skip to Main Content

Made in Greece η Mini Raxevsky: Τα πιο στυλάτα παιδικά ρούχα του χειμώνα με ιστορία από το 1989 – Ταξιδεύουν σε Ευρώπη, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

Η Mini Raxevsky αποτελεί μία από τις ηγέτιδες εταιρείες παιδικής ένδυσης παγκοσμίως. Είναι η ελληνική εταιρεία που δημιουργεί μόδα από το 1989 και συνεχίζει μέχρι σήμερα ακάθεκτα, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  να εμπλουτίζει τις συλλογές της με νέα σχέδια και να κάνει ανοίγματα σε ολοένα και περισσότερες αγορές στο εξωτερικό.

Κομψότητα, ποιότητα, ποικιλία αλλά και προσιτή πολυτέλεια είναι τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες της εταιρείας. Με τις διαφοροποιημένες συλλογές Infant, Baby και Junior, με 2 επιτυχημένα brand Mini Raxevsky και “V19.69 VERSACE Abbigliamento Sportivo SRL Milano Italia”, αλλά και με την ιδιαίτερη σειρά Βάπτισης, ικανοποιεί απόλυτα τις επιθυμίες των απαιτητικών μικρών πελατών της από τη στιγμή της γέννησης έως και 14 ετών.

Με πάνω από 35 καταστήματα παγκοσμίως η ελληνική εταιρεία παιδικών ρούχων Mini Raxevsky γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τις ελληνικές δημιουργίες στην διεθνή αγορά.

Η Mini Raxevsky, σήμερα, έχει δημιουργήσει καταστήματα ανά τον κόσμο, όπως την Ιταλία, την Αρμενία, τη Κύπρο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία κ.α. Η ανοδική αυτή πορεία συνεχίζεται εγκαινιάζοντας διαρκώς νέα καταστήματα και εντός Ελλάδας, τα οποία προσφέρουν ένα ξεχωριστό χρηστικό και φιλικό περιβάλλον για τον καταναλωτή, με σκοπό να πραγματοποιήσει τις αγορές του με άνεση.

Εγκαίνια από το κατάστημα στο Μεξικό με την ηθοποιό Geraldine Bazan

 

Το σημείο κλειδί την επιτυχίας που γνωρίζει η εταιρεία είναι η άριστη ποιότητα, τα πρωτότυπα σχέδια, ο συνδυασμός styling & άνεσης και οι ανταγωνιστικές τιμές. Σε αυτές τις δυναμικές επενδύει ώστε να ενταχθεί στην προτίμηση των καταναλωτών ως ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά brands.

Τα τελευταία 10 χρόνια, οι συλλογές Mini Raxevsky διατίθενται ολοκληρωμένες μέσα από την αλυσίδα λιανικής Mini Raxevsky με boutique που εγγυούνται εξυπηρέτηση, άριστη πελατειακή σχέση και ενημέρωση στις τελευταίες τάσεις της μόδας, χαρίζοντας happy shopping και μοναδικά προνόμια. To 2016 προστέθηκε στα καταστήματα Mini Raxevsky ένα μεγάλο αναγνωρισμένο διεθνώς brand το “V19.69 VERSACE Abbigliamento Sportivo SRL Milano Italia”.

WHO IS WHO & The Story

Όσο για την ιστορία της εταιρείας, της ιδρύτριας Δήμητρας Ραξέβσκυ και της οικογένειάς της, αυτή μας μεταφέρει πολύ πίσω, στα βάθη του χρόνου, στην τσαρική Ρωσία. Μια ιστορία που μοιάζει με τα κλασσικά μυθιστορήματα. Ο παππούς της, γνωστός φιλέλληνας από μεγάλη ρωσική οικογένεια, ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρωσία το 1912, με σκοπό να χτίσει τη δική του «μικρή αυτοκρατορία». Τα βήματά του συνέχισαν οι γονείς της Δήμητρας Ραξέβσκυ, όταν το 1953 ξεκίνησαν την παραγωγή ενδυμάτων και την πώλησή τους σε πελάτες χονδρικής σε όλη την Ελλάδα, χτίζοντας σύντομα μια από τις πρώτες μεγάλες κάθετες εξαγωγικές μονάδες στα Βαλκάνια.

Η Δήμητρα Ραξέβσκυ ήταν η μικρότερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας και από πέντε ετών το εργοστάσιο μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της. Έτσι, πριν καν φτάσει στην εφηβεία, είχε μάθει να σχεδιάζει, να ράβει και να κόβει όλων των ειδών τα ρούχα. Κανένας ποτέ δεν την ανάγκασε να ασχοληθεί με αυτό, ενώ όλο της το ενδιαφέρον απέρρεε από την μεγάλη της αγάπη και αφοσίωση για το ρούχο.

Όταν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της απολάμβαναν τις διακοπές τους και το μόνο πράγμα που είχαν στο μυαλό τους ήταν το παιχνίδι, εκείνη έβρισκε την απόλυτη χαρά στο να συνεχίζει να εργάζεται φανατικά, εξελίσσοντας διαρκώς τις γνώσεις της, με αποτέλεσμα από πολύ μικρή ηλικία να γνωρίζει τα πάντα για την κατασκευή και τη πορεία ενός ρούχου, κάτι που φυσικά αποδείχτηκε παραπάνω από χρήσιμο για τη συνέχεια της καριέρας της.

Το εργοστάσιο το άφησε μόνο για λίγο, για να σπουδάσει οικονομικά στο Λονδίνο, επιστρέφοντας το 1979, με μεγαλύτερη όρεξη για σκληρή δουλειά και εξοπλισμένη με όνειρα για το μέλλον. Τότε ήταν που το όνειρό της άρχισε να παίρνει σιγά σιγά μορφή, ανοίγοντας το πρώτο της γυναικείο κατάστημα στην Κηφισιά, με το όνομα Miss Raxevsky. Έτσι, λοιπόν, η επωνυμία Miss Raxevsky εισβάλλει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1982, η Δήμητρα Ραξέβσκυ αποφάσισε να συνεταιριστεί με την αδελφή της, Ελένη, ανοίγοντας δύο ακόμα ιστορικά καταστήματα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην οδό Πατησίων. Μέχρι το 1989, είχαν ανοίξει άλλα εφτά καταστήματα Miss Raxevsky, εδραιώνοντας το όνομα στη σκέψη συνεργατών, ανταγωνιστών και κοινού.

Είχε, όμως, έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου για τη Δήμητρα Ραξέβσκυ να κάνει κάτι δικό της. Τότε ήταν που ο Αβεντίς Μπαλιάν εμφανίστηκε και μαζί ξεκίνησαν μια δυναμική συνεργασία, ιδρύοντας τα Mini Raxevsky, ρούχα για τα παιδιά, τα οποία ήταν εξίσου ποιοτικά, κομψά και καλόγουστα με τα γυναικεία Miss Raxevsky. Η πορεία τους, μάλιστα, ήταν τόσο ανοδική και απαιτητική που η Δήμητρα Ραξέβσκυ αποφάσισε να αφιερωθεί εξ’ ολοκλήρου στο παιδικό ρούχο και να αφήσει το γυναικείο στην αδελφή της: «Το παιδικό ρούχο πάντοτε με τραβούσε, πόσο μάλλον όταν το έζησα σαν δημιουργός» λέει και φανερώνει με τα λόγια της την μεγάλη της αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

The new Collection A/W ’18-’19

Πάντα υπάρχει κάτι εντυπωσιακό να ανακαλύψετε στις νέες συλλογές της Mini Raxevsky, Versace 19-69 Abbigliamento Sportivo SRL και Day2Day για κορίτσια, αγόρια και βρέφη από 0 έως και 14 ετών. Η νεά κολεξιόν φθινόπωρο-χειμώνας 2018-2019 προσφέρει πολλές επιλογές σε ρούχα που θα καλύψουν τις απαιτήσεις των μικρών μας φίλων. Υπέροχα παλτό και μπουφάν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, φορέματα σε υπέροχα σχέδια, με μοναδικές λεπτομέρειες και υφάσματα, φούτερ, πουλόβερ, φόρμες, ζακέτες, πουκάμισα κ.α. Η συλλογή καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιού από το πρωί μέχρι το βράδυ με πιο casual επιλογές για την καθημερινότητα ή και πιο ιδιαίτερες για τις επίσημες περιπτώσεις. Πολλές είναι οι επιλογές και στο βρεφικό ρούχο για να νιώθουν οι μικροί μας μπόμπιρες βασιλιάδες και οι μικρές μας κυρίες βασίλισσες!

 

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top