skip to Main Content

Αποκλειστικό – Made in Greece η Passion Forest Honey: Μια οικογένεια της Χαλκιδικής βάζει πάθος σε… βάζα με μέλια & καλλυντικά – Συνταγή του αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού!

Η αγάπη τους για τη φύση και το πάθος τους να εξερευνήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σου γεννά η ίδια η γη όταν καταπιάνεσαι μαζί της ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της «Passion Forest Honey». Το αποτέλεσμα ήταν η «γέννηση» νέων καινοτόμων μα πάνω απ’ όλα αγνών προϊόντων με βάση το μέλι.

Ερωτευμένοι με τον τόπο τους, την Χαλκιδική και το όρος Χολομώντα που έχει χαρακτηριστεί ως ειδική ζώνη προστασίας από το πρόγραμμα NATURA 2000, η οικογένεια του Βασίλη Τσίγγανου και της Αθηνάς Αποστολούδη αποφάσισε να αφήσει τις επαγγελματικές ασχολίες που είχε μέχρι τότε και να εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, αξιοποιώντας όσα απλόχερα της προσφέρει.

Όσο πιο πολύ έψαχναν για το μέλι και τις ιδιότητές του, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνονταν τη θρεπτική του αξία και την ιδιότητά του να λειτουργεί ως φάρμακο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε αυτό λοιπόν εναπόθεσαν όλη τους την ενέργεια με σκοπό να βγάλουν στην αγορά αγνά προϊόντα μελιού, βασιλικού πολτού, πρόπολης, γύρης και καλλυντικών. Το «καμάρι» όμως της σειράς των προϊόντων τους είναι το οξύμελι, ένα γλυκόξινο άρτυμα από μέλι και ξύδι, το οποίο προέρχεται από τη συνταγή του αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού!

Για το πάθος τους για την ίδια τη ζωή, αλλά για το πάθος τους για τη φύση και το μέλι που γέννησαν την Passion Forest Honey μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news η Αθηνά Αποστολούδη, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

• αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που ονειρευόμασταν πάντα, χόμπι και δουλειά να είναι το ίδιο
• Η μόνη λέξη που θα μας χαρακτήριζε για όλα αυτά και θα μπορούσε να μεταφραστεί έχοντας την ίδια έννοια, είναι το πάθος
• Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Χαλκιδική και οι ρίζες μας να είναι από ένα πανέμορφο χωριό, τον Ταξιάρχη, αμφιθεατρικά χτισμένο σε μια πλαγιά του Χολομώντα
• Μας κέρδισε η ιδέα όταν κάποια στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυο διαφορετικά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας στην οικογένεια
• οι ποικιλίες των μελιών μας είναι συγκεκριμένες: έλατο, βελανιδιά, καστανιά ανθόμελο δάσους , σουσούρα (ερείκι), κούμαρο.
• Έχουμε δημιουργήσει εκτός από τους απλούς συνδυασμούς του μελιού με διάφορους ξηρούς καρπούς, και τα super foods, την melenda ένα προϊόν που τρως χωρίς τύψεις
• Αφού φάγαμε και χορτάσαμε με τις γευστικές δοκιμές, είπαμε να ασχοληθούμε και με τον καλλωπισμό, την ηλιοθεραπεία, τα σπυράκια, τα δερματικά προβλήματα κι έτσι, το επόμενο προϊόν μας είναι οι κεραληφές
• γιατί τελικά μείναμε πολύ λίγοι αυτοί που υποστηρίζουμε και αγαπάμε τον τόπο μας και πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελληνικής γης
• ο σκοπός μας αυτήν την στιγμή είναι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει από αρχές Ιουνίου ο χώρος του επισκέψιμου μελισσοκομείου μας στον Χολομώντα

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Passion Forest Honey»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Είμαστε μια οικογένεια με πάθος για την ζωή και με ότι καταπιανόμαστε! Η φύση είναι το περιβάλλον της δίκης μας καθημερινότητας, οπότε, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που ονειρευόμασταν πάντα, χόμπι και δουλειά να είναι το ίδιο! Θέλαμε να βρισκόμαστε τον περισσότερο χρόνο εκεί όπου μας δημιουργούνται ισχυρά συναισθήματα ευφορίας, καλής διάθεσης, πάθος για εξερεύνηση-μάθηση, και όλα αυτά που καταφέρνει η φύση να μας κάνει να νοιώθουμε όταν ασχολούμαστε μαζί της.

Οι μέλισσες και το υπέροχο βασίλειό τους, μας έδωσαν την ευκαιρία και ταυτόχρονα μας εντυπωσίασαν τόσο πολύ που, βάλαμε τα δυνατά μας για το δικό μας λιθαράκι στην διάσωση του σημαντικότερου οργανισμού που κρατά ζωντανή την φύση, να ασχοληθούμε με αυτές μακριά από την αλόγιστη ρύπανση, έτσι ώστε το μέλι να θυμίζει πάντα τις αυθεντικές γεύσεις από το χωριό που έχουμε στο μυαλό μας, και να φτιάξουμε με αυτό νέα καινοτόμα και αγνά προϊόντα.

Η μόνη λέξη που θα μας χαρακτήριζε για όλα αυτά και θα μπορούσε να μεταφραστεί έχοντας την ίδια έννοια, είναι το πάθος! Πάθος για ζωή (passion for life), πάθος για το μέλι (passion for honey) – Passion Honey.

Η φύση έχει για όλους ανοιχτή την αγκαλιά της, όταν ανοίξαμε τα μάτια μας και το νιώσαμε, βρήκαμε την ευκαιρία που ψάχναμε για να απαρνηθούμε τις έως τώρα επαγγελματικές μας δραστηριότητες που μας γέμιζαν άγχος, πίεση και στενοχώρια, να αφήσουμε εν μέρη τις αστικές συνήθειες και να ασχοληθούμε οικογενειακώς με αυτό που εκτιμούσαμε και που μας κέρδιζε όλο και πιο πολύ, μέρα με την μέρα! Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Χαλκιδική και οι ρίζες μας να είναι από ένα πανέμορφο χωριό, τον Ταξιάρχη, αμφιθεατρικά χτισμένο σε μια πλαγιά του Χολομώντα. Όλη αυτή η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως ειδική ζώνη προστασίας από το πρόγραμμα NATURA 2000.

Μας κέρδισε η ιδέα όταν κάποια στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυο διαφορετικά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας στην οικογένεια, και δεδομένου ότι είμαστε ενάντια στα φάρμακα, ψάξαμε για εναλλακτική λύση και με μεγάλη έκπληξη ανακαλύψαμε ότι κάτι τόσο απλό, δηλαδή το μέλι, η γύρη, η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός, μας πρόσφεραν γενναιόδωρα τη θεραπεία που ζητούσαμε. Μέχρι τότε λειτουργούσαμε ως άβουλοι καταναλωτές και δεχόμασταν με επιφυλάξεις μεν, αλλά χωρίς ουσιώδη αντίσταση, ότι χημικό μας ‘προωθούσαν’ γιατροί, τηλεόραση, διαφημίσεις….

Οι προοπτικές λοιπόν ήταν πολλές γιατί τελικά η τάση της υγιεινής διατροφής ή έστω του “προσέχω ως προς το τι καταναλώνω” και της αντιμετώπισης των ασθενειών με φυσικό τρόπο δεν ήταν αναζήτηση μόνο της δικής μας οικογένειας αλλά όλου του κόσμου!

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και ποιες οι ποιοτικές και γευστικές ιδαιτερότητές τους;

Το μελισσοκομείο μας είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την BIO HELLAS, και οι ποικιλίες των μελιών είναι μόνο αυτές που μας δίνει ο συγκεκριμένος τόπος δηλαδή ο ορεινός όγκος του Χολομώντα. Είμαστε ερωτευμένοι με την Χαλκιδική και δεν φεύγουμε από αυτήν! Οπότε οι ποικιλίες των μελιών μας είναι συγκεκριμένες: έλατο, βελανιδιά, καστανιά ανθόμελο δάσους, σουσούρα (ερείκι), κούμαρο. Στην οικοτεχνία μας, δοκιμάζουμε και πειραματιζόμαστε καθημερινά και μέχρι στιγμής, τα προϊόντα που έχουμε δημιουργήσει είναι εκτός από τους απλούς συνδυασμούς του μελιού με διάφορους ξηρούς καρπούς, και τα super foods, την melenda ένα προϊόν που τρως χωρίς τύψεις!! Με το κουτάλι, με χαμόγελο και πονηριά στο μάτι όπως κάθε αυθεντικός λάτρης της σοκολάτας, χωρίς λόγια!!!

Το οξύμελι που βγαίνει τώρα στην αγορά, είναι ένα γλυκόξινο αρχαίο Ελληνικό άρτυμα από μέλι και ξύδι, το οποίο προέρχεται από τη συνταγή του αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού. Προέκυψε από την έρευνά μας για Ελληνικές αρχαίες συνταγές που αφορούν τα προϊόντα μελιού που βοηθούν τόσο στην υγεία του ανθρώπου, όσο και στην γαστρονομία. Κάναμε πολλές δοκιμές γιατί χρησιμοποιείται ως περίχυμα σε όλες τις σαλάτες, σε ψητά ή βρασμένα λαχανικά αλλά και σε φαγητά, ως σάλτσα ή για μαρινάρισμα και ως σιρόπι σε παγωτό, γιαούρτι, κρέμες. Οπότε, για να καταλήξουμε στις σωστές αναλογίες και γεύσεις, φάγαμε πολύ σαλάτα, ζαρζαβατικό και γλυκά! Όμως αυτό που μας δυσκόλεψε περισσότερο ήταν να βρούμε το όνομά του!!! Ελπίζουμε να άξιζε τον κόπο, θα μας το πείτε εσείς.

Αφού φάγαμε και χορτάσαμε με τις γευστικές δοκιμές, είπαμε να ασχοληθούμε και με τον καλλωπισμό, την ηλιοθεραπεία, τα σπυράκια, τα δερματικά προβλήματα κι έτσι, το επόμενο προϊόν μας είναι οι κεραλοιφές, που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη για φυσική αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων όπως γινόταν παλιά! Χρησιμοποιούμε δικό μας ακατέργαστο βιολογικό κερί σε συνδυασμό με έλαια βοτάνων που φτιάχνουμε όπως σπαθόλαδο, χαμομηλέλαιο, λάδι λαδανιάς και λάδι πρόπολης. Στην σειρά παρατεταμένα πολλά, μα πάρα πολλά βάζα, ζητώντας κι αυτά την δική τους προσοχή με τον ήλιο και το αναποδογύρισμα! Τα βότανα τα βρίσκουμε σε αφθονία στον Χολομώντα, χρησιμοποιούμε πρόπολη από τα μελίσσια μας και αγουρέλαιο. Όλες αυτές οι παρασκευές για να έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα, χρειάζονται μεράκι, αγάπη, γνώσεις, περπάτημα στο βουνό, κούραση, διάβασμα, έρευνα, δοκιμές αλλά και ικανότητα να συνδυάζουμε τις παλιές συνταγές και εμπειρίες της γιαγιάς με τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις. Έχουν επιτυχία από τα λεγόμενα όλων όσων τις χρησιμοποιούν και συνεχώς κερδίζουν την αποδοχή από νέους πελάτες.

Πoια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Ελπίζουμε όλα τα προϊόντα μας να αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους για όλες τις χρήσεις τους, προς το παρόν όμως η melenda επικρατεί!

Σήμερα πόσους εργαζόμενους απασχολείτε και ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας συνοπτικά;

Η επιχείρησή μας είναι οικογενειακή και είναι βιώσιμη. Κατά την διάρκεια των γευστικών δοκιμών, έχουμε πολλούς εθελοντές βοηθούς!!!!!!! Όσο για τις κεραλοιφές, πρώτα τις δοκιμάζουμε εμείς για να δούμε τα αποτελέσματα (έχουμε αποκτήσει όλοι βελούδινη επιδερμίδα!).

Σε ποιες χώρες διαθέτετε εξαγωγική δραστηριότητα;

Ακόμη είμαστε στην αρχή και τα βήματά μας είναι μικρά, αλλά ελπίζουμε ότι τα προϊόντα μας, θα βρουν σύντομα, ανταπόκριση και στο εξωτερικό.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Δύσκολο ήταν και είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να προτιμάει το μέλι και τα προϊόντα μελιού από τον Έλληνα παραγωγό και όχι να αγοράζει τα μέλια εισαγωγής με μέτρο σύγκρισης την τιμή, να καταλάβει την διαφορά του βιολογικού μελιού με το συμβατικό και να μας εμπιστευθεί. Η επιτυχία μας είναι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, ο κόσμος μας αναγνωρίζει εύκολα, μας εμπιστεύεται και μας προτιμάει.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Είναι μόνο ελληνικό το δημιούργημά μας και θα συνεχίσει έτσι, γιατί τελικά μείναμε πολύ λίγοι αυτοί που υποστηρίζουμε και αγαπάμε τον τόπο μας και πιστεύουμε στις δυνατότητες της ελληνικής γης. Αν κάποιος ψάξει την ιστορία των Ελλήνων, με περηφάνια θα δει ότι έχουμε κληρονομήσει μεγάλο πλούτο γνώσεων και εύφορη γη, αρκεί να έχει την διάθεση να εμπνευστεί και να δημιουργήσει με όλα αυτά!

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Επειδή η παραγωγή προϊόντων και η πώλησή τους είναι ένας μοναχικός δρόμος, αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε το πάθος μας γι’ αυτό που ήδη κάνουμε και παράλληλα να δημιουργούμε συνεχώς καινούριους στόχους και δράσεις που κινούν το ενδιαφέρον του κόσμου, έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να είμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους, να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες! Επίσης, θέλοντας να παντρέψουμε το μέλι μας με την γαστρονομία και τον τουρισμό, οι προσπάθειές μας έχουν να κάνουν με την δημιουργία και την συμμετοχή μας, σε εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα. Ταυτόχρονα ο σκοπός μας αυτήν την στιγμή είναι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει από αρχές Ιουνίου ο χώρος του επισκέψιμου μελισσοκομείου μας στον Χολομώντα, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει ολόκληρη την διαδικασία λειτουργίας ενός μελισσοκομείου. Να μάθει για το βασίλειο της μέλισσας και των φυτών, έως και να γίνει ο ίδιος μελισσοκόμος και να ακολουθήσει όλα τα βήματα από την προετοιμασία της κυψέλης έως την παραγωγή και την συσκευασία του μελιού.

WHO IS WHO

Η οικογένεια Passion honey είναι τετραμελής, με αρχηγό τον ακούραστο και εμπνευστή της ιδέας  μπαμπά Βασίλη Τσίγγανο,  η κλασική  Ελληνίδα  μαμά που ακολουθεί το πρωτόκολλο, Αθηνά Αποστολούδη, η  Βίκυ, κόρη αεικίνητη, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και πολύ δημιουργική και το χαμογελαστό και ευρηματικό παιδί, ο γιος Δημήτρης. Όλοι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Χαλκιδική.
Τα δυο παιδιά έμαθαν να αγαπούν την φύση και τον τόπο όπου μεγάλωσαν, την Χαλκιδική, και σε ερώτηση από εμάς τους γονείς, αν θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό όπως οι περισσότεροι νέοι, η απάντηση ήταν Όχι! Έτσι περίπου το 2012, δώσαμε υπόσχεση ότι σε μικρο χρονικό διάστημα θα αφήσουμε τις δουλειές μας και ότι θα ασχοληθούμε όλοι με την φύση δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό μας να εμπνευστούμε να δημιουργήσουμε και να μοχθήσουμε για πράγματα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν κάνοντας μια δουλειά που θα την επιλέξουμε εμείς και όχι γιατί μας έτυχε.
Μεταξύ μας, έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, πάντα είχαμε πολλές κοινές ώρες απασχόλησης και εμπειρίες κυρίως σε ταξίδια, έχουμε μικρή  διαφορά ηλικίας  και ίσως είναι αυτό που μας έχει δέσει και μας βοήθησε να πάρουμε την απόφαση να τολμήσουμε για να δουλέψουμε μαζί σαν ομάδα. Ακούγεται εύκολο, όμως στην ουσία δεν είναι καθόλου.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την μελισσοκομία και να το πάμε ένα βήμα παραπάνω, να το αφήσουμε να εξελιχθεί όσο πάει και να καινοτομήσουμε σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί. Ήμασταν πάντα ελεύθεροι επαγγελματίες, δυνατοί απέναντι σε δυσκολίες και ρίσκα και αυτό που μας γεμίζει είναι η δημιουργικότητα και η υλοποίηση νέων ιδεών.   

Για να κρατήσουμε τις ισορροπίες μεταξύ μας, ο καθένας έχει το δικό του πόστο και είναι υπεύθυνος να το εξελίσσει όσο καλύτερα μπορεί, στην συνέχεια  ενώνονται οι προσπάθειες όλων για να επιτευχθεί  το μέγιστο αποτέλεσμα. Χρειάζεται κατανόηση, μεράκι, ενθουσιασμός, ευρηματικότητα, χιούμορ, υπομονή, επιμονή, αγάπη και πάθος. Εμείς παθιαζόμαστε με κάθε τι που ασχολούμαστε και το μεταδίδουμε σε όλους όσοι μας γνωρίζουν. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλο όνομα εκτός από το Passion Honey!

 

Νέα Μουδανιά, 63200 | Ταξιάρχης Χαλκιδικής, 63100
passion.beeproducts@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top