skip to Main Content

Ειρήνη Ζεβελάκη: H blogger του βραβευμένου Paxxi φτιάχνει τις πιο ευφάνταστες συνταγές για παραδοσιακά & μοντέρνα πιάτα!

To paxxi είναι το blog που ανακαλύψαμε πριν από κάποιο καιρό, τυχαία, σε μία αναζήτησή μας στο διαδίκτυο και μας έκλεψε την καρδιά με τις υπέροχες λαχταριστές, ζουμερές, πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές που προτείνει.

Η Ειρήνη Ζεβελάκη είναι Κρητικιά μαμά μία κόρης 3,5 ετών. Ζει στην όμορφη Κρήτη και μέσα από το Paxxi επικοινωνεί με όλους εμάς που αγαπάμε τη μαγειρική και θέλουμε να γευόμαστε ξεχωριστές γεύσεις.

Η Ειρήνη μας προτείνει συνταγές που δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Από παραδοσιακές πίτες και σπιτικά μαγειρευτά μέχρι γλυκές λιχουδιές, όπως σουφλέ σοκολάτας και απίθανα κέικ! Η κάθε συνταγή είναι μοναδική και η Ειρήνη τη συνοδεύει και με υπέροχα, δημιουργικά βίντεο που μας εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής.

Σκοπός της είναι να βοηθήσει όλο και περισσότερους Έλληνες να φτιάξουν ποιοτικό σπιτικό φαγητό. Είναι αυτοδίδακτη μαγείρισσα και μοιράζεται τις καλύτερες συνταγές που δοκιμάζει με σύντομες οδηγίες στο κανάλι της στο YouTube.

«Παρά τις τάσεις που δίνουν στη μαγειρική διάσημοι σεφ υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος μόνος του. Ψάξε στο ίντερνετ, πάρε ιδέες, αυτοσχεδίασε. Σιγά σιγά θα χτίσεις αυτοπεποίθηση θα κάνεις φαγητά που δεν περίμενες ποτέ οτι γίνονται στο σπίτι. Και το σημαντικότερο πιο υγιεινά από ότι τρως έξω», γράφει η Ειρήνη στην σελίδα της κι αυτή είναι και η φιλοσοφία της.

Η δημιουργική κουζίνα του Paxxi χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής διατροφής και πιστεύει σε μια σπιτική κουζίνα εύκολη, ευχάριστη αλλά και υγιεινή. Οι συνταγές που μας προτείνει η Ειρήνη είναι αυτές που θα ήθελε να τρώει και η κόρη της, η Ναταλία και η οικογένεια της. Κάτι σαν μια αναγέννηση της μεσογειακής διατροφής που δυστυχώς χάσαμε στο πέρασμα του χρόνου, όπως λέει και η ίδια.

Η ιδέα για το όνομα Paxxi γεννήθηκε μία Αυγουστιάτικη ημέρα στην όμορφη Κρήτη, σε ένα τραπέζι με τον αδερφό της έδωσε το πρώτο συνθετικό του αγαπημένου ντάκου δηλ. παξι-μάδι και το όνομα της Ειρήνης στα Λατινικά ‘Pax’.

Η σχέση της με τη μαγειρική ξεκίνησε από τότε που ήταν μικρή κι έβλεπε τη μητέρα της, που ήταν εξαιρετική μαγείρισα, να περνάει αρκετές ώρες στην κουζίνα. Αυτή η εικόνα εμποτίστηκε μέσα της κι αργότερα όταν έμεινε μόμη της για σπούδες άρχισε θέλοντας και μη να ασχολείται πιο εντατικά με τη μαγειρική και να πειραματίζεται. Από εκεί κι έπειτα όλα πήραν το δρόμο τους.

Έμπνευση για τις συνταγές της αντλεί από παντού, από βιβλία που διαβάζει για να ενημερώνεται για τις παγκόσμιες τάσεις και τεχνικές, αλλά κι από καθημερινές της στιγμές. Η έμπνευση είναι ανεξάντλητη.

Σφουγγάτο με απάκι, τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο, κανελόνια με ξινομυζήθρα και σάλτσα πιπεριάς, ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι κακάο, σπαγγέτι σοκολάτας, παραδοσιακά ανεβατά καλιτσούνια είναι μερικές μόνο από τις top συνταγές της. Υπάρχει τέτοια ποικιλία με τόσους πολλούς γευστικούς συνδυασμούς, που καλύπτει κάθε γούστο.

Το Paxxi έχει βραβευτεί από το κοινό ως Best Family Cooking στα BHMAGOURMET Food Blog Awards.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τις συνταγές της στο www.paxxi.gr

Ακολουθήστε το κανάλι της στο YouTube, τη σελίδα της στο Facebook και το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top