skip to Main Content

Μade in Greece ο premium χυμός από ελληνικές ντομάτες Mala Peruviana: Φυσικά συστατικά, υψηλή ποιότητα & ασυναγώνιστη γεύση με δημιουργούς δύο Έλληνες πρώην μπαρίστες

Αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όλοι αναζητούμε τρόπους για λίγη δροσιά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες, χαρίζοντας παράλληλα στον οργανισμό μας ευεξία και θρεπτικές ουσίες, με κάτι που είναι δροσιστικό και απόλυτα γευστικό.

Με αυτόν τον στόχο ήρθε για να μας καταπλήξει η Mala Peruviana, ο φυσικός χυμός από φρέσκιες ελληνικές ντομάτες, απαλλαγμένος από συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες.

Ο χυμός Mala Peruviana έχει ένα βασικό πλεονέκτημα, μπορούμε να τον απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ είναι εμπλουτισμένος με σειρά θρεπτικών συστατικών που τον αναβαθμίζουν σε ένα διατροφικό θησαυρό για τον οργανισμό μας.

Εξασφαλίζει ευεξία, διάθεση, δύναμη

Πίσω από αυτήν την έξυπνη ιδέα της δημιουργίας ενός χυμού από ντομάτες, που τα εδάφη της χώρας μας είναι προικισμένα, βρίσκονται δύο πρώην ιδιοκτήτες μπαρ. Ο Σάκης και Φώτης Τουρκοχωρίτης έπειτα από δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ που διατηρούσαν στην περιοχή του Γκάζι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε κάτι τελείως διαφορετικό, στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml.

Η εταιρεία τους ακούει στο όνομα FOS natural creativity και εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Η βασική διαφοροποίησή τους είναι η συνεργασία με δικούς τους παραγωγούς και γεωπόνους, που τους εξασφαλίζει έλεγχο του προϊόντος εξ’ αρχής από το πρώτο στάδιο στο χωράφι.

Η συλλογή των καρπών γίνεται με το χέρι έτσι ώστε να επιλέγονατι μόνο τα καλά στελέχη των φυτών. Έπειτα υπάρχουν αλλά δυο στάδια διαλογής στο τυποποιητήριο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να μπεί χαλασμένος καρπός στο τελικό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι ένα τελικό προϊόν άρτιας ποιότητας.

Η διαδικασία παραγωγής

Αυτό το διάστημα που γράφονται και αυτές οι αράδες, γίνεται και η παραγωγή της ντομάτας. Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος, ενώ για τους χυμούς χρησιμοποιούνται μόνο υπαίθριες τομάτες μεγαλωμένες με ελληνικά νερά και τον πολύτιμο ήλιο μας.

Οι εκτάσεις που επιλέγονται είναι κυρίως σε ημιορεινές περιοχές λόγω κλίματος. Τα προϊόντα Mala Peruviana δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές, είναι καθαρός χυμός ντομάτας που προορίζεται και για εξαγωγές. Έχει διετή διάρκεια ζωής, ενώ λόγω της εποχικότητας που διακρίνει τον καρπό της ντομάτας ίσως σε κάποιες σοδειές να προστίθεται και μικρή ποσότητα λεμονιού ή ξινό για την ρύθμιση του ph, όταν κριθεί απαραίτητο.

Οι χρήσεις που ενδείκνυται η Mala Peruviana είναι για ελαφρύ και υγιεινό μαγείρεμα, για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό για τους αθλητές και φυσικά είναι ένα αναψυκτικό για τους λάτρεις του τοματοχυμού!

Η ονομασία Mala Peruviana & η εντυπωσιακή συσκευασία

FOS Natural Creativity… όπως το πολύτιμο φως του ηλίου της Ελλάδας και το φως του ελληνικού πνεύματος ερχόμενο από τα αρχαία ελληνικά χρόνια.

Το όνομα Mala Peruviana, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει η «Κακιά Περουβιανή», ήταν η ονομασία που έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην ντομάτα, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά το εξωτικό φρούτο που ήρθε από το Περού. Το ονόμασαν έτσι εξαιτίας της σολανίνης, μια ουσίας που τότε προκαλούσε το θάνατο σε ορισμένα ζώα που την έτρωγαν με τα κοτσάνια και το φύλλωμα.

Όταν δοκίμασαν όμως τον καρπό ανακάλυψαν το πολύτιμο αυτό φρούτο γευστικά και θρεπτικά, ενώ γρήγορα πήρε μια σημαντική θέση στις διατροφικές τους συνήθειες.

Η χρωματική σύνθεση της φιάλης είναι βασισμένη στην θεωρία του Αριστοτέλη περί των χρωμάτων. Κατά την όποια το βασικό χρώμα στο σύμπαν είναι το μαύρο και ερχόμενο το “φως” του ηλίου έχουμε το κόκκινο. 

Η συσκευασία λοιπόν είναι μαύρη, η επωνυμία της εταιρείας “FOS Natural Creativity” και το περιεχόμενό της δεν είναι άλλο από τον πολτό κατακόκκινης ντομάτας.

New entries στους κωδικούς της Mala Peruviana είναι και ο χυμός πορτοκαλί τομάτας και ένα blend κόκκινου χυμού αρωματισμένο με πουρέ φρέσκων λαχανικών (μια καλή βάση για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό και για όσους αρέσκονται να πίνουν χυμό τομάτας). Τα δύο αυτά προϊόντα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο.

Νομίζουμε δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι παραπάνω, τα υπόλοιπα θα σας τα πει η εξαιρετική γεύση του χυμού Mala Peruviana… Δοκιμάστε τον!

FOS Natural Creativity / Facebook / Instagram 

Τμήμα επικοινωνίας: Ποτιδαίας 6, Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης: 25ης Μαρτίου 37 Βάγια Θήβας, Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top