skip to Main Content

Topwoman η Έλενα Kαλλονά: Η Leader που σέβονται οι Γερμανοί – Η γενική διευθύντρια της Jugheinrich Hellas, κορυφαία εταιρεία με ρομποτικά μηχανήματα & παλέτες για τις αποθήκες του μέλλοντος (φωτό)

Από το 1992 έως σήμερα, 24 χρόνια, βρίσκεται ανάμεσα σε περονοφόρα ανυψωτικά και αποθήκες. Μια σύγχρονη τοpwoman – case study στον κλάδο των logistics.

Από μικρή στη δουλειά, μία δυναμική γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, που συχνά αμφισβητήθηκε χωρίς να το βάλει ποτέ κάτω, η Έλενα Καλλονά είναι Managing Director της Jungheinrich Hellas, μίας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων και συστημάτων αποθήκευσης υψηλής τεχνολογίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπό τη διοίκησή της, η εταιρεία απέκτησε αξιόλογα μερίδια στην ελληνική αγορά, κατάφερε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο εγχώριο ανταγωνισμό με μότο «περισσότερο πάθος, ανάπτυξη, μέλλον» και παρά τη συνεχόμενη κρίση, ενίσχυσε τη δυναμική της θέση στην αγορά και διατήρησε όλες τις θέσεις εργασίας.

 

Το who is who της

Η κα Έλενα Καλλονά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973, είναι παντρεμένη με τον Prof. Dr. Med. Κωνσταντίνο Σπέγγο και είναι μητέρα μίας κόρης, της Εριέττας.

facebook/Elena Kallona

Ξεκίνησε την καριέρα της τον Ιούνιο του 1992, παράλληλα με τις σπουδές της στο Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση Δ.Καλλονάς & Υιός ΕΠΕ (έτος ιδρ. 1957) έναν από τους πιο γνωστούς αντιπροσώπους περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού αποθηκών.

mellon-accelerator.eu

Τον Ιανουάριο του 2002, μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, η Jungheinrich AG εξαγόρασε τη Δ. Καλλονάς & Υιός ΕΠΕ, ενισχύοντας την παρουσία της στην παγκόσμια
αγορά.

Έκτοτε, η Έλενα Καλλονά είναι Managing Director της Jungheinrich Hellas ΕΠΕ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Δείτε την ομιλια της Κας Καλλονά στο 32ο λεπτό

Μία από τις λίγες γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, με 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον συναρπαστικό κόσμο των intralogistics και 20 χρόνια εμπειρίας σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, μπόρεσε, κατά τη διάρκεια της καριέρας της, να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τις προκλήσεις, από τις οποίες δεν «κρύβεται» ποτέ.

Είναι περήφανη για τη δουλειά της, παράγει αποτελέσματα και παρέχει ένα σταθερό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της.

Στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε (VUCA world), δέχεται με ενθουσιασμό τις αλλαγές και αναγνωρίζει ότι χωρίς αλλαγή, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες χάνουν την αξία τους.

 

 

Αυτός είναι ο λόγος που η Jungheinrich είναι το «σπίτι» της τα τελευταία 20 χρόνια. Τέλος, έπαιξε και παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του Future of Work του ομίλου Jungheinrich, παγκοσμίως.

Tα τρία τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 30 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις (Fortune: Most Powerful Women in Business.)

 

Η Έλενα Καλλονά είναι ενεργό μέλος:

– Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο, στην Επιτροπή Μελών, HR Talents
– ΕΑΣΕ, στην Ομάδα Δράσης, Ίσων Ευκαιριών
– Δίκτυο Πρεσβευτών «MELLON ANGELS»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top