skip to Main Content

Βασίλης Κεκάτος: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης με τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς

Ο Έλληνας κινηματογραφιστής Βασίλης Κεκάτος υπογράφει την μικρού μήκους ταινία «Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν» και με αυτήν συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Σάντανς που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες. Μάλιστα η ταινία αυτή αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή.

Η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου, «Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν», με πρωταγωνιστή των Ανδρέα Κωνσταντίνου, έχει ήδη διαγράψει μια θαυμάσια πορεία. Αρχικά έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και βραβεύτηκε για το σενάριό της, τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ της Βιλερμπάν.

Η «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν»
…ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Μάκη, που εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα.
Έπειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

The Silence of the Dying Fish | Trailer from Vasilis Kekatos on Vimeo.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival) είναι Αμερικανικό φεστιβάλ κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα ετησίως στη Γιούτα. Είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Φεστιβάλ προβάλλονται νέες ταινίες από ανεξάρτητους παραγωγούς από την Αμερική αλλά και από όλον τον κόσμο. Ακόμη, βραβεύονται οι καλύτερες Αμερικανικές και Διεθνείς δραματικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, μεγάλου και μικρού μήκους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top