skip to Main Content

Made in Greece οι καλοκαιρινές δημιουργίες της Σόφης Δελούδη: “Essential” & “Exclusive” μαγιό & beachwear αποθεώνουν τη θηλυκότητα

H Σόφη Δελούδη καλωσορίζει το καλοκαίρι του 2019 παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά, δύο σειρές στην κολεξιόν της: την Εssential και την Exclusive. To «δίδυμο» αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά και αρμονικά, καθώς ως γνωστόν η σχεδιάστρια παραμένει πάντα συνεπής στις αρχές και στις σχεδιαστικές της αξίες. Η ταυτότητά της συνοψίζεται στον συνδυασμό της γυναικείας δυναμικότητας με έναν ελλοχεύοντα αισθησιασμό, πάντα παρόντα με τον πιο κομψό τρόπο.

 

 

Με μία πιο προσεκτική ματιά μπορείς εύκολα να διακρίνεις τη μνεία στο παρελθόν της μόδας, ανεξαρτήτως δεκαετίας – απεναντίας η μίξη των διαφορετικών αναφορών καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την κάθε της πρόταση. Ετσι λοιπόν και οι δύο σειρές, της απολύτως αυτής αναγνωρίσιμης υπογραφής, ανακαλούν σημεία των καιρών των 50’s, 70’, 80’s και των 90’s, όλων όσων όρισαν την ιστορία της μόδας, με μοναδική μαεστρία και προσωπική πινελιά.

 

 

Φόρμες σαφείς και αυστηρές με φίνα θηλυκά τελειώματα, ασύμμετρες αρχιτεκτονικές γραμμές με πρωτότυπα μοναδικά κοψίματα κυρίως στα τοπ – τίποτα στα ιδιαίτερα κομμάτια υφάσματος που λειτουργούν ως κλασικές τιράντες δεν θυμίζει ό,τι έχουμε ξαναδεί – με αποθέωση την πλατιά διαγώνια τιράντα του ολόσωμου μαγιό Mara.

 

 

Τα μαγιό καλύπτουν κάθε επιθυμία ενώ ταυτόχρονα «καλύπτουν» το σώμα περισσότερο ή λιγότερο – και άρα εξυπηρετούν κάθε σωματότυπο. Η Σόφη Δελούδη ανάγει το μαγιό σε ένα μαγικά ραμμένο «ρούχο» – απλώς σε μικρότερη επιφάνεια. Τα χρώματα φέτος και ο συνδυασμός τους, για μία ακόμη φορά, αντικατοπτρίζουν άψογα την αισθητική της άποψη, αποδεικνύοντας πως η κάθε απόχρωση και το κάθε πριντ μπορούν να ανταποκρίνονται στην απόλυτη κομψότητα.

 

 

Η σειρά Essential εκφράζει την καλοκαιρινή ανάλαφρη διάθεση με φωτεινά χρώματα συνδυασμένα με αποχρώσεις της θάλασσας – το κίτρινο ακολουθείται από μουσταρδί, η «μέντα» παντρεύεται με το μπλε του ωκεανού και το σπασμένο πράσινο της ελιάς, την ώρα που το δαμασκηνί υποβάλλεται σε μια σκουριά ιδιαίτερη. Η χρωματική παλέτα θυμίζει συμφωνία με τα όργανα να μπαίνουν ένα ένα στον ρυθμό ενώ η μελωδία ξετυλίγεται απαλά και  εξελίσσεται σε διαφορετικούς τόνους, από τους πιο κλασικούς ως τα πιο σύγχρονα remix με pinstriped μοτίβα, γεωμετρικές αντανακλάσεις και αρ ντεκό prints.

 

 

Η σειρά Exclusive, με το κλασικό σοφιστικέ της αισθητικό ύφος ορίζεται από τα υφάσματα και τις εξαιρετικές ιδιαίτερες υφές τους που οι ίδιες δημιουργούν εφέ και σχέδιο. Η σειρά αυτή δίνει το στίγμα της και με τους χρωματικούς συνδυασμούς που κινούνται όλοι σε τόνους του μαύρου, του γκρι και του λευκού με ένα μοναδικό βαθύ μπλε. Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία συμφωνεί απολύτως με τα γεωμετρικά μοτίβα την ώρα που τα κοψίματα των μαγιό τονίζουν και αποθεώνουν τη θηλυκότητα με εξαιρετική ευγένεια.

 

 

Beachwear

H φετινή κολεξιόν των ρούχων συμβαδίζει άριστα με τις δύο σειρές, και χρωματικά και σχεδιαστικά. Μονόχρωμες προτάσεις στους τόνους των μαγιό πλάθονται με υψηλής ποιότητας βαμβάκι και γάζα σε δημιουργίες χαλαρές, όπου η γεωμετρία δίνει τη θέση της στην άνεση, στην πολυμορφικότητα, στις χαλαρές φόρμες που αγκαλιάζουν το σώμα κατά βούληση με ασυμμετρίες και κοψίματα που παίζουν με το σώμα και το δέρμα – η αποκάλυψη του δέρματος, του μαυρίσματος, του θαλασσινού αλατιού γίνεται με τρυφερότητα και διακριτικότητα. Η πιο σέξι πλάτη, πάντως, του φετινού καλοκαιριού είναι σίγουρα του φορέματος Kimolos που υπογράφει η Σόφη Δελούδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τα στο brand new eshop:  https://shop.sophiedeloudi.gr/

www.sophiedeloudi.gr

Fb:  www.facebook.com/SophieDeloudiSwimwear

Instagram: @sophiedeloudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top