skip to Main Content

Αποκλειστικό – Μade in Greece η «Χρυσή Μηλιά»: Βιολογικό & αφιλτράριστο βαλσαμικό μηλόξιδο από τον Αετόλοφο – Εδώ μιλά η οικογενειακή παράδοση των 60 και πλέον χρόνων

Πίσω στην δεκαετία του 1950 ο παππούς Δημοσθένης Ντελής, με τη μεγάλη του αγάπη για τη φύση άρχισε να ασχολείται με την καλλιέργεια μηλιάς. Σήμερα, μισό αιώνα και κάτι παραπάνω μετά το έργο του συνεχίζει ο γιος Αλέξανδρος Ντελής με την υποστήριξη της νεότερης γενιάς της οικογένειας, φέρνοντας νέα πνοή και φρέσκιες ιδέες σε αυτό το εγχείρημα.

Η καλλιέργεια μήλων επεκτάθηκε και σε άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Στο «παιχνίδι» μπαίνουν τα αχλάδια, τα κεράσια, τα κάστανα και τα καρύδια. Ο πλούτος που τους προσέφερε η γη τους στον όμορφο τόπο με το αρχοντικό όνομα Αετόλοφος Αγιάς, ανατολικά της Λάρισας, τους οδήγησε αναπόφεκτα στη δημιουργία μίας σειράς προϊόντων υψηλής θρεπτικής αξίας με κυρίαρχο το αφιλτράριστο βιολογικό μηλόξυδο «Χρυσή Μηλιά».

Μία οικογενειακή επιχείρηση που εκτιμά βαθύτατα όσα της χαρίζει η ελληνική γη και φροντίζει να τα αξιοποιεί αναδεικνύοντας τις πιο σπουδαίες ιδιότητές τους ήταν πλέον γεγονός.

Η αναγνώριση σε σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε και το δρόμο για τις εξαγωγές, ενώ το αστείρευτο πάθος και το μεράκι της οικογένειας Ντελή, τους οδηγεί διαρκώς στην αναζήτηση και τη δημιουργία νέων προτάσεων για προϊόντα μοναδικού χαρακτήρα.

 

Ο η κα. Μαρία Ντελή, Διευθύντρια Πωλήσεων της «Χρυσής Μηλιάς», αφηγείται αποκλειστικά στο MadeinGreece.news το story και όλη τη διαδρομή προς την επιτυχία της εταιρείας «Χρυσή Μηλιά».

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η Χρυσή Μηλιά είναι μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα τον Αετόλοφο Αγιάς
  • Οι ρίζες της Χρυσής Μηλιάς ξεκινάνε τη δεκαετία του ’50 από τον παππού μας, Δημοσθένη Ντελή
  • το 2009, λήφθηκε η απόφαση να γίνει στροφή αποκλειστικά στη βιολογική δενδροκαλλιέργεια, απόφαση που μας έχει πλήρως δικαιώσει
  • Σήμερα παράγουμε με μεγάλη φροντίδα, αποκλειστικά από μήλα δικής μας παραγωγής, το βιολογικό αφιλτράριστο μηλόξιδο και το βαλσαμικό μηλόξιδο «Χρυσή Μηλιά»
  • Σήμερα παράγουμε και διαθέτουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό μία μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων και ξηρών καρπών
  • Το 2015 δημιουργήθηκαν και σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής χυμού και μηλόξιδου
  • Σίγουρα δεν ήταν όλα εύκολα σε αυτή την πορεία αλλά η ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα μας βοήθησε σημαντικά

  • Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Χρυσή Μηλιά»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η Χρυσή Μηλιά είναι μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα τον Αετόλοφο Αγιάς, ανατολικά της Λάρισας, που φτιάχτηκε προκειμένου να συνεχίσουμε αλλά, κυρίως,  να εξελίξουμε την οικογενειακή παράδοση της καλλιέργειας της μηλιάς, με βάση τη γνώση και τα μυστικά που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Οι ρίζες της Χρυσής Μηλιάς ξεκινάνε τη δεκαετία του ’50 από τον παππού μας, Δημοσθένη Ντελή, ο οποίος ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της μηλιάς. Σήμερα στην κεφαλή της επιχείρησης βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ντελής με την υποστήριξη της νεότερης γενιάς. Εδώ και αρκετά χρόνια, το 2009, λήφθηκε η απόφαση να γίνει στροφή αποκλειστικά στη βιολογική δενδροκαλλιέργεια, απόφαση που μας έχει πλήρως δικαιώσει.

  • Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά;

Σήμερα παράγουμε με μεγάλη φροντίδα, αποκλειστικά από μήλα δικής μας παραγωγής, το βιολογικό αφιλτράριστο μηλόξιδο και το βαλσαμικό μηλόξιδο «Χρυσή Μηλιά» τα οποία διαθέτουν ιδιαίτερη γεύση και μοναδικό άρωμα. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί αυτά μας τα προϊόντα έχουν γίνει πολύ αγαπητά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Διαθέτετε και εξαγωγική δραστηριότητα;

Σήμερα παράγουμε και διαθέτουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό μία μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων και ξηρών καρπών που περιλαμβάνει πολλές ποικιλίες μήλων, αχλαδιών και κερασιών, κάστανα και καρύδια.

  • Ποια στιγμή στη διαδρομή σας θεωρείτε ότι αποτέλεσε σταθμό για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας;

Το 2015 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τη Χρυσή Μηλιά με την κατασκευή ενός  χώρου για την ψυχρή αποθήκευση,  σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, των φρέσκων προϊόντων μας.  Ταυτόχρονα  δημιουργήθηκαν και σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής χυμού και μηλόξιδου.

  • Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Σίγουρα δεν ήταν όλα εύκολα σε αυτή την πορεία, αλλά η ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα μας βοήθησε σημαντικά. Προς το παρόν προχωράμε σταθερά, ένα βήμα τη φορά αλλά με μεγάλα όνειρα να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα, πάντα σύμφωνα με τις οικογενειακές μας αξίες και κρατώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της Χρυσής Μηλιάς.  

Στόχος μας είναι η επέκταση των εγκαταστάσεών μας προκειμένου να αυξήσουμε, αφενός, την παραγωγική μας δυνατότητα και, αφετέρου, να αποκτήσουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης της γκάμας των μεταποιημένων μας προϊόντων. Τα φρέσκα μας προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγή μιας μεγάλης σειράς μεταποιημένων όπως χυμοί, αλείμματα φρούτων, επεξεργασμένοι ξηροί καρποί και πολλά άλλα, πάντα με χρήση δικών μας πρώτων υλών ώστε να έχουμε απόλυτο έλεγχο της ποιότητας από το Α έως το Ω. Προς το παρόν προχωράμε σταθερά, ένα βήμα τη φορά αλλά με μεγάλα όνειρα να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα, πάντα σύμφωνα με τις οικογενειακές μας αξίες και κρατώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της Χρυσής Μηλιάς.

 

WHO IS WHO

Η Μαρία Ντελή σπούδασε Τεχνολογία Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, στο ομώνυμο Τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας, αντικείμενο πάνω στο οποίο δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για μία επταετία, παράλληλα με την ενασχόλησή της με την οικογενειακή επιχείρηση. Με την ανάπτυξη της Χρυσής Μηλιάς, ήρθε και η οριστική απόφαση να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν. Σήμερα, η απόφασh αυτή την έχει δικαιώσει πλήρως καθώς βλέπει τη Χρυσή Μηλιά να επεκτείνεται με σίγουρα βήματα, ενώ υπάρχουν πολλά νέα σχέδια και ιδέες προς υλοποίηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top