skip to Main Content

Greek Top Women Awards 2021: Βραβείο στην αναισθησιολόγο Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΑΧΕΠΑ

Η φετινή διοργάνωση της απονομής των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένη στην προσφορά 20 γυναικών ιατρών και νοσηλευτριών στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στο eirinika.gr και το madeingreece.news συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε τις γυναίκες που θα τιμήσουμε φέτος.

Ξεκινήσαμε με την πνευμονολόγο Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας και ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, την Βάνα Σύψα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την  την πνευμονολόγο – εντατικολόγο Σοφία Πουρίκη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχίσαμε με την Μηλίτσα ΜπιτζάνηΣυντονίστρια Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, την  Ευαγγελία Γαζέπη την νοσηλεύτρια στη Νάουσα που έχασε την ζωή της από τον ιό, την Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ ”Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, Έφη Καμπισιούλη, την πρώτη νοσοκόμα που είχε το θάρρος να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid- 19, την  Γκρανιά Κλώτσα, Διευθύντρια Λοιμωξιολογίας στο Παν/κό Νος/μείο του Cambridge και την Ελένη Μουλούδη, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την Αναισθησιολόγο – Εντατικολόγο Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ “ΑΧΕΠΑ”.

Το who is who της Ελένης Γκέγκα που τιμάμε στο eirinika

Γεννήθηκε το 1961 στη Λάρισα με καταγωγή από το Λιτόχωρο Πιερίας και σε πολύ μικρή ηλικία μετακομίσε με τους γονείς της στη Θεσσαλονίκη.

Είναι παντρεμένη με τον Νευροχειρουργό Θ. Σπηλιωτόπουλο και έχουν δύο παιδιά τον Θεοδόση που κάνει ειδικότητα Νευροχειρουργικής και την Πηνελόπη που είναι διαιτολόγος.

Τελείωσε την Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια έκανε το αγροτικό της στην Άρνισσα του νομού Πέλλας.

Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γενημματάς στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης.

Από το 2000 εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου ξεκίνησε ως επιμελήτρια Β, το 2013 εξελίχθηκε στο βαθμό της Διευθύντριας και από το 2015 εως σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας ΕΣΥ και Υπεύθυνης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας (ΜΕΘΑ).

Όσον αφορά την επιστημονική της δραστηριότητα έχει συμμετάσχει:

– σε ένα μεγάλο αριθμό Διεθνών και ελληνικών συνεδρίων είτε με ανακοινώσεις είτε ως σχολιαστής η ως προεδρείο είτε ως οργανωτική επιτροπή, καθώς και σε αρκετές στρογγυλές τράπεζες με θέματα που άπτονται της σύγχρονης αναισθησιολογίας, του μοντέρνου μηχανικού αερισμού και άλλων εξειδικευμένων θεμάτων της εντατικής θεραπείας

– στη συγγραφή πολλών δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα τόσο ελληνικά όσο και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

– σε ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες σαν κύριος ερευνητής

– στην εκπαίδευση των ειδικευομένων αναισθησιολόγων στον τομέα της διαχείρισης ασθενών στη Μοναδα Εντατικής Θεραπείας

Επιπλέον συμμετείχε στην εκπαίδευση για την εξειδίκευση μεγάλου αριθμού νέων εντατικολόγων οι οποίοι σήμερα στελεχώνουν μονάδες εντατικής θεραπείας σε πολλά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Είμαι μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών

  • Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας
  • Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Βορείου Ελλάδος στην οποία έχω διατελέσει μέλος και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
  • Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία
  • Ευρωπαϊκή εταιρεία Αναισθησιολογίας ESA και της
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ESICM

Τον τελευταίο χρόνο, με την πίεση που ασκήθηκε στο σύστημα Υγείας από την πανδημία, η προσπάθεια για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες μεγιστοποιήθηκε και καταφέρανμε υπεράνθρωπες προσπάθειες όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘΑ να καλύψουν τον υπερβολικό όγκο των περιστατικών που έπρεπε να διαχειριστούν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από 10 λειτουργικές κλίνες έφτασαν τις 42.

Οι 20 βραβευόμενες είναι οι εξής:

ΓΑΖΕΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο της Νάουσας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας, ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΓΚΕΚΑ ΕΛΕΝΗ Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, ∆ιευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ “ΑΧΕΠΑ”

ΓΚΡΑΝΙΑ-ΚΛΩΤΣΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Επιδημιολόγος, ∆ιευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του CAMBRIDGE

ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΟΥ ΜΑΡΙΑ Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ Προϊσταμένη ∆ιατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙ∆ΟΥ ΣΟΦΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της ∆ράμας που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

ΚΟΤΑΝΙ∆ΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ∆ιευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

ΜΑΡΙΟΛΑ ΑΝΕΛΑ Αναισθησιολόγος, ∆ιευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

ΜΟΥΛΟΥ∆Η ΕΛΕΝΗ Συντονίστρια-∆ιευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΗΛΙΤΣΑ Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια ∆ιευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος)

ΠΑΠΑΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ∆ημοσιογράφος ∆ιαπιστευμένη στο Yπουργείο Υγείας – Παρουσιάστρια Ειδήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑ ∆ιασώστρια ΕΚΑΒ

ΠΟΥΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ∆ιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19, “ΣΩΤΗΡΙΑ”

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ MBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor

ΣΥΨΑ ΒΑΝΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ

Με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης η τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης, με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr  & www.madeingreece.news  στο Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 13.00 στην υπέροχη αίθουσα της πρώην βιβλιοθήκης Ερρίκου Σλήμαν στον 1ο όροφο, σε live streaming,* χωρίς κοινό και κάτω από αυστηρότατα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κύριος στόχος  μας είναι να εξάρουμε το πολύτιμο έργο τους να στηρίξουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία & την ενσυναίσθησή τους, ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και να αναδείξουμε φωτεινά παραδείγματα γυναικών για τη νέα γενιά των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένα σε όλες όσες γιατροί & νοσηλεύτριες, ήταν στην πρώτη γραμμή και στο προσκέφαλο των ασθενών με κορωνοϊό με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο των γυναικών σε μια κρίσιμη περίοδο που όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά του covid-19.

Η τελετή απονομής είναι οργανωμένη με τρόπο ώστε μέσα στην αίθουσα να παρευρίσκονται μόνο οι βραβευόμενες, οι απονεμητές, ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δύο φωτογράφοι ενώ η είσοδος για την τελετή και η έξοδος  θα γίνεται από διαφορετικό σημείο. Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι μια επιβράβευση για την συνεισφορά των γυναικών αυτών στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον covid-19 δεν μας το επιτρέψουν να γίνει δια ζώσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί live streaming και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top