skip to Main Content

Χρήστος Γκέιτζ: Ο Έλληνας σεναριογράφος των κόμικ της Marvel & της DC, της σειράς «Νόμος και Τάξη» & του video game «Captain America»

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεναριογράφους και συγγραφείς κόμικς,  γραφικών μυθιστορημάτων και βιντεοπαιχνιδιών του Χόλιγουντ και είναι Έλληνας. Ο Χρήστος Γκέιτζ είναι γνωστός για τη δουλειά του στις τηλεοπτικές σειρές «Daredevil», «Νόμος και Τάξη: Μονάδα Ειδικών Θυμάτων» και «Αριθμοί» και για τις ταινίες «The Raven» και «Teenage Caveman». Στον κλάδο των κόμικς έχει συνεργαστεί με την Marvel και την DC.

Βραβευμένος με το Comics Nexus Award για το Best Breakout Talent, ο Χρήστος Γκέιτζ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1977 στη Νέα Υόρκη και είναι ο γιος του συγγραφέα και ερευνητή δημοσιογράφου των New York Times, Νικόλαου Γκείτζ. Έχει μεγαλώσει στην Αθήνα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ. Παράλληλα, έλαβε το MFA του στη Σεναριογραφία από το AFI Conservatory.

Ο Χρήστος Γκέιτζ στη επιτυχημένη αυτή διαδρομή του έχει έναν πολύτιμο συνεργάτη που δεν είναι άλλος από την ίδια του τη γυναίκα, Ρούθ Φλέτσερ Γκέιτζ. Μαζί γράφουν πολλά από τα σενάρια και τις ιστορίες. Οι δυο τους έχουν υπογράψει, μεταξύ άλλων, την ταινία «The Breed» του 2001, με πρωταγωνιστές τους Adrian Paul, Bai Ling και Bokeem Woodbine για τη Sony/Screen Gems και Starz και την ταινία «Paradox», με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Kevin Sorbo, για τη SyFy UK. Ο Χρήστος Γκέιτζ έγραψε και ήταν συνεργατικός παραγωγός στην ταινία «Teenage Caveman» για το HBO. Το δίδυμο προσάρμοσε και το μυθιστόρημα  «Rendezvous With Rama» του Arthur C. Clarke.

Μία από τις πιο γνωστές επιτυχίες τους ήταν τα επεισόδια που έγραψαν για το «Νόμος και Τάξη: Ειδικές Μονάδες Θυμάτων». Μάλιστα ένα από τα επεισόδιά τους είχε προταθεί για το βραβείο SHINE. Το 2014  ακολούθησε η τηλεοπτική εκπομπή των Netflix και Marvel, «Daredevil», που προτάθηκε για τρία βραβεία Emmy και κέρδισε το Saturn Award για τις Καλύτερες New Media Τηλεοπτικές Σειρές.

Με το κόμικ ο Χρήστος Γκέιτζ ασχολήθηκε από το 2004. Ένα από τα πρώτα του έργα της Marvel Comics ήταν μία μίνι σειρά με τον Union Jack που έγραψε με τον Mike Perkins. Για τη Wildstorm Productions έγραψε πρώτο το «The Authority: Prime», με τον Darick Robertson.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της Marvel «Civil War», έγραψε το best-selling σχετικό βιβλίο «Iron Man / Captain America: Τα θύματα του πολέμου» κι έγραψε, επίσης, τις μίνι σειρές «World War Hulk: X-Men», των οποίων το πρώτο τεύχος πούλησε περισσότερα από 85.000 αντίτυπα.

Τον Μάρτιο του 2008, συνέγραψε την τετρανομική μίνι σειρά «G.I. Joe: Cobra» για την έκδοση του IDW και, την ίδια χρονιά, έγραψε τις πρώτες επτά εκδόσεις του «The Man with No Name» για την Dynamite Entertainment..

Το 2012 δημοσίευσε το γραφικό του μυθιστόρημα, το «Ηλιοβασίλεμα», ένα παραμύθι νουάρ για έναν ηλικιωμένο μπράβο της Μαφίας που αντιμετωπίζει τους δαίμονες του βίαιου παρελθόντος του. Από το 2011 έως το 2013, συνεργαζόταν με την DC με βασικό ήρωα τον Amazing Spider-Man, ενώ, το 2014, η συνεργασία του με τον Dan Slott έφερε το τελευταίο μέρος του Superior Spider-Man στο #3 της λίστας της New York Times για το Best Seller Paperback Graphic Books.

Επίσης, είναι το πρόσωπο πίσω από το video game «Captain America: Super Soldier», στο οποίο έδωσε τη φωνή του ο Chris Evans και που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια σειρά από σκηνές δράσης στη δεύτερη ταινία του Captain America. Έγραψε, επίσης, σενάρια για τα παιχνίδια για κινητό «Captain America: The Winter Soldier» και το «Iron Man 3: The Official Game», ενώ ο Γκέιτζ και ο Dan Slott είναι μεταξύ των συγγραφέων του επερχόμενου παιχνιδιού Spider-Man της Marvel, που αναπτύχθηκε από τους Insomniac Games.

Είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης με μία εξαιρετική πορεία στον κλάδο και με μοναδικές συνεργασίες με τους καλύτερους του χώρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top