skip to Main Content

Topwoman η Ιουλία Τσέτη – Η “σιδηρά” κυρία της Unipharma-Intermed – Υποψήφια πρόεδρος στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανιών

Ιουλία Τσέτη

Με ένα εντυπωσιακό υπόβαθρο και πάθος για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, η Ιουλία Τσέτη έχει απογειώσει την καριέρα της στην Uni-Pharma, αφήνοντας σημαντικό αντίκτυπο στον κλάδο.

Η Ιουλία Τσέτη, σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, έχει συμβάλει καθοριστικά στον τομέα με την τεχνογνωσία και την αφοσίωσή της.

Το ταξίδι της στη φαρμακευτική βιομηχανία ξεκίνησε με το ισχυρό ακαδημαϊκό της υπόβαθρο. Αποφοίτησε από το τμήμα φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester.

Από τον Ιούνιο του 2020 είναι Πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, Γενική Γραμματέας στο ΔΣ του ΣΕΒ και Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.Οπλισμένη με τα ακαδημαϊκά της προσόντα, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην Uni-Pharma, μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία γνωστή για τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ποιότητα. Διέπρεψε σε διάφορους ρόλους μέσα στον οργανισμό, ενώ με την αφοσίωσή της, την αναλυτική της σκέψη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων ξεχώρισε και έχει αναλάβει μέσα στα χρόνια δύσκολες ευθύνες τις οποίες έφερε εις πέρας υποδειγματικά.

Με πρωτοπορία, καινοτόμες ιδέες και πρακτικές συνεχίζει τη δυναμική πορεία του πατέρα της Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός, ερευνητής, βιομήχανος και έθεσε τα θεμέλια της Uni-Pharma το 1963.

Η Ιουλία Τσέτη, από το 2010, είναι πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, Uni-Herbo και την PharmaBelle στην Κύπρο.

Στην κορυφή της επαγγελματικής και κοινωνικής της ατζέντας βρίσκονται έννοιες όπως η ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες, η συμπερίληψη, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Θέτει στο επίκεντρο την βιωσιμότητα, την αειφορία, την κυκλική οικονομία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν αγαπά τις κοσμικές εξόδους και διατηρεί χαμηλό προφίλ στα media.

Έχει βραβευθεί επανειλημμένως από ελληνικούς και ξένους πιστοποιημένους φορείς οδηγώντας τον Όμιλο ΟΦΕΤ σε σημαντικά επιτεύγματα, όπως την υλοποίηση διαρκών επενδύσεων, τη συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, την εμπορική δραστηριότητα σε πέραν των 66 χωρών του εξωτερικού, την αύξηση των θέσεων εργασίας, την κοινωνική προσφορά της αλλά και την απόκτηση σημαντικού αριθμού διακρίσεων, εθνικών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Υπό την ηγεσία της, ο ΟΦΕΤ συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων και με τη διενέργεια σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτοματοποίησης έχει εισέλθει δυναμικά στην 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Η κοινωνική της προσφορά

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνει, η Αποστολή Ζωής με επισκέψεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας, ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία και κατά τόπους οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς συλλόγους.

Διαβάστε επίσης: Top Woman, η Νίνα Καλούτσα: Από Λυρική Σοπράνο στην πιο πετυχημένη Voice & Public Speaking Coach – Έχει βοηθήσει πάνω από 4000 άτομα (βίντεο)

Ακόμη η συνεργασία με την MKO Με Οδηγό τον Διαβήτη και συμμετοχή στο Magic DiabetesBus , το Science on the Go, μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα υπό τον τίτλο U & I Green και Save the Sea, η συνεργασία με την Axion Hellas και το Άλμα Ζωή, στηρίζοντας τις γενναίες γυναίκες με καρκίνο του μαστού και οι υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, αποτελούν κορυφαίες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου.

Μία γυναίκα με δυναμικό χαρακτήρα που δεν φοβάται να πει τη γνώμη της και υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Ένα αληθινό πρότυπο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top