skip to Main Content

Made in Greece τα αντικείμενα σπιτιού & τα αξεσουάρ της Αλεξάνδρας Τσουκαλά: Φτιαγμένα στο χέρι, σε 65 καταστήματα μουσείων ανά τον κόσμο

Η Αλεξάνδρα Τσουκαλά είναι μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες σχεδιάστριες με ιδιαίτερη αισθητική και άποψη στο χώρο του design και της μόδας.

Οι δημιουργίες της είναι ξεχωριστές και χαρακτηριστικές, αναγνωρίζοντας εύκολα ότι πίσω από αυτές βρίσκεται το δικό της… χεράκι προτού καν κοιτάξεις το καρτελάκι.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στο χώρο του design το 1992, όταν δημιούργησε ένα εργαστήριο στο οποίο σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα γλυπτά, έπιπλα, κοσμήματα, αλλά και casual είδη μόδας. Τα υλικά που συνηθίζει να χρησιμοποιεί είναι σίδερο και ύφασμα.

Ο σχεδιασμός της είναι χαρακτηριστικός. Θα τη βρεις να καταπιάνεται με είδη σπιτιού, όπως πρωτότυπα και περίτεχνα φωτιστικά με έμπνευση από το γυναικείο φύλο, με κοσμήματα όπως κομψά περιδέραια και ιδιαίτερα βραχιόλια, ακόμα και τσάντες χειρός.

 

Τα φωτιστικά είναι σα να αποτυπώνουν το γυναικείο κορμί ντυμένο με πανέμορφες φούστες με πιέτες και ψηλοτάκουνες γόβες. Τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα για να αγκαλιάσουν και να αναδείξουν το γυναικείο κορμί, προσδίδοντας λάμψη και κομψότητα.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε η φαντασία της Αλεξάνδρας είναι απεριόριστη και η πρωτοτυπία με την οποία προσεγγίζει τον σχεδιασμό μοναδική.

Από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες της είναι αυτή η χειροποίητη σατέν τσάντα ώμου με σχέδιο σε στυλ πιέτας. Ένα μοναδικό σχέδιο που μπορεί να περιγραφτεί και ως αντικείμενο τέχνης.

 

 

Η Αλεξάνδρα Τσουκαλά έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις σε χώρους τέχνης στην Αθήνα και συμμετέχει σε πολλές εμπορικές εκθέσεις στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα. Το 2008 έλαβε βραβείο αριστείας από την Επιτροπή Γερμανικών Κατασκευαστών, στο Διαγωνισμό FORM 2008.

 

 

 

 

Οι δημιουργίες της πωλούνται παγκοσμίως σε 65 καταστήματα μουσείων.

Alexandra Tsoukala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top