skip to Main Content

Made in Greece η Olympion Hemar: Το «Θεϊκό» βιολογικό τσάι βγαλμένo από την ευλογημένη γη των Θεών του Ολύμπου

Είναι στο βουνό των Θεών του Ολύμπου που «γεννιούνται» μοναδικά αρωματικά φυτά υψηλής αξίας, τα οποία αξιοποιούν με σεβασμό οι άνθρωποι της “Olympion Hemar“.

Τα πρώτα φυτά του τσαγιού στο αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” μπήκαν το 2014 στη θέση Ποταμιά στα Καλύβια Ελασσόνας. Ωστόσο η εμπειρία με τα γεννήματα του Ολύμπου πάει βαθιά πίσω στο παρελθόν με τις πρώτες αναμνήσεις να δημιουργούνται δίπλα στους παππούδες που επέστρεφαν από το βουνό με τα δεμάτια στην πλάτη, με το άρωμα του άγριου τσαγιού να αναδύεται από την αποθήκη, καθώς εκατοντάδες “ματσάκια” κρέμονταν προκειμένου να αποξηρανθούν και φυσικά με τη γεύση του ζεστού ροφήματος στις οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.


Αυτή η βιωματική σχέση με το σιδερίτη οδήγησε τους δημιουργούς της “Olympion Hemar” στο να ασχοληθούν συστηματικά με την καλλιέργειά του, ενώ η ευλογία του να ζουν στον θεϊκό Όλυμπο, που είναι ίσως το ιδανικότερο μέρος για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, τους επέτρεψε να πειραματιστούν και με άλλα βότανα, φυτεύοντας παράλληλα τσάι και στη θέση Καραγκούνη στα 1400 μέτρα υψόμετρο.


Το 2017 το αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” έγινε πραγματικότητα. Τα βιολογικά πιστοποιημένα βότανα που παράγει καλλιεργούνται στις υπώρειες του βουνού των Θεών με φυσικές μεθόδους, συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται παραδοσιακά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα συσκευασίας, έτσι ώστε να διατηρείται όλη η γεύση και το άρωμα του Ολύμπου ακέραια.

Με περισσότερα από 1700 καταγεγραμμένα είδη φυτών (που αντιπροσωπεύουν το 25% της ελληνικής χλωρίδας), o Όλυμπος θεωρείται ένα από τα πιο ποικίλα οικοσυστήματα στον κόσμο. Επιπλέον, το εύκρατο κλίμα, η σχετικά χαμηλή βροχόπτωση και οι μεγάλες ώρες ηλιοφάνειας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, δημιουργούν ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον για την καλλιέργεια αρωματικών βοτάνων.

Στην “Olympion Hemar” διατηρούν την παρέμβασή τους σε ένα ελάχιστο επίπεδο σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Συνδυάζουν παραδοσιακές μεθόδους με καινοτόμες τεχνικές για να προσφέρουν προϊόντα με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόζουν την αειφόρο βιολογική γεωργία για να φτάσουν στην κορυφή της ποιότητας.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα είναι το τσάι “Ζευς”, το οποίο γίνεται από επιλεγμένα φυτά της ποικιλίας “Sideritis Scardica” και το αυθεντικό Τσάι Βουνού Ολύμπου. Το όνομά του προέρχεται από τον πατέρα των Θεών και των ανθρώπων και κάτοχο της αστραπής και του κεραυνού. Η γεύση του είναι απαλή με μία αίσθηση άνοιξης. Είναι ευωδιαστό, με ένα μοναδικά απαλό άρωμα, ενώ είναι εντυπωσιακά αναζωογονητικό, αφήνοντας μία ζεστή επίγευση.


Εκτός από την εξαιρετική του γεύση, το Τσάι Βουνού Ολύμπου, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. ”Σιδερίτης” άλλωστε σημαίνει εκείνος που είναι φτιαγμένος από σίδερο ή που “περιέχει” σίδηρο. Σε αντίθεση με τις κοινές ποικιλίες τσαγιού δεν έχει καφεΐνη, είναι αντιοξειδωτικό όσο σχεδόν και το πράσινο τσάι, ενισχύει τις κυτταρικές άμυνες, είναι αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό, προστατεύει το στομάχι και βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η συχνή κατανάλωση Τσαγιού του Βουνού Ολύμπου βοηθάει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

 

 

Εν Ολύμπω

4ο χλμ Καλλιθέας.- Καλυβίων 40 200 Καλύβια Ελασσόνας
Τηλέφωνο: +30 6974040927
E-mail: info@olympusherbs.gr

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top