skip to Main Content

Made in Greece τα κοσμήματα Danai Giannelli: H γαλλική Vogue τα είδε και έγραψε ότι είναι η ανακάλυψη του καλοκαιριού της στην Ελλάδα

Εκεί που η τέχνη της απλότητας συναντά τη δημιουργικότητα και τη δίψα για το ελληνικό καλοκαίρι γεννιούνται τα υπέροχα κοσμήματα της Δανάης Γιαννέλλη. Λιτά με καθαρές γραμμές και χωρίς περιττές λεπτομέρειες είναι τα κοσμήματα που θα απογειώσουν κάθε μας εμφάνιση το φετινό καλοκαίρι.

Με νησιώτικο αίμα να κυλά στις φλέβες της, αφού η Δανάη έχει καταγωγή από το όμορφο νησί της Λέσβου, αντλεί έμπνευση από το μπλε του Αιγαίου και τον λαμπερό ήλιο. Το κόσμημα της Δανάης Γιαννέλλη δεν έχει τίποτα το συνηθισμένο πάνω του, έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον χώρο. Άλλωστε η ανάγκη της δημιουργού και το πάθος της γι’ αυτή την τέχνη δεν την άφησε ποτέ να ασχοληθεί μαζί της επιπόλαια.

Ιδιαίτερα μακριά κολιέ με πολύτιμους λίθους, παίρνουν κάτι από την αύρα της ίδιας της Δανάης, που φροντίζει να μας παρασύρει σε ένα δημιουργικό ταξίδι γεμάτο ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια. Λατρεύει να δουλεύει με Ασήμι 925 και 24Κ, επιχρυσωμένο Ασήμι με πολύτιμους λίθους και συγκεκριμένα ζαφείρια, καφέ διαμάντια, ρουμπίνια και τζαβορίτη κι όχι μόνο.

Τα κοσμήματα που προτείνει για το καλοκαίρι έχουν χρώμα και θα έλεγε κανείς ότι έχουν δημιουργηθεί για να απογειώσουν κάθε καλοκαιρινό outfit, απλό, by the beach ή επίσημο σε events και εξόδους.

Η Δανάη σήμερα ζει στην Αθήνα. Η αγάπη της για την τέχνη και την αισθητική άρχισε να καλλιεργείται μέσα της από πολύ μικρή ηλικία. Ο σχεδιασμός και η δημιουργία χειροποίητων έργων ήταν ο τρόπος της να μοιράζεται με τον κόσμο τις δικές της μικρές ιστορίες.

Η Δανάη παίζει ως επί το πλείστον με χρυσό και ασήμι, που πολλές φορές τα συνδυάζει και με πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες και χρωματιστά κορδόνια, σε κοσμήματα κατασκευασμένα με την τεχνική του Lost Wax.

Οι δημιουργίες της εκφράζουν το πάθος για διαχρονική απλότητα και αβίαστη πολυτέλεια, ενώ η έμπνευσή της προέρχεται από σύμβολα, εικόνες και σχήματα της φύσης καθώς και παλιές εποχές. Ο λεπτεπίλεπτος, ντελικάτος και ταυτόχρονα δυναμικός σχεδιασμός σε κάθε κομμάτι και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες που διαθέτει αποκαλύπτουν την καθαρότητα και την αλήθεια που η σχεδιάστρια βλέπει στα πράγματα γύρω της και τη μοναδική ομορφιά που συναντά στην «ατέλεια» και την ασυμμετρία.

Η Δανάη τρέφει μία μεγάλη αδυναμία στα δαχτυλίδια, γι’ αυτό και θα την δείτε να σχεδιάζει μοναδικά κομμάτια που κοσμούν τα χέρια κάθε γυναίκας. Η δημιουργία κάθε κοσμήματος για την Δανάη είναι σαν ένα προσωπικό ταξίδι που έχει να περιγράψει μια ξεχωριστή ιστορία.

Όσο για την άποψή της για το ύφος…; Η Δανάη υποστηρίζει ότι «η κομψότητα και αυτό που κάνει μια γυναίκα να λάμπει δεν είναι κάτι που μπορείτε να φορέσετε. Είναι κάτι που πάντα θα έχετε πάνω σας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τις δημιουργίες Danai Giannelli στην επίσημη ιστοσελίδα της, το facebook ή το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top