skip to Main Content

Made in Greece ο Δρόμος του Τσαγιού: Ποικιλίες τσαγιού με μεσογειακά βότανα & μπαχαρικά συνδυασμένες με γεύσεις Ανατολής

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία ζεστή κούπα τσάι ειδικά τώρα τον χειμώνα; «O Δρόμος του Τσαγιού» δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την αρχική ιδέα να προσφέρει μια ευρεία γκάμα τσαγιών συνδυασμένη με μια πλούσια συλλογή μεσογειακών βοτάνων και μπαχαρικών, δίνοντας έτσι στους πελάτες του τις πιο γνώριμες μεσογειακές γεύσεις συνδυασμένες με τα τσάγια της Ανατολής.

Το χαμομήλι, το τσάι του βουνού, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, καθώς και η κανέλα, η μαστίχα Χίου, το γαρύφαλλο μαζί με το σύκο, το βερίκοκο, το πορτοκάλι και τα πλούσια αρωματικά άνθη όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί παντρεύονται με τα μαύρα, τα πράσινα και τα λευκά τσάγια των «κήπων» της Άπω Ανατολής.

Η πολιτική της εταιρείας είναι βασισμένη στην πεποίθηση ότι ακόμα και το τσάι μπορεί να προσαρμοστεί στην κουλτούρα του κάθε καταναλωτή. O Άγγλος, ο Γερμανός ή ο Γάλλος καταναλωτής έχει συχνά άλλες γευστικές αναζητήσεις από τον Έλληνα. Έτσι ο Δρόμος του Τσαγιού προτείνει και αναζητάει τσάγια που εκπληρώνουν αυτό το σκοπό.

Στόχος του Δρόμου του Τσαγιού είναι να δημιουργεί καινούργια αρωματισμένα τσάγια. Έτσι αναπτύχθηκε η γκάμα των μεσογειακών τσαγιών. Σ’ αυτήν θα ανακαλύψετε, μεταξύ άλλων, το Δάκρυ της Χίου, ένα πράσινο τσάι αρωματισμένο με μαστιχέλαιο από την Χίο, αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης και λεμόνι.

Με την ίδια λογική οι ιδιοκτήτες ταξιδεύουν τακτικά στις χώρες παραγωγής, αναζητώντας και ανακαλύπτοντας καινούργιες ποικιλίες, μικρής παραγωγής, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Αυτά τα ταξίδια τους επιτρέπουν επίσης να ελέγχουν τις συνθήκες της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της επεξεργασίας του τσαγιού. Τους επιτρέπουν επίσης να εξασφαλίσουν τιμές αξιοπρεπείς για τους παραγωγούς και να δημιουργήσουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Έτσι ο Δρόμος του τσαγιού εισάγει και τσάγια προέλευσης από τις καλύτερες φυτείες Κίνας, Ιαπωνίας, Ινδίας, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις ενός μεσογειακού γευσιγνώστη.

Στις ποικιλίες που εμείς ξεχωρίσαμε ανήκουν τα Oolong, τα οποία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια καθώς περιέχουν λιγότερη καφεΐνη και είναι ευεργετικά στην υγεία. Παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη γκάμα στον κόσμο των τσαγιών, αναπτύσσοντας, ανάλογα με το βαθμό οξείδωσής τους, από μια γλυκιά γεύση ανθών έως και έντονα αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών και ενίοτε γήινων αρωμάτων. Σπουδαιότερες περιοχές παραγωγής η νοτιοανατολική Κίνα και η Ταϊβάν.

Στην κατηγορία των μαύρων ξεχωριστό είναι το τσάι με το «εξωτικό» όνομα «2001 Νύχτες»,  ένα μίγμα πράσινης Sencha Κίνας και μαύρου τσαγιού Κεϋλάνης που ξεχωρίζει με τον έντονο χαρακτήρα του. Οι σταφίδες και η παπάγια προσδίδουν τη γλύκα τους, ενώ μια ελαφρά αίσθηση καπνιστού στο υπόβαθρο, συνοδεύει αρμονικά το σύνολο και εξιτάρει τον πότη.

Ιδιαίτερο όμως είναι και το επίκαιρο λόγω ονόματος “White Christmas”. Αριστοκρατική σύνθεση σε βάση λευκού τσαγιού Bai Mu Dan, που θα συνοδέψει ιδανικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Γλυκιά και nutty κούπα, που συνδυάζει ιδανικά τα γλυκά αρώματα των χειμωνιάτικων φρούτων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών, όπως το μήλο, το πορτοκάλι, το κυνόροδο, το κάρδαμο, το αστεροειδές άνισο και τα αμύγδαλα.

Βρείτε όλες τις ποικιλίες και δοκιμάστε τις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, αλλά και στο Facebook ή το Instagram.

Καψάλη 5, Κολωνάκι, Αθήνα Τηλ. 210 722 1460, 2310 285 514 – eshop@tearoute.gr
www.tearoute.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top