skip to Main Content

Στέφανος Τσάλλας: Ο χειρουργός που θα ανέβει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για καλό σκοπό

Θέλει σίγουρα τόλμη, αλλά πάνω απ’ όλα θέλει να έχεις ψυχή για να αποφασίσεις να ανέβεις στο ψηλότερο σημείο της Αφρικής, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2019. Ο σκοπός για αυτή την ενέργεια είναι ιερός και έχει να κάνει με την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του 32χρονου χειρουργού με την πλούσια εθελοντική δράση, Στέφανου Τσάλλα, που πήρε την απόφαση να αλλάξει χρονιά στο Κιλιμάντζαρο, στα 5.895 μέτρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για αυτήν την αποστολή στην Τανζανία, τα οποία θα διαθέσει εξ ολοκλήρου στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο γιατρός διάλεξε την Πρωτοχρονιά ώστε να υποδεχθεί το νέο έτος μακριά από το σπίτι, την οικογένεια και τους φίλους του, όπως ακριβώς και οι πρόσφυγες της Λέσβου, αλλά και άλλοι που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη της Γης.

Μέσω της crowdfunding καμπάνιας που θα βρίσκεται  στον «αέρα» μέχρι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθειά του στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής, ο Στέφανος Τσάλλας ζητά από όλους μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε στο τέλος αυτής να συγκεντρώσουμε το ποσό των 12.000€. Ο Στέφανος επιθυμεί για κάθε ένα μέτρο ανάβασης να προσφέρει 2€ στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και θέλει με την ανάβασή του στα 5.895 μέτρα και σε θερμοκρασία που αγγίζει τους -20οC, να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει στις 26 Δεκεμβρίου. Την Πρωτοχρονιά ο Στέφανος, μετά από μια 12ωρη επίπονη τελική προσπάθεια, θα γιορτάσει τελικά στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο.

Ο Στέφανος χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την αποστολή και την ανάβασή του, ενώ προς το παρόν, μέσω της ιστοσελίδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπου τρέχει η καμπάνια (crowdfunding.msf.gr) έχουν συγκεντρωθεί 2.030 ευρώ από 62 δωρητές. Με κάθε δωρεά ο δωρητής παραλαμβάνει και το αντίστοιχο αναμνηστικό δώρο από τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

WHO IS WHO

Ο Στέφανος Τσάλλας σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακό στην πλαστική χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται πάνω στην Πλαστική Χειρουργική στο Λονδίνο.

Μετά από 4 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έλληνας Γιατρός αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να επιστρέψει από το Λονδίνο στην Ελλάδα για να πάει στη Λέσβο και να βοηθήσει τους πρόσφυγες, συνεισφέροντας στο πολύτιμο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στον καταυλισμό της Λέσβου, έζησε συγκινητικές εμπειρίες που του άλλαξαν την οπτική με την οποία βλέπει την ζωή. Έζησε από κοντά φρικτές εικόνες με ανθρώπους που διαβιούν σε εξαθλιωμένες συνθήκες οι οποίοι παλεύουν για μια μερίδα για φαγητό.

Ο Στέφανος Τσάλλας όντας ευαισθητοποιημένος από τις εμπειρίες που βίωσε ο ίδιος ως γιατρός δίπλα σε ανθρώπινες ψυχές, ασθενείς ταλαιπωρημένους, θέλησε με αυτή την πρωτοβουλία να βοηθήσει με έναν συμβολικό τρόπο τους συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top