skip to Main Content

Μαρία Κόφου: Η Ελληνίδα travel blogger έχει γυρίσει τον κόσμο και μας χαρίζει μερικές από τις καλύτερες λήψεις – Μαρακές, Καραϊβική, Σινικό Τείχος, Πουέρτο Ρίκο…

Είναι μία γνήσια ταξιδιώτισα, travel blogger και digital storyteller. Είναι ο άνθρωπος που όποια στιγμή και να τον συναντήσεις θα δεις να ετοιμάζει βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Mαρία Κόφου, είναι η δημιουργός του travelstoriesfromyworld.com,και συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς τους ταξιδιώτες που δεν θέλουν απλά να ζουν σαν τουρίστριες, αλλά να δοκιμάζουν τα όριά τους και να γεμίζουν την καρδιά και το μυαλό τους συναισθήματα και εμπειρίες.

Στο blog της γράφει από το 2012 και μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό φροντίζει να μας παίρνει κι εμάς μαζί της στα ταξίδια της. Η ιδέα προέκυψε στο τρένο καθώς πηγαινοερχόταν με αυτό καθημερινά στη δουλειά.

Η Μαρία λατρεύει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να βλέπει διαφορετικούς πολιτισμούς, ανθρώπους που σου μοιάζουν και που δεν σου μοιάζουν, αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς και μέρη που δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να υπάρχουν επάνω στη γη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ έχει ρίζες τόσο από Καλαμάτα όσο και από Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πάντειο Πάνεπιστήμιο και έχει Master στην Επικοινωνία και τα Digital Media από την Ιταλία όπου έζησε για 3 χρόνια. Μιλάει εξαιρετικά Ισπανικά και Ιταλικά και λατρεύει να ξυπνάει σε μία άγνωστη χώρα και να έχει όλη την ημέρα μπροστά της για να την ανακαλύψει και να γράψει για όλα όσα βλέπει, ανακαλύπτει και αισθάνεται ταξιδεύοντας.

Όπως μας περιγράφει η ίδια στο blog της, την αγάπη της για τα ταξίδια την απέκτησε μετά από την εξάμηνη παραμονή της στην Ισπανία ως φοιτήτρια ανταλλαγής με το πρόγραμμα Erasmus Mundus όπου εκεί συνειδητοποίησε πως ο κόσμος είναι τεράστιος και οι άνθρωποι πολύ ενδιαφέροντες για να περιορίζεται μόνο να γνωρίζει όσους ζουν εντός της Ελλάδας.  Στην Ισπανία έγινε το κλικ και κατάλαβε πως γυρίζοντας στην Αθήνα ήταν η στιγμή να αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο.

Από τα αμέτρητα ταξίδια της στο εξωτερικό η Μαρία ξεχωρίζει το ταξίδι στην Κεράλα της Νότιας Ινδίας μαζί με άλλους 29 travel bloggers από όλο τον κόσμο, το solo ταξίδι της με τον Υπερσιβηρικό από τη Ρωσία μέχρι την Κίνα, μέσω της Μογγολίας, και το roadtrip στο Μαρόκο με τους κολλητούς της φίλους. Είναι το άτομο που θα ζηλέψεις γιατί δεν διστάζει να κάνει solo ταξίδια. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που τολμούν να ταξιδεύουν μοναχικά, αν και η Μαρία λέει πως ποτέ δεν είναι μόνη της γιατί πάντα συναντά άλλα άτομα που γυρίζουν τον κόσμο μόνοι τους σε κάποιο καφέ, hostel, τρένο ή αεροπλάνο και θα μοιραστούν κάποιες κουβέντες μαζί ή ακόμα θα κάνουν μέρος του ταξιδιού τους παρέα.

Μπολόνια, Μόντενα, Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν, Σουηδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ιταλία, Κωνσταντινούπολη, Κολομβία, είναι μερικές από τις πόλεις και χώρες που έχει επισκεφθεί ήδη η Μαρία, ενώ το σίγουρο είναι πως τα ταξίδια δεν πρόκειται να βγουν ποτέ από την ζωή της!

Επισκεφθείτε το blog της και ταξιδέψτε μαζί της! Ακολουθήστε την στο instagram ή το facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top