skip to Main Content

Made in Greece οι καρποί της «Υγαία»: Μούρα & καρύδι, θησαυροί της καλής υγείας, από ένα οικογενειακό αγρόκτημα στην κορυφή του Πάρνωνα

Υγαία θα πει υγεία και γη και αυτή τη λέξη διάλεξαν για την επωνυμία της εταιρείας τους ο Αλέξανδρος Βλήτας και η σύζυγός του, Κωνσταντίνα Κοσμά, μίας εταιρείας που στον πυρήνα της φιλοσοφίας της βρίσκεται η αρμονική σύνδεση μεταξύ γης και ανθρώπου.

Σε ένα οικογενειακό κτήμα, που έμενε ακαλλιέργητο για δύο γενιές, στην κορυφή του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 1.270 μέτρων πήραν την απόφαση να καλλιεργήσουν μύρτιλο, αρώνια, κράνμπερι, γκότζι μπέρι και καρύδι, πέντε υπερκαρπούς – θαυματουργούς για την ανθρώπινη υγεία.

Το αγρόκτημα βρίσκεται βρίσκεται στην ορεινή Βαρβίτσα του Πάρνωνα, σ’ έναν τόπο αφοπλιστικά απροσποίητο και αυθεντικό, που σου δίνει κυριολεκτικά εύφορο έδαφος για ιδέες και δημιουργία.

Η ιδέα για να δημιουργήσουν την Υγαία προέκυψε φυσικά κι αυθόρμητα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της οικογένειας για τον τόπο τους, αλλά και για καινοτόμες λύσεις στην εποχή της κρίσης τους οδήγησε στο να δώσουν ξανά πνοή στο αγρόκτημα. Έτσι από το 2014 προσφέρουν στην αγορά τους καρπούς που παράγουν χειροποίητα, με τις πλέον ορθές γεωργικές πρακτικές, αναβιώνοντας με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, ένα αγρόκτημα με μεγάλη οικογενειακή παράδοση.

Ο ενθουσιασμός και ο κόπος ήταν τα δύο στοιχεία στα οποία επένδυσαν και η γη τους ανταπέδωσε όλες τις σκληρές προσπάθειες. Στόχος της «Υγαία» είναι η γνωριμία των καταναλωτών με τις διάφορες ποικιλίες υπερτροφών που καλλιεργεί και η παρουσίαση ελκυστικών προϊόντων για την ένταξη τους στο καθημερινό τραπέζι. Με γνώμονα αυτό, το αγρόκτημα είναι ανοικτό για τον κόσμο, ώστε να μπορεί ο ίδιος ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής και να μαζέψει με τα χέρια του απευθείας από το χωράφι τους καρπούς, με τη διεθνή λογική “pick your own”. 

Οι υπερκαρποί (μούρα) Υγαία συλλέγονται στην καλύτερη στιγμή ωρίμανσής τους ένας ένας με το χέρι και οδηγούνται προς αποξήρανση. Στην οικογενειακή μεταποιητική μονάδα και ακολουθώντας τις κατάλληλες προδιαγραφές, τα φρούτα αποξηραίνονται μέσα από ένα ήπιο κύκλο αποξήρανσης με στόχο τη διατήρηση της γεύσης, αλλά και τα πολύτιμα για την υγεία οφέλη τους αναλλοίωτα.

Η «Υγαία» μας παρουσιάζει δύο ιδιαίτερες και ξεχωριστές σειρές προϊόντων, που στην πραγματικότητα αποτελούν και δύο διαφορετικές επιλογές για τον καταναλωτή για να απολαμβάνει τα ευεργετικά οφέλη των υπερκαρπών στην διάρκεια της ημέρας του.

Η πρώτη σειρά προϊόντων είναι τα αποξηραμένα μούρα και καρποί Υγαία. Η σειρά έχει εμπλουτιστεί με τον πιο γνωστό ελληνικό υπερκαρπό τα καρύδια, που εξασφαλίζονται από παραγωγούς της περιοχής του Πάρνωνα.

Η σειρά αυτή προσφέρει τη δυνατότητα και την ευελιξία στο καταναλωτή να απόλαμβάνει τα πολύτιμα οφέλη των μούρων όλο το χρόνο και σε όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι η πρόταση της Υγαία για ένα υγιεινό γευστικό διάλειμμα, για ένα θρεπτικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο ή και για ένα τονωτικό σνακ στην εργασία.

Η δευτερή σειρά προϊόντων είναι τα «Υγαία Happycups», που είναι καινοτόμα τσάγια ευεξίας από τα φύλλα των υπερκαρπών του αγροκτήματος. Η σειρά αποτελείται από 4 διαφορετικά ρόφηματα τσαγιού ευεξίας με βάση τα φύλλα μύρτιλου και αρώνιας. Τα πλούσια οφέλη για την υγεία που κρύβουν τα φύλλα του μύρτιλου και της αρώνιας παντρεύονται με τις καλύτερες ποικιλίες λευκού, μαύρου, πράσινου τσαγιού, με ροδοπέταλα και τσάι του βουνού, αλλά και τα ζωηρά αρώματα κανέλας, λεμονιού και πορτοκαλιού.

Η σειρά περιλαμβάνει 4 διαφορετικά μίγματα μέσα από 4 διαφορετικά συναισθήματα: VIBRANCE, SERENITY, WARMTH, SELF-LOVE.

Θα ανακαλύψετε τα προϊόντα της Υγαία σε καταστήματα στην Αττική, όπως στο δίκτυο καταστημάτων Βιολογικό Χωριό, στα healthclubsHolmesPlace και σε πολλά ακόμη καταστήματα αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Yγαία, Πάρνωνας Μπερις Ι.Κ.Ε.
Στάουμφερτ 20, Σπάρτη 23100, Λακωνία, Τ: 6946800901 Ε: contact@ygea.gr

Ρίξτε μια ματιά στο site της Υγαία, όπως και στο facebook και το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top