skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η Aladastra από τη Φοίβη & τη Μυρτώ – Ονειρικά οικολογικά στρώματα yoga για την απόλυτη πνευματική χαλάρωση

Η Φοίβη Κυριάκη και η Μυρτώ Σταυροπούλου μας προσκαλούν να ανέβουμε σε ένα διάδρομο από αστέρια και να καταλήξουμε στο κέντρο του προσωπικού μας ναού. Αυτός ο διάδρομος έχει όνομα, λέγεται Aladastra και χρησιμοποιώντας τον μπορείς να φτάσεις σε ένα βαθύτερο πνευματικό πεδίο του εαυτού σου, στην απόλυτη χαλάρωση και το διάλογο με το είναι σου.

Με αυτό το αρκετά ευφάνταστο και με βαθύτερο συμβολισμό όνομα, Aladastra, αποφάσισαν να ονοματίσουν τα yoga mats που σχεδιάζουν, τυπώνοντας χρώματα και σύμβολα που βοηθούν τον καθένα που ασχολείται με τη yoga και το διαλογισμό να φτιάξει την ατμόσφαιρα που τον εμπνέει και τον ηρεμεί πραγματικά.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και πολύ ψαγμένο εγχείρημα, αφού αυτά τα στρώματα yoga δημιουργούνται μετά από έρευνα σε παλιά βιβλία αστρονομίας, σε σύμβολα και στις θεραπευτικές ιδιότητες των χρωμάτων και το πώς όλα αυτά τα στοιχεία μας βοηθούν και ενεργοποιούν τα chakra μας.

Είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία που συνοδεύεται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, φιλικά στο δέρμα και το περιβάλλον. Τα κορίτσια συνεργάζονται με ένα εργοστάσιο στη Γερμανία που κατασκευάζει PVC με μηδενική εκπομπή ρύπων και έτσι το τελικό προϊόν έχει τη δυνατότητα να ανακυκλωθεί έως 8 φορές, κάτι που είναι πρωτάκουστο για PVC. Αντίστοιχη φιλοσοφία επικρατεί και γύρω από τα μελάνια, αλλά και τη συσκευασία που είναι από ανακυκλωμένο χαρτί.

Η Φοίβη και η Μυρτώ μίλησαν στο MadeinGreece.news για το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημά τους, την αγάπη τους για τη yoga και το διαλογισμό που είναι τρόπος ζωής, τις δυσκολίες που συνάντησαν και δεν τις κατέβαλαν, αλλά και για το όνειρο τους.

Tα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η αφετηρία ήταν η φιλία μας και η κοινή μας αγάπη για τη γιόγκα και τον διαλογισμό
  • Η ιδέα ήρθε μέσα από τον τρόπο ζωής μας, γρήγοροι ρυθμοί και πολλά επαγγελματικά ταξίδια σε απρόσωπα ξενοδοχεία μας έκαναν να θέλουμε στη καθημερινή μας πρακτική ένα χώρο οικείο, δικό μας, με μαγικές ιδιότητες
  • Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που ασχολούνται όχι μόνο με τη yoga αλλά με οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή stretching
  • Aladastra είναι μια πρόσκληση να ανέβεις σε ένα διάδρομο από αστέρια, και να καταλήξεις στο κέντρο του προσωπικού σου ναού
  • Σκαλίζουμε και σκανάρουμε παλιά βιβλία αστρονομίας, ψάχνουμε σύμβολα, διαβάζουμε και μαθαίνουμε την ιστορία του κάθε συμβόλου σε διαφορετικές κουλτούρες
  • κάθε yoga mat συνοδεύεται από ένα μικρό βιβλιαράκι, εκεί βρίσκεται η σύνθεση της έρευνάς μας
  • δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό σε yoga retreats στο μικρό μας παράδεισο
  • η παραγωγή μας γίνεται στη Γερμανία, με πιστοποίηση oekotex 100, αντί για άλλες πολύ φθηνότερες εναλλακτικές
  • Πιστεύαμε ότι η τιμή θα ήταν εμπόδιο στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όπως θα διαλέξεις ένα καλό στρώμα για το κρεβάτι σου έτσι θα διαλέξεις και ένα καλό στρώμα για τη γυμναστική σου
  • Η περιβαλλοντική συνειδητότητα είναι πυλώνας του χαρακτήρα και των δυο μας και κατ’επεκταση και της εταιρίας μας
  • Καταφέραμε να βρούμε μια πρότυπη εργοστασιακή μονάδα στη Γερμανία που κατασκευάζει PVC με μηδενική εκπομπή ρύπων και με ένα τελικό προϊόν με δυνατότητα να ανακυκλωθεί έως 8 φόρες, κάτι πρωτάκουστο για PVC.
  • Ανάλογη ήταν και η αναζήτηση για τα κατάλληλα μελάνια, όπως και όλη μας η συσκευασία που είναι από ανακυκλωμένο χαρτί
  • Έχουμε λύσει τις παιδικές ασθένειες και είμαστε έτοιμες να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στη προώθηση και διάθεση των προϊόντων μας
  • Θέλουμε να χτίσουμε μια εταιρία η οποία έχει λόγο ύπαρξης και για την οποία θα παραμείνουμε υπερήφανες

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Aladastra; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η αφετηρία ήταν η φιλία μας και η κοινή μας αγάπη για τη γιόγκα και τον διαλογισμό! Η Aladastra είναι για εμάς ένα στοίχημα. Το στοίχημα είναι να κρατήσουμε το σύστημα αξιών που έχουμε ως άνθρωποι και να το μετατρέψουμε σε μια βιώσιμη επιχείρηση.

Η ιδέα ήρθε μέσα από τον τρόπο ζωής μας, γρήγοροι ρυθμοί και πολλά επαγγελματικά ταξίδια σε απρόσωπα ξενοδοχεία μας έκαναν να θέλουμε στη καθημερινή μας πρακτική ένα χώρο οικείο, δικό μας, με μαγικές ιδιότητες! Έτσι αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να τυπώσουμε τα δικά μας στρώματα της γιόγκα στα οποία τα χρώματα, τα σχέδια και τα σύμβολα μας βοηθούν να βρεθούμε με ένα βήμα στο δικό μας γνώριμο προσωπικό χώρο.

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που ασχολούνται όχι μόνο με τη yoga αλλά με οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή stretching. Σε έναν προσωπικό χώρο τα yoga mats της Aladastra σε βοηθούν να τον ομορφύνεις και να φτιάξεις την ατμόσφαιρα που εσύ θες. Σε έναν κοινόχρηστο χώρο καλύπτουν την ανάγκη για ένα καθαρό στρώμα με πιστοποίηση Oekotex100, που σε προστατεύει από αλλεργιογόνα και τοξικά χημικά που βρίσκονται στη συντριπτική πλειοψηφία των κοινών στρωμάτων γυμναστικής.

Tι σημαίνει Aladastra;

Aladastra είναι μια λέξη που εφεύραμε εμείς! Είναι σύνδεση της λατινικής λέξης Alα που σημαίνει φτερό και διάδρομος και την αρχαία ελληνική λέξη Άστρο. Είναι δηλαδή μια πρόσκληση να ανέβεις σε ένα διάδρομο από αστέρια, και να καταλήξεις στο κέντρο του προσωπικού σου ναού.

Τα yoga mats της Aladastra έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό όπως επίσης και μία προσοχή στην παλέτα των χρωμάτων τους, που τα καθιστούν έργα τέχνης. Θέλετε να μας εξηγήσετε τη φιλοσοφία πίσω από τις σχεδιαστικές επιλογές σας και τη σημασία τους;

Θέλαμε τα yogamats μας να μπορούν να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν τη πρακτική μας χωρίς όμως να σε αποπροσανατολίζουν ή να σου αποσπούν την προσοχή.

Σε πρώτο επίπεδο, τα σχέδια μας είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να βάλεις σημάδια με το μυαλό σου για το πώς σε βολεύει να τοποθετείς το σώμα σου σε κάθε άσκηση ή Ασανα. Με αυτό τον τρόπο και με το πέρασμα του χρόνου η πρακτική σου αποκτά μια συνεχόμενη ροή και σταματά να σε απασχολεί το αν έχεις τοποθετηθεί σωστά.

Η διαδικασία του σχεδιασμού είναι ιδιαίτερη, ξεκινάμε με έρευνα, πολύ έρευνα! Σκαλίζουμε και σκανάρουμε παλιά βιβλία αστρονομίας, ψάχνουμε σύμβολα, διαβάζουμε και μαθαίνουμε την ιστορία του κάθε συμβόλου σε διαφορετικές κουλτούρες, και αρχίζουμε να συνδυάζουμε ιδέες που συγκλίνουν κατά την άποψή μας μεταξύ τους. Ύστερα ζωγραφίζουμε στο χέρι τα σχέδια και συνθέτουμε τη χρωματική παλέτα λαμβάνοντας υπόψη τις θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε χρώματος και την επιρροή τους στα κέντρα ενέργειας του σώματός μας, γνωστά και ως chakra. Μετά αρχίζουμε να γράφουμε, κάθε yoga mat συνοδεύετε από ένα μικρό βιβλιαράκι, εκεί βρίσκεται η σύνθεση της έρευνάς μας. Είναι η ιστορία του κάθε στρώματος, τι σημαίνουν τα σύμβολα που έχει πάνω, πως μας βοηθάνε τα χρώματα, τι ιδιότητες έχουν και αλλά πολλά… μαγικά και διαφορετικά για το κάθε ένα, καθώς επίσης και οδηγίες περιποίησης του yoga mat.

Η επιλογή κάθε σχεδίου yoga mat έχει να κάνει και με την προσωπικότητά μας ή τη διάθεσή μας;

100%! Είναι και ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στο γραφείο να μαντεύουμε ποιο yoga mat θα διαλέξει κάποιος που ξέρουμε καλά! Και πέφτουμε μέσα συνήθως! Μια απαλή παλέτα ροζ και γαλάζια με σύμβολα όπως ένα εκκρεμές και στη βάση του ελέφαντες ισορροπεί και ηρεμεί και το επιλέγουν άνθρωποι με αυξημένο άγχος. Άλλα yoga mat όπως π.χ. το savannah με το κόκκινο κέντρο γεμάτο ζωή δίνει ενέργεια!

Ποια είναι η σχέση του Έλληνα με τη γιόγκα και ευρύτερα τον διαλογισμό;

Νομίζω ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις άλλες χώρες! Πλέον το να πας σε ένα drop in yoga class είναι πανεύκολο και υπάρχουν παντού, αλλά έχεις και μια πολύ μεγάλη επιλογή στο τι είδους yoga θέλεις να κάνεις. Υπάρχει και η επαγγελματική σχέση πέρα από τη προσωπική που ανθίζει. Έχουμε Ελληνίδες και Έλληνες εκπαιδευτές yoga, διαλογισμού και Pilates εξαιρετικού επίπεδου. Σε συνδυασμό με την απίθανη ελληνική φύση και φιλοξενία δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό σε yoga retreats στο μικρό μας παράδεισο. Από την Λευκάδα έως τη Κρήτη, τα ελληνικά yoga retreats είναι άκρως εντυπωσιακά. Όσο το σκεπτόμαστε τόσο πιο λογικό μας φαίνεται, είναι στο DNA μας άλλωστε.. νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ!

Τι ενδιαφέρον δείχνει κατ’ επέκταση στα προϊόντα της Aladastra;

Το ενδιαφέρον μας έχει εκπλήξει. Όταν ξεκινήσαμε αυτό το project είχαμε αποφασίσει ότι το βάρος θα πέσει στην ποιότητα της πρώτης ύλης και ότι αυτό θα είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο. Είναι ένα προϊόν που έρχεται σε επαφή με το γυμνό δέρμα, και θέλαμε να είναι ασφαλές και πιστοποιημένο. Ως αποτέλεσμα η παραγωγή μας γίνεται στη Γερμανία, με πιστοποίηση oekotex 100, αντί για άλλες πολύ φθηνότερες εναλλακτικές. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν ακριβό, αλλά όχι για αυτό που είναι. Πιστεύαμε ότι η τιμή θα ήταν εμπόδιο στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όπως θα διαλέξεις ένα καλό στρώμα για το κρεβάτι σου έτσι θα διαλέξεις και ένα καλό στρώμα για τη γυμναστική σου. Όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι, πάλι η Ελλάδα είναι μια χώρα με γούστο, τα σχέδια μας έχουν γίνει δεκτά με πολλή αγάπη ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με τη yoga.

Δουλεύετε πιο πολύ με Έλληνες ή με ξένους κι από ποιες χώρες προέρχονται αυτοί;

Επειδή το κύριο κανάλι πωλήσεων είναι το eshop μας www.aladastra.com δεν έχουμε διακριτά γεωγραφικά όρια, σίγουρα στην αρχή ήταν η Ελλάδα, οι φίλοι και οι γνωστοί μας, αλλά πλέον έχουμε πωλήσεις στη Γερμάνια, τη Γαλλία και την Αμερική.

Στην Aladastra η περιβαλλοντολογική συνειδητότητα είναι βασικός πυλώνας. Πως αποτυπώνεται αυτή η περιβαλλοντική ευαισθησία στα προϊόντα σας;

Η περιβαλλοντική συνειδητότητα είναι πυλώνας του χαρακτήρα και των δυο μας και κατ’ επέκταση και της εταιρίας μας. Η μια έχει μεγαλώσει με αυτές τις αρχές μέσα σε ένα κτήμα βιοδυναμικής καλλιέργειας και η άλλη έχει σπουδάσει περιβαλλοντολογικό δίκαιο. Για εμάς δεν είναι trend, είναι μονόδρομος. Όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση της πρώτης ύλης το PVC είχε αποκλειστεί στο μυαλό μας, και εξετάζαμε πράσινες επιλογές. Όσο πιο πολύ το ψάχναμε τόσο πιο πολύ συγκλονιζόμασταν από το πόσο μπορεί να στρεβλωθεί η πραγματικότητα από το marketing. Οι πράσινες εναλλακτικές υλικών όπως το καουτσούκ δεν είναι καθόλου πράσινες αλλά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποψίλωση των δασών, όπου κόβονται τα φυσικά δάση για να φυτευτούν καουτσουκόδεντρα και να καλύψουν την τεράστια παγκόσμια ζήτηση κλπ. Καταφέραμε να βρούμε μια πρότυπη εργοστασιακή μονάδα στη Γερμανία που κατασκευάζει PVC με μηδενική εκπομπή ρύπων και με ένα τελικό προϊόν με δυνατότητα να ανακυκλωθεί έως 8 φόρες, κάτι πρωτάκουστο για PVC. Εκεί πήραμε την απόφαση, ξεκινήσαμε τις εργαστηριακές δοκιμές και μετά από μήνες ανταλλαγής δειγμάτων καταλήξαμε στο τελικό υλικό που φέρει και την ανάλογη πιστοποίηση oekotex100. Ανάλογη ήταν και η αναζήτηση για τα κατάλληλα μελάνια, όπως και όλη μας η συσκευασία που είναι από ανακυκλωμένο χαρτί του οποίου η πρώτη χρήση ήταν σε εταιρίες στην Ελλάδα. Έτσι περιορίσαμε ακόμα περισσότερο το ανθρακικό αποτύπωμα της εταιρίας μας.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Νομίζω η αρχική διαδικασία εύρεσης υλικού και των κατάλληλων συνεργατών ήταν το δυσκολότερο. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι ότι δεν συμβιβαστήκαμε, μείναμε πιστές στις αρχές μας και στο όραμά μας καταφέρνοντας να παράγουμε ένα τελικό προϊόν όπως ακριβώς το είχαμε φανταστεί.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η Aladastra είναι μια 100% ελληνική εταιρία, δηλαδή έχουμε τη χαρά να φορολογούμαστε στο τόπο μας χαχα! Ο σχεδιασμός γίνεται από εμάς και το τύπωμα γίνεται στην Αθήνα, τα βιβλιαράκια μας γράφονται πάλι από εμάς και τυπώνονται και αυτά εδώ, η ανακυκλώσιμη συσκευασία μας είναι επίσης από Έλληνες συνεργάτες. Η πρώτη υλη παράγεται εκτός Ελλάδας και αυτό διότι δεν υπάρχουν οι υποδομές εδώ, το ψάξαμε!

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η νέα συλλογή μας και μέσα στο 2019 θα εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα γύρω από τη yoga και το ευ ζην.

Έχουμε λύσει τις παιδικές ασθένειες και είμαστε έτοιμες να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στη προώθηση και διάθεση των προϊόντων μας. Στόχος είναι η εταιρία μας να μεγαλώνει σταδιακά, δεν θέλουμε να είναι ένας διάττοντας αστέρας. Θέλουμε να χτίσουμε μια εταιρία η οποία έχει λόγο ύπαρξης και για την οποία θα παραμείνουμε υπερήφανες.

Aladastra / Facebook / Instagram
hello@aladastra.com
+30 694 46 05 963
Σώρου 18, Μεταμόρφωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top