skip to Main Content

Αποκλ. Μade in Greece η Dos Cosmetics: Kαλλυντικά με ελληνικά βότανα από την Χρυσάνθη & τη Βασιλική – Bonus το τεστ διάγνωσης για 75 διαφορετικές ανάγκες του δέρματος!

Δύο νέες και δυναμικές γυναίκες γεμάτες δημιουργικότητα, πάθος και πολυετή εμπειρία στο χώρο της ομορφιάς έχτισαν την δική τους εταιρεία καλλυντικών προϊόντων, που ακούει στο όνομα Dos Cosmetics, παράγουν τις δικές τους ξεχωριστές φόρμουλες ομορφιάς, που βασίζονται σε ελληνικά βότανα κι άλλες φυσικές πρώτες ύλες!

Είναι η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, φαρμοκοποιός στο επάγγελμα και well being lover και η Βασιλική Λειβαδιώτη, μία από τις πιο ταλαντούχες makeup artists της χώρας μας. Την ομάδα βέβαια συμπληρώνει κι o «άσσος στο μανίκι» των κοριτσιών, ο κ. Βάιος Παπαδόπουλος, μπαμπάς της Χρυσάνθης, επίσης φαρμοκοποιός και όπως τον φωνάζουν και οι ίδιες ο «τρελός επιστήμονας» της παρέας. Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από όλους τους πειραματισμούς, αποτυπώνοντας κάθε φορά στις φόρμουλες αυτό ακριβώς που του ζητούν τα κορίτσια.

Η φιλοσοφία της Dos Cosmetics συνοψίζεται στην εξής φράση: Κάθε γυναίκα είναι μοναδική από τη φύση της, για τον λόγο αυτό της αξίζει η προσωπική της διάγνωση δέρματος και η δική της εξατομικευμένη συμβουλή ομορφιάς, με τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων που ταιριάζουν αποκλειστικά στις δικές της ανάγκες.

Αυτή η φιλοσοφία στην πράξη ενσαρκώνεται με εξατομικευμένες σειρές προϊόντων περιποίησης προσώπου, που καλύπτουν τους διαφορετικούς τύπους δέρματος της κάθε γυναίκας, αλλά και με το καινοτόμο τεστ διάγνωσης δέρματος, που γίνεται σε λίγα λεπτά μέσα από το site της εταιρείας. Το τεστ αναλύει, μέσω ειδικού αλγόριθμου, 75 διαφορετικες ανάγκες για τους 4 βασικούς τύπους δέρματος με 75 διαφορετικά χαρακτηριστικά για κάθε ηλικία χωριστά. Τα αποτελέσματα επομένως έρχονται ως μία personalized διάγνωση που αναφέρει τόσο τον τύπο του δέρματος, αλλά lifestyle tips και φυσικά τα προϊόντα που ταιριάζουν στην εκάστοτε περίπτωση.

Η Βασιλική Λειβαδιώτη και η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου περιγράφουν στο MadeinGreece.news το όραμα της επιχείρησής τους, ξεδιπλώνοντας όλες εκείνες τις πτυχές που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η Χρυσάνθη λατρεύει τη βοτανολογία και η φιλοσοφία της ζωής της είναι βασισμένη στο human well-being
  • ο πατέρας της και δημιουργός μας, είναι ο «τρελός επιστήμονας» που με επιτυχία κάθε φορά αποτυπώνει στις φόρμουλες αυτό ακριβώς που του ζητάμε
  • Η Βασιλική Λειβαδιώτη είναι η λάμψη μας σε αυτό το μοναδικό ταξίδι που πλέον έχει «σάρκα και οστά»
  • και πάνω απο 10.000 άνθρωποι μας έχουν ήδη εμπιστευτεί
  • Είμαστε «μικρές» αλλά οι γνώσεις και η επιθυμία μας για προσφορά είναι η δύναμη μας
  • Το Τεστ διάγνωσης δέρματος δίνει 75 διαφορετικές πιθανες απαντησεις, δηλαδή καλύπτει 75 διαφορετικες ανάγκες για κάθε ηλικία χωριστά
  • Το βασικό μας μέλημα είναι να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν την προσωπική τους περιποίηση με στοχευμένα προϊόντα
  • το ιδιαίτερο που έχουμε είναι οι «θεραπείες νύχτας» που προτείνουμε για το χειμώνα, μιας και ο καιρός το επιτρέπει
  • Η σειρά λοιπόν DO IT NATURALLY by DOS είναι ο σεβασμός μας στη μητέρα φύση και τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρει μέσα από τα προϊόντα της
  • Έλληνες που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία έχουν γίνει πιστοί μας πελάτες πια
  • έχουμε σήμερα μια παρουσία σε σουίτες 5αστερων ξενοδοχείων με μια έξτρα παροχή
  • Το βασικό μας μέλημα στη DOS είναι να είμαστε οι personalized beauty advisors όσων έχουν επιλέξει να μας εμπιστευτούν. Στοχευμένα προϊόντα, εύκολη και γρήγορη χρήση με άμεσα αποτελέσματα
  • Αντί για νερό λοιπόν, χρησιμοποιούμε υδατικά εκχυλίσματα ελληνικών βοτάνων που κάποια συλλέγουμε μόνοι μας, ενώ κάποια αλλά τα καλλιεργούμε μόνοι μας
  • Το πρώτο φυσικό κατάστημα της DOS βρίσκεται ήδη στα σκαριά και το μόνο που μπορούμε να σας εκμυστηρευτούμε είναι πως θα είναι κάτι εντελώς ανατρεπτικό

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Dos Cosmetics»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Η DERMA ORGANIC SCIENCE ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, από την αγάπη και την έντονη επιθυμία της Χρυσάνθης από τα φοιτητικα της χρόνια ακόμη στη φαρμακευτικη σχολή, να ασχοληθεί με αυτό που έβλεπε μια ζωή στον πατέρα της να κάνει, επίσης φαρμακοποιό, Βάιο Παπαδόπουλο, να περνάει ώρες ατέλειωτες στο εργαστήριο του κάνοντας πειράματα, παρασκευάζοντας σκευάσματα για ασθενείς-πελάτες του κατά παραγγελία. Με τις γνώσεις που απέκτησε από τη σχολή και την παρατήρηση των συστατικών που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της στις φόρμουλες που συνεχώς βελτίωνε και βελτίωνε, φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε μια ολοκληρωμένη σειρά για την ακμή αρχικά με άμεσα αποτελέσματα.

Τα υπόλοιπα ήταν πιο εύκολα. Εκείνη λατρεύει τη βοτανολογία και η φιλοσοφία της ζωής της είναι βασισμένη στο human well-being, ο πατέρας της και δημιουργός μας, είναι ο «τρελός επιστήμονας» που με επιτυχία κάθε φορά αποτυπώνει στις φόρμουλες αυτό ακριβώς που του ζητάμε. Η Βασιλική Λειβαδιώτη είναι η λάμψη μας σε αυτό το μοναδικό ταξίδι που πλέον έχει «σάρκα και οστά» και πάνω απο 10.000 άνθρωποι μας έχουν ήδη εμπιστευτεί. Beauty makeup artist που έχει συνεργαστεί με γνωστά περιοδικά του αθηναϊκού τύπου και πολλούς ανθρώπους της showbiz, οπως και το νυφικό μακιγιάζ. Η μεγάλη της θέληση να προσφέρει σε εκείνες τις κοπέλες, πολλών εθνικοτήτων, που την εμπιστεύονται σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ολοκλήρωσε την ομάδα μας μυώντας τις γυναίκες στο σωστό τρόπο περιποίησης, αποτυπώνοντας συνεχώς τις ανάγκες τους.

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και ποιες οι ιδαιτερότητές τους;

Το personalized service της DOS τώρα ξεκινάει. Είμαστε παιδιά της νέας γενιάς. Έχουμε μεγαλώσει έχοντας και αναζητώντας συνεχώς τις καλύτερες δυνατές παροχές. Η αγάπη μέσα μας για προσφορά είναι μεγάλη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που αυτόματως κάνει τη DOS να διαφέρει από τις άλλες εταιριες καλλυντικών που βρίσκονται στο χώρο. Είμαστε «μικρές» αλλά οι γνώσεις και η επιθυμία μας για προσφορά είναι η δύναμη μας. Θα σας μιλήσουμε λοιπόν εδώ για τη δίκη μας επένδυση.

Το βασικό και σημαντικότερο προϊόν που έχει η DOS το προσφέρει δωρεάν. Είναι ένα Τεστ διάγνωσης δέρματος που γίνεται ηλεκτρονικά. Είναι ένας αλγόριθμος που δημιούργησαν οι τεχνικοί μας με μεγάλη επιτυχία. 75 διαφορετικές πιθανες απαντησεις, δηλαδή 75 διαφορετικες ανάγκες. 4 βασικοί τύποι δέρματος με 75 διαφορετικά χαρακτηριστικά για κάθε ηλικία χωριστά. Μπορεί ο καθένας να μπει στο site μας, να απαντήσει κάποιες γρήγορες και εύκολες απαντήσεις σχετικές με τις καθημερινές του συνήθειες και την παρατήρηση του δέρματος του. Την ίδια στιγμή λαμβάνει τα αποτελέσματα με τη δικη του personalized διάγνωση που αναφέρει αρχικά τον τύπο του δέρματος, lifestyle tips και τα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές του ανάγκες βάση των εποχών. Μπερδευτήκατε; Είναι πανεύκολο. Στη διάρκεια του χρόνου το δέρμα μας έχει άλλες ανάγκες το καλοκαίρι κι άλλες το χειμώνα. Για το λόγο αυτό αναλύσαμε ακόμη περισσότερο τις προτάσεις μας. Και αυτό γιατί; Γιατί δε μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε απλά ένα προϊόν. Το βασικό μας μέλημα είναι να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν την προσωπική τους περιποίηση με στοχευμένα προϊόντα.

Οι ιδιαιτερότητες μας; Η φιλοσοφία των προϊόντων μας είναι απλή. Σε εμας δεν υπάρχουν σειρές προϊόντων. Αλλά προϊόντα που ταιριάζουν σε ανάγκες. Έτσι το ιδιαίτερο που έχουμε είναι οι «θεραπείες νύχτας» που προτείνουμε για το χειμώνα, μιας και ο καιρός το επιτρέπει. Με τις θεραπείες αυτές δρούμε δραστικά και εντατικά στο δέρμα επανορθωνοντας ατέλειες, ενώ το καλοκαίρι προστατεύουμε και ενυδατώνουμε ώστε να σφραγίσουμε τα αποτέλεσματα με τη σωστή κρέμα ημέρας. Το τέλειο αψεγάδιαστο δέρμα γεμάτο αυτοπεποίθηση και υγεία είναι ο μοναδικός μας στόχος.

Αγαπάμε τα λάδια βάσεις που είναι το πιο αγνό προϊόν που προκύπτει κατευθείαν από τη φύση και τα συνδυάζουμε βάση του τύπου δέρματος σε όλες μας τις θεραπείες. Η σειρά λοιπόν DO IT NATURALLY by DOS είναι ο σεβασμός μας στη μητέρα φύση και τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρει μέσα από τα προϊόντα της. Αβοκάντο, γλυκό αμυγδαλέλαιο, αργάνελαιο, κοκοφοινικελαιο, ζοζόμπα είναι μερικά από αυτά.

Πoια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Στη DOS αντιμετωπίζουμε την ομορφιά σφαιρικά. Ο καθαρισμός, η ανάπλαση, η ενυδάτωση, η θρέψη και ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων είναι οι βασικοί πυλώνες για να αναδείξουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Σε ένα περιβάλλον έντονο σε στρες, οι γρήγοροι ρυθμοί και η έλλειψη χρόνου μας οδήγησαν να αναζητήσουμε πιο έξυπνους και πιο φυσικούς τρόπους ώστε να τελειοποιήσουμε την καθημερινή μας περιποίηση. Τα beauty tools μας, που έχουν κερδίσει τις καρδιές εκατοντάδων γυναικών έχουν γίνει τα best sellers στη DOS cosmetics μαζί με τις θεραπείες νύχτας που αποτελούν την αποτελεσματικότερη πρόταση για κάθε τυπο δέρματος και όλες τις ανάγκες.

Στην αρχή μας ρωτούσαν γιατί κρέμα νύχτας και γιατί beauty tools. Η απάντηση μας ήταν μια. Κρέμα νύχτας, γιατί είμαστε έξυπνες γυναίκες και γνωρίζουμε πως τις ώρες της ξεκούρασης μας τα κύτταρα του δέρματος μας αναπλάθονται με γοργούς ρυθμούς, άρα βέλτιστα αποτελέσματα και beauty tool, γιατί είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποσυμφόρησουμε τις μπλοκαρισμένες περιοχές του προσώπου και του σώματος μας νιώθοντας άμεσα αναζωογονημένες και ξεκούραστες.

Διαθέτετε παρουσία στο εξωτερικό;

Έλληνες που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία έχουν γίνει πιστοί μας πελάτες πια. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι δομημένο ώστε τα προϊόντα της DOS να φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη.

Κεντρίσαμε όμως το ενδιαφέρον επιχειρηματίων του χώρου με εμπειρία και γνώση στο κομμάτι των σπα, των premium παροχών και των 5αστερων ξενοδοχείων με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μια παρουσία σε σουίτες 5αστερων ξενοδοχείων με μια έξτρα παροχή.

Δημιουργήσαμε κάποια kit με mini size προϊόντα που περιέχουν καθαριστικο προσώπου, κρέμα ημέρας και νύχτας που παρέχονται σε επιλεγμένα 5αστερα ξενοδοχεία για εκείνους τους ταξιδιώτες που έχουν έρθει από την άλλη άκρη του πλανήτη στη χώρα μας, έχουν ξεχάσει τα skincare προϊόντα τους και θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι ποιοτικό και ελληνικό στο δέρμα τους. Είτε έμμεσα είτε άμεσα λοιπόν, νιώθουμε τυχερές γιατί τα προϊόντα μας βρίσκονται σε όλο και περισσότερα σημεία με μια έντονη εξωστρεφή κίνηση, στραμμένη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι γυναίκες σήμερα λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά και γνώσης δεν φροντίζουμε την επιδερμίδα μας όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούμε κατάλληλα κι εξειδικευμένα προϊόντα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε τα προϊόντα εκείνα που είναι ιδανικά για εμάς;

Δε σας κρύβουμε πως η συγκεκριμένη ερώτηση είναι εκείνη που μας χαροποίησε περισσότερο απ´όλα τα σημεία της συνέντευξης. Η φιλοσοφία της DOS είναι αυτό ακριβώς. Το βασικό μας μέλημα στη DOS είναι να είμαστε οι personalized beauty advisors όσων έχουν επιλέξει να μας εμπιστευτούν. Στοχευμένα προϊόντα, εύκολη και γρήγορη χρήση με άμεσα αποτελέσματα. Και πως το πετυχαίνουμε αυτό; Η μεγάλη μας επένδυση, το τεστ διάγνωσης μας, δεν είναι ρομπότ. Το πρωτόκολλο που λαμβάνει κάθενας, συμπληρώνοντας κάποιες σύντομες ερωτήσεις, έχει λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά του δέρματός του που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει και να παρατηρεί καθημερινά. Από την υφή, τις ρυτίδες των ματιών, την πτώση του οβάλ, την αφυδάτωση, τα σπυράκια που μπορεί να βγαίνουν στη περιοχή του πηγουνιού ή την ξηροδερμία που μπορεί να εκδηλώνεται σε έντονα στρεσαρισμένες περιόδους.

Στην εποχή του υπερκαταναλωτισμού, της ασταμάτητης πληροφορίας και της ταχύτητας, εμείς ερχόμαστε να «ρίξουμε» λίγο τους ρυθμούς. Αναλύουμε κάθε άτομο χωριστά, προτείνουμε lifestyles tips υπεύθυνα, με σεβασμό και σιγουριά, συμβουλεύουμε όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται την προσωπική τους καθημερινή περιποίηση, σα να επισκέπτοντουσαν το πιο εξειδικευμένο και ακριβό σπα.

Η αγαπημένη μας Coco Channel έλεγε τη φράση “less is more “. Αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε κι εμείς. Δε χρειάζεται να έχουμε ένα boudoir γεμάτο προϊόντα, χωρίς να ξέρουμε ποιο να χρησιμοποιήσουμε, πότε και πώς.

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, με τους έξυπνους συνδυασμούς και τη σωστή εφαρμογή, μας κερδίζει χρήματα, χρόνο και μας προσφέρει απλόχερα αυτό που ευλόγως απαιτούν όλοι οι άνθρωποι σήμερα.

Ένα δέρμα αψεγάδιαστο, λαμπερό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και αναζωογονημένο, με λίγα προϊόντα και εύκολη εφαρμογή.

Βασιλική Λειβαδιώτη

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Στην πραγματικότητα το ταξίδι μας αυτό ξεκίνησε με οδηγό μόνο το πάθος μας για τα προϊόντα μας και την έντονη επιθυμία μας να προσφέρουμε σε ολο τον κόσμο, γυναίκες και άνδρες, τις γνώσεις μας για το δέρμα. Όποτε περισσότερο θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε στάση που κάναμε, είτε ήταν κερδοφόρα, είτε προβληματισμού για την πορεία μας, το λαμβάναμε και το λαμβάνουμε κάθε φορά σαν ένα «μάθημα». Σίγουρα σε μια Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ο δρόμος έχει περισσότερες λακούβες, παρά ροδοπέταλα και αίγλη. Το όραμα και η πίστη μας όμως δε μας προβλημάτισε ούτε στιγμή για το που πάμε. Δεχθήκαμε τα δεδομένα, δυνάμωσαμε μεταξύ μας, εμπιστευτήκαμε κάθε σημείο του ταξιδιού και προχωράμε σταθερά προς το στόχο μας. Είμαστε και οι δυο σαν χαρακτήρες έτσι, που θελουμε πάντα να βρίσκουμε λύση. Επομένως, πάντα βρίσκουμε λύση.

Χρυσάνθη Παπαδοπούλου

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Το μυστικό μας. Αν δεχτούμε πως κάθε κρέμα φτιάχνεται όπως το ψωμί, αλεύρι και νερό, εμείς στο κομμάτι του νερού βάλαμε την πινελιά μας. Αντί για νερό λοιπόν, χρησιμοποιούμε υδατικά εκχυλίσματα ελληνικών βοτάνων που κάποια συλλέγουμε μόνοι μας, ενώ κάποια αλλά τα καλλιεργούμε μόνοι μας.

Και αυτό γιατί; Γιατί τα βότανα της πατρίδας μας είναι τόσο πλούσια σε βίο ενεργά συστατικά που προσφέρουν δράσεις αντισηπτικες, αναπλαστικες, αντίοξειδωτικες, κατάπραϋντικές και φυσικά άμεσα αναζωογονητικές σε κάθε τους εφαρμογή. Το τσάι του βουνού, το βασικό μας βότανο που η βιβλιογραφία του παγκοσμίως είναι μικρή για τα πολλαπλά του οφέλη, η καλεντουλα, η λεβάντα, το υπερικό και το χαμομήλι είναι τα κάποια από τα βότανα που χρησιμοποιούμε. Η ευλογία του τόπου μας σε όλα αυτά τα αγαθά είναι αμέριστη. Το λεπτό σημείο στη χρήση τους είναι η ποσότητα και η λεπτομέρεια κατά την παρασκευη τους. Και εδώ είναι που μας βοήθησε πολύ η επιστήμη μας, η φαρμακευτική. Στις σώστες δοσολογίες και τους σωστούς συνδυασμούς τα βότανα αυτά, προκαλούν άμεσα εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως Κυτταρική ανανέωση, σύσφιξη, ενυδάτωση, καταπραϋντική δράση.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Τα όνειρα και οι στόχοι! Στόχος μας είναι να γίνουμε οι σύμβουλοι ομορφιάς όλων των γυναικών και ανδρών. Να «τρυπώσουμε» σε όλα τα boudoir και να βάλουμε σε τάξη τα αμέτρητα προϊόντα που μπορεί να υπάρχουν, με σεβασμό στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Το πρώτο φυσικό κατάστημα της DOS βρίσκεται ήδη στα σκαριά και το μόνο που μπορούμε να σας εκμυστηρευτούμε είναι πως θα είναι κάτι εντελώς ανατρεπτικό αλλά και καινοτόμο στην περιποίηση του δέρματος που μάθαμε μέχρι σήμερα. Το μέλημα μας είναι οι premium παροχές ώστε ο κόσμος να αγοράζει τα εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα μας, αλλά και να εκπαιδεύεται στο πώς και γιατί κάθε προϊόν. Ποιο ταιριάζει στον καθένα και ποια εποχή να χρησιμοποιεί τι; Είμαστε ανοιχτές και ανυπομονούμε ίσως, να δούμε τελικά μέχρι που θα μας φτάσει αυτό το ταξίδι.

“We love porcelain skin and we find the way to offer it to you.”

Dos Cosmetics / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top