skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η aeolis: Καλλυντικά από 41 βότανα & φυτά της ελληνικής γης, καλαίσθητη συσκευασία – Ταξιδεύουν σε Η.Π.Α., Ελβετία, Φιλανδία & ΗΑΕ

Τα βότανα, τα φυτά και το ελαιόλαδο που μας προσφέρει σε αφθονία η ελληνική γη είναι η βάση για τη δημιουργία των φυτικών καλλυντικών aeolis. Αυτά ακριβώς τα μοναδικά είδη που παράγει η χώρα μας αποφάσισε να αξιοποιήσει ο κ. Γιώργος Κριτσωτάκης, θέλοντας να προσφέρει στην αγορά προϊόντα με προηγμένη καλλυντική σύνθεση, υψηλής αποτελεσματικότητας χωρίς επιβλαβή πρόσθετα.

Εκχυλίσματα από 41 διαφορετικά φυτά όπως βιολογικό θυμάρι, λάδι ελιάς, αμύγδαλο, βαλσαμόχορτο, ρόδι κ.α. αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δίνουν μία σειρά από κρέμες για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά που ενισχύουν την προστασία του δέρματος και του χαρίζουν σφριγηλότητα και λάμψη.

Η aeolis συστάθηκε από ανθρώπους που μοιράζονταν κοινές οικολογικές αξίες και που ήδη ήταν καταξιωμένοι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε όλα τα διαφορετικά τμήματα της αλυσίδας παραγωγής φυτικών καλλυντικών.

Με κοινό όραμα να προσφέρουν στην αγορά προϊόντα στην πιο αγνή τους μορφή έχουν κατορθώσει σήμερα να κάνουν γνωστή την εταιρεία τους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Η.Π.Α., Ελβετία, Φιλανδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο κ. Κριτσωτάκης μίλησε αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τη φιλοσοφία, τους στόχους και φυσικά τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων aeolis.

Tα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η εταιρεία συστάθηκε από ανθρώπους που μοιράζονταν κοινές οικολογικές αξίες και που ήδη ήταν καταξιωμένοι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε όλα τα διαφορετικά τμήματα της αλυσίδας παραγωγής φυτικών καλλυντικών.
  • Με κάθε νέο προϊόν προσπαθούμε να δημιουργούμε μια προηγμένη καλλυντική σύνθεση από Ελληνικά βιολογικά βότανα
  • Οι συνθέσεις των βιολογικών εκχυλισμάτων της aeolis δοκιμάζονται για πολλούς μήνες πριν από τη κυκλοφορία τους
  • Προσπαθούμε κάθε φορά να δημιουργούμε μια ακόμα καινοτόμα καλλυντική σύνθεση με Ελληνικά βιολογικά βότανα ώστε να αυξήσουμε το όφελος του τελικού χρήστη
  • Η πιο πρόσφατη καινοτομία ήταν μία ιδιαίτερα αποτελεσματική και ισχυρά αντιγηραντική κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών που περιέχουν σύμπλεγμα τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων από ιπποφαές, πράσινο τσάι, φραγκοστάφυλο και ματζουράνα μαζί με βασιλικό πολτό
  • χρησιμοποιούμε εκχυλίσματα από 41 διαφορετικά φυτά όπως βιολογικό θυμάρι, βιολογικό λάδι ελιάς, βιολογικό αμύγδαλο, βιολογικό βαλσαμόχορτο, βιολογικό ρόδι, δίκταμο Κρήτης, μαστίχα Χίου, Κουμκουάτ, κρόκο Κοζάνης κλπ μαζί με βασιλικό πολτό, πρόπολη και μέλι
  • Δεν προχωράμε στην κυκλοφορία ενός προϊόντος αν δεν είμαστε σίγουροι, κατόπιν πολλών δοκιμών, ότι θα έχει εξασφαλισμένη αποδοχή από τον τελικό χρήστη
  • Επενδύσαμε στον σχεδιασμό ενός δικού μας custom μπουκαλιού που ελπίζουμε να γίνει αναγνωρίσιμο, «σήμα κατατεθέν» για την εταιρεία μας και παραπέμπει σε παλιότερο φαρμακευτικό μπουκάλι
  • Τα πρώτα προϊόντα κυκλοφόρησαν μόλις πριν 2,5 χρόνια και ήδη διανέμονται με δίκτυο τοπικών συνεργατών σε Η.Π.Α., Ελβετία, Φιλανδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • H aeolis είναι Ελλάδα. Τα φυτά, τα αρώματα, τα χρώματα της aeolis εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της “aeolis”; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο πλούσιες καταγεγραμμένες χλωρίδες παγκοσμίως. Τα νησιά με τους αμέτρητους κόλπους και λοφίσκους αλλά και οι οροσειρές της στερεάς Ελλάδας δημιουργούν μοναδικά μικροκλίματα όπου ενδημούν βότανα και φυτά ανώτατης καλλυντικής και φαρμακευτικής αξίας. Πάνω από 6000 είδη και υποείδη φυτών είναι καταγεγραμμένα, αρκετά από τα οποία είναι ενδημικά.

Παράλληλα, με προϊόντα όπως το ελληνικό ελαιόλαδο και τα βότανα, οι συνθέσεις των Ελληνικών φυτικών καλλυντικών με βιολογικά βότανα θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name παγκοσμίως κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει έως σήμερα. Αυτή ήταν η έμπνευση και το κίνητρο για τη σύσταση της aeolis.

Η εταιρεία συστάθηκε από ανθρώπους που μοιράζονταν κοινές οικολογικές αξίες και που ήδη ήταν καταξιωμένοι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε όλα τα διαφορετικά τμήματα της αλυσίδας παραγωγής φυτικών καλλυντικών.

Με κάθε νέο προϊόν προσπαθούμε να δημιουργούμε μια προηγμένη καλλυντική σύνθεση από Ελληνικά βιολογικά βότανα, να τη παντρεύουμε με τα αρώματα της Ελλάδας και να τη συσκευάζουμε έτσι ώστε να είναι διακριτή η μεσογειακή φινέτσα και το ξεχωριστό στυλ.

Η aeolis απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές με αυξημένη οικολογική συνείδηση που αναζητούν φυτικά καλλυντικά υψηλής αποτελεσματικότητας χωρίς επιβλαβή πρόσθετα όπως χρωστικές, parabens, SLS, SLES, GMO κλπ.

Περιγράψτε μας την διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων σας…

Οι συνθέσεις των βιολογικών εκχυλισμάτων της aeolis δοκιμάζονται για πολλούς μήνες πριν από τη κυκλοφορία τους από συγκεκριμένους εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας όπως αισθητικούς, bloggers, κριτικούς καλλυντικών, make-up artists, κομμωτές κλπ. Για την τελική σύνθεση συνεργάζεται η επιστήμη της Ιατρικής με τη Βιολογική Γεωργία, τη Κοσμετολογία και τη Βιοτεχνολογία Φυτών.

Στο εργαστήριο αναπτύσσουμε την αρχική φόρμουλα και στη συνέχεια γίνονται τα πρώτα in-vitro tests και οι αρχικές αναγνωριστικές δοκιμές με τα άτομα της άνω ομάδας. Στη συνέχεια συλλέγουμε και αναλύουμε τα αποτελέσματα και προχωράμε στις βελτιώσεις που κρίνονται αναγκαίες. Ακολουθούν νέα in-vitro tests και νέες δοκιμές με την άνω ομάδα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη και τελειοποίηση μιας σύνθεσης είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και ποιες οι καινοτομίες που παρουσιάζουν;

Υπάρχουν πολλές επιλογές από Ελληνικά βιολογικά εκχυλίσματα και συστατικά της ελιάς βιολογικής καλλιέργειας που μπορούν αποδεδειγμένα να καλύψουν όλες τις ανάγκες του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών, των χεριών και των ποδιών. Προσπαθούμε κάθε φορά να δημιουργούμε μια ακόμα καινοτόμα καλλυντική σύνθεση με Ελληνικά βιολογικά βότανα ώστε να αυξήσουμε το όφελος του τελικού χρήστη. Η πιο πρόσφατη καινοτομία ήταν μία ιδιαίτερα αποτελεσματική και ισχυρά αντιγηραντική κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών που περιέχουν σύμπλεγμα τεσσάρων φυτικών βλαστοκυττάρων από ιπποφαές, πράσινο τσάι, φραγκοστάφυλο και ματζουράνα μαζί με βασιλικό πολτό. Τις δοκιμάζαμε πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία τους με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Από τι υλικά παράγονται τα προϊόντα σας και από που προμηθεύεστε τα υλικά αυτά; Ποια είναι τα οφέλη τους;

Στη πραγματικότητα τα προϊόντα τα παράγει η Ελληνική γη με τα βιολογικά εκχυλίσματα που μας προσφέρει. Εμείς τα επεξεργαζόμαστε και κάνουμε επίμονες δοκιμές για τις τελικές συνθέσεις τους.

Σήμερα χρησιμοποιούμε εκχυλίσματα από 41 διαφορετικά φυτά όπως βιολογικό θυμάρι, βιολογικό λάδι ελιάς, βιολογικό αμύγδαλο, βιολογικό βαλσαμόχορτο, βιολογικό ρόδι, δίκταμο Κρήτης, μαστίχα Χίου, Κουμκουάτ, κρόκο Κοζάνης κλπ μαζί με βασιλικό πολτό, πρόπολη και μέλι. Αυτά μας δίνουν καλλυντικά αποδεδειγμένης υψηλής αποτελεσματικότητας και χωρίς επιβλαβή πρόσθετα όπως χρωστικές, parabens, SLS, SLES, GMO κλπ.

Μπορείτε να διαβάσετε τα οφέλη τους στο www.instagram.com/aeolis_skincare ή στο www.aeolisskincare.com/ingredients

Πως προέκυψε το όνομα της εταιρείας σας;

Οι «Αιολείς» ήταν μία από τις τέσσερις αρχαίες φυλές της Ελλάδας. Ανέπτυξαν έναν ιδιαίτερο πολιτισμό στα μικροκλίματα των νησιών του Αιγαίου και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Η περιοχή έγινε γνωστή ως Αιολική Γη (αρχαία: Αιολίς). Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτες καταγραφές της Ιατρικής επιστήμης ξεκινάνε από ένα νησί του Αιγαίου και τον Ιπποκράτη. Η Αιολική Γη μας δάνεισε το όνομα και μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε τα βότανά της.

Ποια από τα προϊόντα σας είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Οι κρέμες περιποίησης προσώπου και ματιών. Η ζήτηση εξαρτάται από την εποχικότητα και τη χώρα καθώς οι ανάγκες του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών διαφέρουν κατά περίπτωση. Δεν προχωράμε στην κυκλοφορία ενός προϊόντος αν δεν είμαστε σίγουροι, κατόπιν πολλών δοκιμών, ότι θα έχει εξασφαλισμένη αποδοχή από τον τελικό χρήστη.

Δίνετε μεγάλη προσοχή και στον σχεδιασμό των συσκευασιών… Πείτε μας γι’ αυτές…

Δίνουμε μεγάλη προσοχή τόσο στη σύνθεση των βιολογικών Ελληνικών εκχυλισμάτων όσο και στην premium εικόνα της συσκευασίας. Δεν αρκεί ο τελικός χρήστης να μείνει ικανοποιημένος μόνο από τη δράση των συνθέσεων και των βιολογικών φυτών αλλά θα πρέπει να ενθουσιαστεί τόσο με τη συσκευασία όσο και με τα ιδιαίτερα Ελληνικά τους αρώματα. Σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο DKD δημιουργήσαμε μία σύγχρονη εικόνα για τα προϊόντα μας που απευθύνεται σε μία παγκόσμια αγορά και πιστεύουμε ότι ξεχωρίζει. Επενδύσαμε στον σχεδιασμό ενός δικού μας custom μπουκαλιού που ελπίζουμε να γίνει αναγνωρίσιμο, «σήμα κατατεθέν» για την εταιρεία μας και παραπέμπει σε παλιότερο φαρμακευτικό μπουκάλι. Αναγνωρίζουμε την αξία του branding για μια νέα εταιρεία σαν την aeolis και ελπίζουμε να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στα προϊόντα σας;

Έχουμε πάρα πολλούς επαναλαμβανόμενους και αυξανόμενους πελάτες. Μας εντυπωσιάζει επίσης το ότι δεχόμαστε πολλές παραγγελίες από ξένους επισκέπτες της Ελλάδας, όταν εκείνοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, αφού πρώτα έχουν ήδη δοκιμάσει τις συνθέσεις της aeolis στη χώρα μας.

Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Είναι σημαντικό να σέβεσαι τον καταναλωτή και να δημιουργείς προϊόντα υψηλότερης αξίας από όσο του κοστίζουν για να τα αποκτήσει.

Έχετε επεκταθεί στο εξωτερικό; Σε ποιες χώρες έχετε εξαγωγική δραστηριότητα;

Η aeolis αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα στο εξωτερικό και αποτελεί στόχο μας να γνωρίσει ο ξένος καταναλωτής τις δερμοκαλλυντικές ιδιότητες των Ελληνικών βιολογικών βοτάνων και Ελιάς.

Τα πρώτα προϊόντα κυκλοφόρησαν μόλις πριν 2,5 χρόνια και ήδη διανέμονται με δίκτυο τοπικών συνεργατών σε Η.Π.Α., Ελβετία, Φιλανδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εντός του 2019 θα ξεκινήσει η διανομή τους σε πέντε ακόμα χώρες εντός και εκτός Ευρώπης μέσω τοπικών συνεργατών.

Πως θα σχολιάζατε την υπάρχουσα κατάσταση στον χώρο της ομορφιάς με δεδομένη την κρίση;

Οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο προσεκτικοί στις αγορές τους, ενημερώνονται περισσότερο, είναι απαιτητικοί και στρέφονται προς εκείνα τα προϊόντα που τους εξασφαλίζουν ασφάλεια στην χρήση, υψηλή αποτελεσματικότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Δαπανάμε υπερβολικά μεγάλο χρόνο στις δοκιμές των τελικών συνθέσεων με αποτέλεσμα να καθυστερεί ένα νέο προϊόν να κυκλοφορήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο για μια νέα εταιρεία αλλά είναι και ο μόνος δρόμος προς τη διαφοροποίηση και την εξασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

Γιορτάζουμε για κάθε νέα τελική σύνθεση βιολογικών φυτικών εκχυλισμάτων που προτείνουμε στην αγορά. Ηθική επιτυχία αποτελούν οι υψηλές κριτικές που έχουμε δεχθεί και μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο και οι πολλές επαναλαμβανόμενες παραγγελίες που δεχόμαστε από τελικούς χρήστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από μακρινές χώρες όπως Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Η.Π.Α. κλπ

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

H aeolis είναι Ελλάδα. Τα φυτά, τα αρώματα, τα χρώματα της aeolis εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ότι κάθε μπουκάλι κρύβει μέσα του λίγο από την Ελλάδα.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας;

Θέλουμε να γνωρίσουν οι ξένοι καταναλωτές τις υψηλές καλλυντικές ιδιότητες των Ελληνικών βιολογικών βοτάνων και τα αρώματα των Ελληνικών φυτών. Να βάλουμε ένα κομμάτι Ελλάδας σε όσο γίνεται περισσότερα σπίτια. Είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο.

 

Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας;

Κυρίως σε φαρμακεία, spa, επιλεγμένα concept stores και πρόσφατα σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

WHO IS WHO

Κριτσωτάκης Γιώργος:

Σπουδές

Πτυχίο Γεωπόνου στο Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών με εξειδίκευση στη βιοτεχνολογία φυτών.

Μεταπτυχιακό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Wageningen Ολλανδίας με εξειδίκευση στην παραγωγή βιολογικών προιόντων και βοτάνων. Από τους πρώτους Έλληνες με εξειδίκευση στις βιολογικές καλλιέργειες τέλη της δεκαετίας ’90, αρχές 2000.

Μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια DUKE, Η.Π.Α. και Hong Kong University of Science and Technology, Hong Kong.

Xώρες εργασίας
Εκτός από την Ελλάδα, έχω ζήσει και εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Λατινικής Αμερικής και ΗΠΑ. Ενδεικτικά: Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, Παναμάς, Η.Π.Α., Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Ινδονησία. Εκεί συνειδητοποιείς την πολύ υψηλή καλλυντική και φαρμακευτική αξία των ελληνικών βιολογικών βοτάνων και φυτών και αλλά και πως μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και αποτελεσματικά με την Ελληνική φύση για να καρπωθούμε το μέγιστο των ευεργετημάτων που μας προσφέρει.

Σχετική εμπειρία
Εκτεταμένη εμπειρία στο σχεδιασμό και επίβλεψη πειραματικών βιολογικών καλλιεργειών και στην εφαρμογή των προτύπων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GAP).
Εκτεταμένη εμπειρία στις διαδικασίες πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων και την ορθή μετασυλλεκτική μεταχείριση των φυτών.

AEOLIS P.C
Γρανίκου 14A, Άλιμος 17456
Τηλ:+30 693 841 2533
Email: info@aeolisskincare.com

aeolis / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top