skip to Main Content

Made in Greece οι δημιουργίες της Λουκίας Κυριάκου: Πολυτελή υφάσματα για κομψές εμφανίσεις με την υπογραφή της Κύπριας σχεδιάστριας

Λάμψη, κομψότητα, πολυτελή υφάσματα και φινέτσα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή της Λουκίας Κυριάκου για το Φθινόπωρο-Χειμώνα ’18-’19!

Το σίγουρο είναι ότι επιλέγοντας κάποιο από τα κομμάτια που μας προτείνει φέτος η Λουκία θα ξεχωρίσετε από το πρώτο κιόλας λεπτό της εμφάνισής σας στον χώρο. Αυτό γιατί αυτή η συλλογή είναι προσεγμένη και στη λεπτομέρεια. Υπέροχα υφάσματα, προσεγμένες γραμμές σε κομμάτια για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα.

Αυτή η συλλογή απευθύνεται στην σύγχρονη γυναίκα που θέλει να νιώθει μοναδική μέσα από τις εμφανίσεις της. Στη δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα που μέσα από το ρούχο θέλει να αναδείξει το χαρακτήρα της. Οι προτάσεις καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε σιλουέτες, είτε σε πιο κλασικές και διαχρονικές γραμμές είτε σε πιο μοντέρνα κοψίματα για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις. Στις δημιουργίες κυριαρχούν τα εντυπωσιακά υλικά, ενώ η χρωματική παλέτα επικεντρώνεται στο αρχοντικό μάυρο, το εντυπωσιακό navy blue και το κόκκινο του κρασιού. Maxi φορέματα και κάποια mini ως πιο νεανικές προτάσεις, αλλά και ιδιαίτερα κοστούμια για όλες τις γυναίκες που θέλουν να νιώθουν ξεχωριστές.

Πολλά από τα ρούχα της συλλογής κολακεύουν όλους τους σωματότυπους, ενώ οι επιλογές που θα βρει μια γυναίκα σε αυτή την συλλογή, της επιτρέπουν να φτιάξει μία εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα με κομμάτια που θα της μείνουν για καιρό.

Η Κύπρια σχεδιάστρια, που κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί στον χώρο της μόδας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, διατηρεί τον πήχη που έχει ψηλά και αυτή τη σεζόν.

WHO IS WHO

Η Λουκία Κυριάκου ζει και εργάζεται στην Κύπρο και διαθέτει το δικό της ατελιέ στην Πάφο. Γεννημένη στην Ν. Αφρική από γονείς με καταγωγή από την Πάφο, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στο University Of Middlesex στο Λονδίνο.

Εξάσκησε το επάγγελμα της Φυσικού για 1 χρόνο στο International School, η αγάπη της όμως για την μόδα την έκανε να αλλάξει μονοπάτι και να αφιερωθεί σε αυτό που πραγματικά αγαπούσε. Από μικρή είχε έφεση στο σχέδιο, οπότε μετά το πέρας των σπουδών της πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, όπου σπούδασε Fashion Design. Εργάστηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους οίκους υψηλής ραπτικής της Ν. Αφρικής του Peter Pondisio αποκτώντας πείρα και εφόδια για την συνέχεια.

Το Νοέμβριο του 2012 έλαβε μέρος στο Cyprus Fashion Days που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία. Στην πορεία προέκυψε η συμμετοχή της στο Athens Xclusive Designers Week, όπου συμμετείχε και στο διαγωνιστικό μέρος για τους νέους σχεδιαστές. Η κριτική επιτροπή της απένειμε το βραβείο «Best Catwalk» για το γενικό concept της επίδειξης. Μέσα στα βραβεία κέρδισε και υποτροφία στο ΙΕΚ Ακμή καθώς και συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση.

Τον Οκτώβριο του 2013 επέστρεψε ξανά στο διαγωνιστικό κομμάτι με την συλλογή της για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2014, που αυτή τη φορά κέρδισε τις εντυπώσεις και το βραβείο «Best New Designer».

Το Νοέμβριο του 2013 της ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της για τα Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς στην κατηγορία «Fashion Designer».

Τα κομματια της υπαρχουν στην Ευρωπη και τωρα και Αμερικη με το label Underground.

 

 

 

Οι συλλογές της βρίσκονται σε περισσότερα από 15 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι διαθέσιμες και στο online κατάστημα της Λουκίας (www.loukiakyriakou.com).

Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top