skip to Main Content

Made in Greece τα φανταστικά resort ρούχα Ancient Kallos & η νέα συλλογή «Syko»: Η Λαμπρινή & η Στέλλα Σταύρου φέρνουν στα ρούχα τους την φρεσκάδα & τα αρώματα του καλοκαιριού

Καφτάνια, φορέματα, shirt dresses, σορτς, παρεό, πετσέτες και τσάντες που διαφημίζουν με τον πιο stylish τρόπο το ελληνικό καλοκαίρι. Αυτή είναι με λίγες λέξεις η νέα συλλογή “MANI SS18 Collection” της Ancient Kallos.

Μέρος της “MANI SS18 Collection” της Ancient Kallos είναι και η συλλογή «Syko». Τα αρώματα της συκιάς κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο της Ελλάδας, αποτελούν πηγή έμπνευσης για το μοτίβο της συλλογής.

Το Syko print δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την illustrator Zeta Papdo, αποκλειστικά για την Ancient Kallos.

 

Η Ancient Kallos εμπνέεται από την αρχαία ελληνική ομορφιά από όπου προέρχεται και η ονομασία της. Αυθεντικά ελληνικά σύμβολα σε φυσικά υφάσματα, περίτεχνα κεντήματα και χειροποίητες φούντες είναι μερικές από τις λεπτομέρειες της Ancient Kallos, η οποία εκφράζει μία σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού στοιχείου.

 

 Αντλώντας έμπνευση από την ελληνικότητα σε κάθε της πτυχή, οι συλλογές της Ancient Kallos συνδυάζουν στοιχεία της παράδοσης όπως τα αυθεντικά κεντήματα με τον σύγχρονο σχεδιασμό, ενώ δίνουν το προβάδισμα σε φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα.

Πίσω από το καλαίσθητο resort wear brand της Ancient Kallos κρύβονται δύο Θεσσαλονικιές αδερφές, η Λαμπρινή και η Στέλλα Σταύρου.

Who is Who

Η Στέλλα, με σπουδές στο χώρο της μόδας, εργαζόταν τα τελευταία 20 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση ρούχων που ιδρύθηκε από τους γονείς τους πριν από 35 χρόνια! Η Λαμπρινή με σπουδές στο Πολυτεχνείο διατηρεί 20 χρόνια γραφείο ως πολιτικός μηχανικός και αναλαμβάνει κατασκευές ιδιωτικών έργων και interior design κατοικιών & ξενοδοχείων.
Τόσο όμως η επαφή της Λαμπρινής με την οικογενειακή επιχείρηση όσο και τα πολύ συχνά ταξίδια στο εξωτερικό που κάναμε μαζί παρακολουθώντας επιδείξεις μόδας τις έφερνε και τις δύο πολύ κοντά στον μαγικό χώρο της μόδας. H συνεργασία τους άλλωστε αποδεικνύει την άμεση σχέση που έχουν ο χώρος της μόδας με την αρχιτεκτονική και το interior design.
Οι δύο δυναμικές γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και αφήνουν το δικό τους στίγμα στον χώρο της μόδας. Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2015 γεννήθηκε η Ancient Kallos, το πρώτο ελληνικό, αμιγώς resort wear brand.
Περισσότερες πληροφορίες: Ancient Kallos / Facebook page / Instagram page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top