skip to Main Content

Μade in Greece η Dolopia: Από την Αρχαία Δολοπία με αγάπη αγνές μαρμελάδες, ζυμαρικά, μέλι & σάλτσες από φρέσκα φρούτα & λαχανικά εποχής

Φρέσκα ελληνικά προϊόντα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.  Αυτή είναι η φιλοσοφία της Dolopia, μίας πρότυπης οικοτεχνίας, που παράγει χειροποίητα ποιοτικά προϊόντα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Βρίσκεται στην καρδιά του οροπεδίου Δομοκού, στην περιοχή της Αρχαίας Δολοπίας, όπου ακόμα και σήμερα σώζονται ερείπια ενός αρχαίου ισχυρού τείχους και κάστρου, καθώς και πολλά θραύσματα πήλινων αγγείων.

Εξειδικεύεται σε μαρμελάδες και γλυκά από φρέσκα φρούτα, χωρίς γλυκόζη & πρόσθετα που παράγονται με παραδοσιακές τεχνικές και σε μικρές παρτίδες, σε μεζέδες και ορεκτικά που φτιάχνονται αποκλειστικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα λαχανικά, σε σάλτσες και κέτσαπ με φρέσκα λαχανικά και πλούσια σε τομάτα. Επίσης η Dolopia διακρίνεται για τα εκλεκτά ζυμαρικά της, που φτιάχνονται με φυσική αποξήρανση σε θερμοκρασία δωματίου που τους προσδίδει πλούσιο άρωμα και επίσης για το φυσικό και αφιλτράριστο μέλι, που είναι πλούσιο σε γύρη και κόκκους κεριού με υψηλό ενζυμικό φορτίο.

Στις μαμρμελάδες ξεχωρίζουμε εκείνη με βερίκοκο, πορτοκάλι και δυόσμο που έχει απίθανο άρωμα. Εδώ η γλύκα του ώριμου βερίκοκου συνδυάζεται με την απαλή δροσιά του πορτοκαλιού και τη φρεσκάδα του δυόσμου. Αυτή η μαρμελάδα είναι ιδανική για να γαρνίρετε ένα κέικ βανίλιας, για να φτιάξετε πτι φουρ ή για να απλώσετε πάνω σε φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί!

Εξαιρετική επιλογή και η μαρμελάδα μήλου με μαύρη σταφίδα και μηλόξυδο, μία μαρμελάδα εποχής, που συνδυάζει αγαπημένες χριστουγεννιάτικες γεύσεις: μήλα, μαύρες σταφίδες, κανέλα, ιβίσκο και μηλόξιδο. Είναι ιδανική για να φτιάξετε τάρτα, σαν γέμιση σε τσουρέκι και μπισκοτάκια, για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε και το γλυκό τζίντζερ με λεβάντα. Η ελληνική άγρια λεβάντα συνδυάζεται με την εξωτική ρίζα του τζίντζερ. Το αποτέλεσμα: ένα έντονα αρωματικό και πικάντικο γλυκό με ελαφρύ σιρόπι. Ιδανικό για να συνοδεύσει μαλακά λιπαρά τυριά και ως dressing σε πράσινες σαλάτες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι βραβευμένο με χρυσό αστέρι στα Great Taste Awards 2014.

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα εκτιμήσουν τα ζυμαρικά της Dolopia ου παρασκευάζονται με κατσικίσιο γάλα και αυγά. Τα ζυμαρικά ζυμώνονται αποκλειστικά με κατσικίσιο γάλα – χωρίς την προσθήκη νερού – και έτσι αποκτούν την έντονη παραδοσιακή τους γεύση και το πλούσιο άρωμά τους. Για το σχήμα όλων των ζυμαρικών, οι άνθρωποι της Dolopia χρησιμοποιούν μπρούτζινες μήτρες ώστε να αποκτούν “σαγρέ” επιφάνεια και κατά το σερβίρισμα να συγκρατούν πάνω τους τη σάλτσα και το τυρί. Φυσικά υπάρχουν και ξεχωριστές επιλογές για τους vegan με λαχανικά και μπαχαρικά.

Η Dolopia χρησιμοποιεί πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, αποκλείει τα συντηρητικά, τα πηκτικά και τα άλλα πρόσθετα, ενώ εφαρμόζει παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές παραγωγής.

Καθημερινός στόχος είναι η αφοσίωση και η προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, που είναι η δημιουργία εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη φύση.

Η προσπάθεια και οι κόποι της Dolopia δικαιώνονται κι επισφραγίζονται με διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς όπως το Great Taste Awards & το Dalemain Marmalades Awards.

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top