια, της χώρας μας, μέσα από το Ελληνικό κρασί. Αποβλέπουμε να γίνουμε το απόλυτο εργαλείο του Ελληνικού Οινοτουρισμού. Πρέπει να προσθέσουμε κι άλλες γλώσσες στο site πρώτα τα Ελληνικά και μια έως δυο ακόμη. Θα συμπεριλάβουμε οινοποιητικές εκδρομές ( wine tours ) κατά τόπους στην χώρα. Πιστεύουμε ότι τα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας, δεν είναι γνωστά έξω από τα σύνορα της χώρας, όσο τους αξίζει !

Το 2017, η ομάδα του Greek Wineries επισκέφτηκε 85, σε Αττική, Εύβοια, Σαντορίνη, Νεμέα, Ζάκυνθο, Γιάννενα , Καστοριά, Φλώρινα, Καρδίτσα, Νάουσα, Δράμα. Γνώρισε και συνομίλησε με τους οινοποιούς. Έβγαλε νέες φωτογραφίες Μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουμε με την Κρήτη.

Οινοποιείο Κορονιώτης – Άργος

 

Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε είναι οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας Πως σας βρίσκουν και τι συνήθως αναζητούν όντας εξοικειωμένοι ειδικά κάποιοι λαοί περισσότερο με την επίσκεψη ενός οινοποιείου;

Ο αυριανός επισκέπτης θα αξιολογήσει τι τον ενδιαφέρει, ανάλογα την περιοχή, το ωράριο, τις παροχές, την ιστορία, ή άλλα κριτήρια, που θα αναπτύξει βλέποντας τόσες φωτογραφίες και όχι μόνον μια.
Το κάθε οινοποιείο, παρουσιάζεται με 12 φωτογραφίες , κείμενο, το ακριβές στίγμα του, στο χάρτη της Google, στοιχεία επικοινωνίας, ωράριο λειτουργίας. Τα στοιχεία αυτά είναι μια αρχή για τον επισκέπτη.

Παρά την άνοδο του οινοτουρισμού τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα , παραμένει στα χαμηλά σκαλοπάτια, σε αντίθεση με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Οινοποιείο Μιχαηλίδη – Δράμα

 

Οι Έλληνες οινοποιοί έχουν εξελιχθεί και πόσο; Γιατί η δική σας επισήμανση μας δείχνει ότι εκτός από καλά κρασιά φτιάχνουν με καλαισθησία και τους χώρους τους

Οινοτουρισμός είναι πρώτα απ όλα φιλοξενία. Ο Έλληνας οινοποιός θέλει να δείξει στον χώρο του ο ίδιος το προϊόν του. Και είναι φιλόξενος. Το κάθε οινοποιείο έχει κάτι διαφορετικό να δείξει, να προβάλει.
Η παραγωγή του κρασιού, είναι ξεχωριστή από το επισκέψιμο τμήμα. Είναι ωστόσο, πηγή γνώσης για τον επισκέπτη.

Κτήμα Διαμαντάκου- Νάουσα

Θα γίνετε « εξαγώγιμος» και αν ναι πως ;

Το Greek Wineries είναι εξ ορισμού « εξαγώγιμο». Προσπαθεί να φέρει τα Ελληνικά επισκέψιμα οινοποιεία πιο κοντά στον επισκέπτη.

Δαλαμάρας- Wine tastery- Νάουσα

To site μας το λέμε madeingreece.news . Το δικό σας το Greek Wineries πόσο «made in Greece» είναι;

Εύστοχος ο παραλληλισμός σας. Θεωρώ ότι είναι απολύτως Made in Greece. Είμαστε κομμάτι του εναλλακτικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Βέβαια αυτή τη στιγμή είμαστε προσανατολισμένοι στους επισκέπτες της χώρας μας. Νοιώθουμε, Ο πρεσβευτής των Ελληνικών επισκέψιμων οινοποιείων.

Domaine-Costa Lazaridi- Ανδριανή

 

Argyros Estate-Σαντορίνη

 

Οινοποιείο Αργατία- Ροδοχώρι Νάουσα

 

Οινοποιείο Αλλαγιάννη- Αττική

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top