skip to Main Content

Made in Greece η LeadCompass: 4 φίλοι σχεδιάζουν το επαγγελματικό σου προφίλ για να διεκδικήσεις την καριέρα των ονείρων σου

Η LeadCompass είναι μια Startup εταιρεία που έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους να εισέλθουν πετυχημένα από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας. Σχεδιάζοντας και παρουσιάζοντας στοχευμένα προγράμματα προς αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκει να βοηθήσει κάθε νέο, προετοιμάζοντάς τον κατάλληλα ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Ειδικά σημέρα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και με τον μεγάλο ανταγωνισμό, αφού οι νέοι εμφανίζονται υψηλώς καταρτισμένοι ο ρόλος της LeadCompass  μοιάζει επιτακτικός. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει καινοτόμα προγράμματα συμβουλευτικής καριέρας και προσωπικής ανάπτυξης βασιζόμενη σε αναγνωρισμένα μοντέλα επιχειρηματιών και εκπαιδευτικών του εξωτερικού.

Η ιστορία ξεκινά από την παραδοχή ενός παράδοξου. Στην χώρα μας η ανεργία στους νέους να φτάνει στο 51%, ωστόσο το 42% των εργοδοτών δεν μπορεί να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους.

Αυτή η διαπίστωση αποτέλεσε την σπίθα για τη δημιουργία της LeadCompass. Σε ένα δεύτερο επίπεδο έρχεται ακόμη μία διαπίστωση. Εκπαιδευόμαστε πάνω από 16 χρόνια, από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μέλλον μας και πάλι όμως κάτι λείπει από την τυπική εκπαίδευση των νέων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της LeadCompass, την Φιλοθέη Ματσίγκου, τον Ανδρέα Μουσχούλη, τον Βασίλη Μίτση και τον Γιώργο Βαρβάρη, λείπουν τρία βασικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι και το κλειδί για να μεταβεί ένας νέος από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας. Αυτά είναι οι δεξιότητες σταδιοδρομίας, η αυτογνωσία και οι προσωπικές δεξιότητες.

Εδώ είναι που έρχεται ο ρόλος της LeadCompass. Η startup εταιρεία προσφέρει σύγχρονα διαδικτυακά προγράμματα ανάπτυξης και συμβουλευτικής καριέρας στην ελληνική γλώσσα. Στα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνονται οδηγίες σχεδίασης βιογραφικού, προετοιμασίας συνέντευξης και πολλά ακόμα για να διεκδικήσει ο νέος τη θέση εργασίας που επιθυμεί.

Παράλληλα, δημιουργεί έτοιμα Πρότυπα Βιογραφικών για να μπορέσουν οι νέοι να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Για να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός υποψήφιος χρειάζεται να δημιουργήσει ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει εύκολα στο μάτι του εργοδότη από άποψη σχεδιασμού, δομής και περιεχομένου και αυτό ακριβώς προσφέρεται μέσα από αυτήν την υπηρεσία.

Το τρίτο σκέλος των υπηρεσιών που παρέχει η LeadCompass είναι η ατομική συμβουλευτική, όπου μέσα από εξατομικευμένες συναντήσεις βοηθά στον σχεδιασμό μαζί με τον υποψήφιο στρατηγικά βήμα-βήμα του επαγγελματικού του πλάνο, ώστε να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας και να απογειώσει την καριέρα του.

Τα μέλη της ομάδας της LeadCompass  γνωρίζουν από προσωπικές εμπειρίες τις δυσκολίες που επικρατούν στην αγορά εργασίας γενικότερα και ειδικότερα στην απορρόφηση νέων επαγγελματιών κι αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα. Λίγο επιεδή δεν μπορούσαν να βρουν   τη θέση εργασίας που θα ήθελαν να απασχοληθούν, λίγο επειδή σε πολλές θέσεις δεν υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης κι έτσι αποφάσισαν να τη δημιουργήσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα η  LeadCompass, προσφέροντας λύσεις σε όλους όσοι αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top