skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η μαύρη λεμονάδα εvεnos – Δοκιμάστε κι εσείς τον «έρωτα» του φετινού καλοκαιριού – Με ενεργό άνθρακα & βιολογικά βότανα – Η επανάσταση στα δροσερά ροφήματα

Η λεμονάδα είναι από τα αγαπημένα μας ροφήματα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Η μαύρη λεμονάδα όμως είναι ο έρωτας του φετινού καλοκαιριού, τόσο για το πρωτοποριακό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρώμα της, αλλά κυρίως για τις ευεργετικές ιδιότητές της για τον οργανισμό μας.

Ναι, καλά ακούσατε! Τους πειραματισμούς για αυτή τη μαύρη λεμονάδα έκαναν ο Παντελής Μπακομιχάλης, συνιδιοκτήτης και εμπνευστής της μαύρης λεμονάδας Evεnos, o Κωνσταντίνος Μπάσης, o “Artist” του project και ο Σπύρος Μάης και οι προσπάθειες βγήκαν επιτυχημένες, τόσο ώστε η λεμονάδα εvεnos με ενεργό άνθρακα να κυκλοφορεί και να καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα προϊόντα της ελληνικής αγοράς.

Αυτή η διαφορετικότητα τόσο στα υλικά, όσο και στο χρώμα της λεμονάδας εvεnos αποτελεί και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και μάλιστα η αξία αυτού του προϊόντος είναι αναγνωρισμένη με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.

Η λεμονάδα εvεnos παράγεται και εμφιαλώνεται στην Ελλάδα από κορυφαία συστατικά, όπως το βιολογικό μέλι Ταϋγέτου, ο ανθός αλατιού Μεσολογγίου, ελληνικά βότανα, τζίντζερ και άλλα, τα οποία συνθέτουν ένα 100% βιολογικό προϊόν, με μηδενική προσθήκη ζάχαρης.

Ο εvεnos είναι ένα αμιγώς ελληνικό brand και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς μιας και αποτελεί «παιδί» της εταιρίας «Πίνουμε Ελλάδα».

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Πίσω από το project εvεnos και σαν ομάδα «Πίνουμε Ελλάδα», χρησιμοποιούμε και προβάλλουμε κορυφαίες ελληνικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από κάθε γωνιά της Ελλάδας
  • Απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, τόσο στην «επικοινωνία» των ευεργετικών του ιδιοτήτων, όσο και στην «εκπαίδευση» του κοινού ώστε να δεχθεί να δοκιμάσει ένα προϊόν με σχετικά γνώριμη γεύση αλλά με τόσο ιδιαίτερο χρώμα
  • Βλέπουμε επομένως ότι ο φυτικός ενεργός άνθρακας δεν είναι μια “overhyped” πρώτη ύλη, αλλά κάτι που είναι ευεργετικό για κάθε άνθρωπο!
  • Παράλληλα κυκλοφορούμε και μια πιο“light” εκδοχή του προϊόντος, στο οποίο η βιολογική stevia σε συνδυασμό με την μπλε αγαύη παίρνουν την θέση του μελιού
  • Έχοντας χτίσει γερές βάσεις, θεωρούμε ότι το επόμενο μεγάλο, και όχι τόσο μακρινό μας  βήμα μας είναι οι αγορές του εξωτερικού
  • Απώτερος στόχος μας είναι κάθε νοικοκυριό να γνωρίζει τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος μας και να το έχει στο σπίτι του

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Evenos; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Πίσω από το project εvεnos και σαν ομάδα «Πίνουμε Ελλάδα», χρησιμοποιούμε και προβάλλουμε κορυφαίες ελληνικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εδώ και τουλάχιστον μια 5ετία. Διαβάζοντας για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ενεργού άνθρακα (καταπολέμηση του υπερβολικού μετεωρισμού, φυσική μέθοδος αποτοξίνωσης) αποφασίσαμε πρώτα να τον εισάγουμε οι ίδιοι στην ζωή μας έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πάραυτα, οι τρόποι κατανάλωσής του είναι αρκετά «παραδοσιακοί» και περιοριστικοί μιας και στο εμπόριο διατίθεται μόνο σε κάψουλες, χάπια και σκόνη. Τρίτο μέρος της εξίσωσης αποτελεί η μελέτη των τάσεων της αγοράς και συγκεκριμένα του «well-being», η ανάγκη δηλαδή του ανθρώπου να αναζητά φυσικές μεθόδους που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του. Η σύνθεση των 3 παραπάνω στοιχείων συντέλεσαν στην δημιουργία του προϊόντος εvεnos, της πρώτη μαύρη Ελληνική βιολογική λεμονάδα, με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Γιατί μαύρη λεμονάδα;

To να εισάγεις στην αγορά ένα προϊόν τόσο διαφορετικό αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα, μιας και ο κόσμος έχει συνδυάσει το μαύρο χρώμα με κάτι κακό. Απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, τόσο στην «επικοινωνία» των ευεργετικών του ιδιοτήτων, όσο και στην «εκπαίδευση» του κοινού ώστε να δεχθεί να δοκιμάσει ένα προϊόν με σχετικά γνώριμη γεύση αλλά με τόσο ιδιαίτερο χρώμα. Από την πλευρά μας, βλέπουμε αυτή του την διαφορετικότητα τόσο στα υλικά, όσο και στο χρώμα σαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η αξία του προϊόντος μας είναι αναγνωρισμένη, φέροντας πιστοποιήσεις από κορυφαίους φορείς όπως την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει (αποδεδειγμένα μειώνει τον μετεωρισμό μετά το φαγητό) καθώς και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό aCert που πιστοποιεί ότι το προϊόν μας είναι 100% βιολογικό.

Από τι αποτελείται; Ποια τα ιδιαίτερα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της;

Αποτελείται από κορυφαίες βιολογικές πρώτες ύλες, προσεκτικά διαλεγμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Βιολογικά λεμόνια των οποίων η συγκομιδή και η χυμοποίηση έχει γίνει στην σωστή εποχή για την βέλτιστη ποιότητα και τελικό αποτέλεσμα, βιολογικό μέλι από τον Ταΰγετο, ανθός αλατιού από το Μεσολόγγι, βιολογικό τζίντζερ, ελληνικά βότανα (δενδρολίβανο και θυμάρι) και φυσικά τον πρωταγωνιστή και υπαίτιο για το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα, ενεργό άνθρακα. Παράλληλα κυκλοφορούμε και μια πιο“light” εκδοχή του προϊόντος, στο οποίο η βιολογική stevia σε συνδυασμό με την μπλε αγαύη παίρνουν την θέση του μελιού, προσδίδοντας έτσι στο προϊόν πολύ λιγότερες θερμίδες. Μια από τις βασικότερες πηγές έμπνευσής μας, ήταν οι παραδοσιακές συνταγές σπιτικής λεμονάδας που φτιάχνουν οι γιαγιάδες μας, επομένως μην σας φανεί περίεργο όταν η γεύση του εvεnos σας «ξυπνήσει» παιδικές αναμνήσεις!

H μαύρη λεμονάδα Evenos ήταν χορηγός στα 1st Greek Topwomen Awards του eirinika.gr και του MadeinGreece.news

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετά προϊόντα να δημιουργούνται βασισμένα στον ενεργό άνθρακα. Είναι τάση της εποχής ή έχει πραγματική αξία;

Η ιστορία του ενεργού άνθρακα ξεκινάει από τα Αρχαία χρόνια. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι οι αρχαίοι Ινδοί χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα για να εξυγιάνουν το πόσιμο νερό και οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν από το 1500 π.Χ. για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. Είναι γνωστό επίσης ότι ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε άνθρακα συχνά στις διάφορες θεραπείες του, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και το περιστατικό όπου ο Γάλλος Pierre Fleurus Touery ήπιε μπροστά στους εμβρόντητους συναδέλφους του στη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία (French Academy of Medicine) στρυχνίνη 10 φορές πάνω από το όριο της θανατηφόρας δόσης και δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Εξήγησε μετά στους συναδέλφους του ότι είχε πιει προηγουμένως περίπου 15 γραμμάρια άνθρακα, ο οποίος δέσμευσε το δηλητήριο.

Φτάνοντας στο σήμερα, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο φυτικός ενεργός άνθρακας, σε σωστή δοσολογία, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καταπολέμηση του μετεωρισμού και των πρηξιμάτων, στην απορρόφηση ουσιών όπως το αλκοόλ (γι’αυτό και οι κλασσικές συνταγές brunch εμπεριέχουν φυτικό ενεργό άνθρακα), στην λεύκανση των δοντιών, και σε πολλές άλλες χρήσεις. Βλέπουμε επομένως ότι ο φυτικός ενεργός άνθρακας δεν είναι μια “overhyped” πρώτη ύλη, αλλά κάτι που είναι ευεργετικό για κάθε άνθρωπο!

Τι ανταπόκριση υπάρχει από τον κόσμο;

Τα πρώτα δείγματα είναι ανέλπιστα θετικά τόσο από τους εμπόρους όσο και από το καταναλωτικό κοινό, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία, ικανοποίηση και δύναμη! Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες για το προϊόν και φυσικά να ενημερωθεί για την διαθεσιμότητά του σε κάποιο κοντινό κατάστημα, συντελώντας έτσι με τον τρόπο του στην εξάπλωση του awareness για το προϊόν μας και δίνοντάς μας την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που ο εvεnos θα βρίσκεται στα ράφια όλων των βιολογικών καταστημάτων της Ελλάδας, αλλά και σε κάθε νοικοκυριό που θέλει να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

Έχετε προχωρήσει την επιχειρηματική σας δραστηριότητα και με εξαγωγές ή είναι νωρίς ακόμη;

Έχοντας χτίσει γερές βάσεις, θεωρούμε ότι το επόμενο μεγάλο, και όχι τόσο μακρινό μας  βήμα μας είναι οι αγορές του εξωτερικού, όπου έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από μεγάλες και γνώριμες αλυσίδες. Ταυτόχρονα έχουμε ήδη προγραμματίσει την παρουσία μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις Ποτών και Τροφίμων, ξεκινώντας από την μεγαλύτερη, την έκθεση Anuga στην Γερμανία. 

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Κάθε αρχή και δύσκολη και κάθε εμπόδιο για καλό! Όντας νέοι στον χώρο, τόσο του επιχειρείν όσο και στο industry των βιολογικών προϊόντων, συναντήσαμε και συναντούμε εμπόδια, ξεκινώντας από την γραφειοκρατία, την υπερφορολόγηση και την γενικότερη ανασφάλεια της χώρας μας εν μέσω κρίσης, δυσκολίες διανομής λόγω γεωγραφίας και άλλα πολλά. Τα εμπόδια αυτά μπορούμε να πούμε ότι ήταν (και είναι) ευεργετικά, μιας και μας έκαναν δυνατότερους και πιο ευέλικτους στον τρόπο διαχείρισης. Οι μεγάλες μας επιτυχίες ήταν και πάλι πολλές, παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα «ζωής» του brand μας. Αποτέλεσμα των επιτυχιών είναι η 2η μεγάλη παραγωγή, που στην ουσία σφραγίζει ότι το brand μας ήρθε για να μείνει!

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Ο εvεnos είναι ένα αμιγώς ελληνικό brand και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς μιας και αποτελεί «παιδί» της εταιρίας «Πίνουμε Ελλάδα». Αξιοποιούμε κορυφαίες ελληνικές πρώτες ύλες, ενώ κατά την δημιουργία του είχαμε 2 βασικές πηγές έμπνευσης. Την αξιοποίηση του ενεργού άνθρακα από τους Αρχαίους Έλληνες καθώς και την παραδοσιακή σπιτική συνταγή της λεμονάδας, όπως την θυμόμαστε και την αγαπήσαμε από μικροί! 

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Απώτερος στόχος μας είναι κάθε νοικοκυριό να γνωρίζει τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος μας και να το έχει στο σπίτι του. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για αυτά που έχουμε καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η επιτυχία μας δίνει μια έξτρα ώθηση στο να συνεχίσουμε να «μεγαλώνουμε» ακόμα πιο δυναμικά! Όπως αναφέραμε και πριν, προχωράμε με ανάπτυξη του πελατολογίου, τόσο εντός Ελλάδας, ενώ επίσης σημαντικό βήμα για εμάς είναι η ανάπτυξη στο εξωτερικό, κάτι που θα το επιδιώξουμε ιδιαίτερα μέσω προβολής στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο στην Anuga.  

PinoumeEllada-Εvεnos / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top