skip to Main Content

Made in Greece τα κρητικά παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη: 70 χρόνια παράδοσης, η ίδια αυθεντική συνταγή

Όταν η επιμονή, το μεράκι και η παράδοση συνδυάζονται με τις πιο αγνές πρώτες ύλες της Κρήτης, τότε μιλάμε για τα κρητικά παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη.

Μία γνήσια ελληνική επιχείρηση που τιμά την παράδοση και κρατά ζωντανές συνταγές από το 1948! Τόσο αυθεντικά και τόσο νόστιμα παραμένουν έως σήμερα τα προϊόντα της εταιρείας που είναι ζυμωμένα με την ίδια, καλά φυλαγμένη συνταγή της οικογένειας Τσατσαρωνάκη.

Από τότε έως και σήμερα η εταιρεία έχει σημειώσει αλματώδη βήματα επιτυχίας και συνεχίζει αυτή την ανοδική πορεία βάζοντας μπροστά το μεράκι, την επιμονή και την αγάπη. Εδώ η παράδοση έχει τον πρώτο λόγο και η ποιότητα είναι αξία αδιαπραγμάτευτη.

Άλλωστε η ίδια η ζωή και οι κόποι της για να γίνει αυτό που είναι σήμερα ήταν το πιο δυνατό «μάθημα» που της υπέδειξε ότι η αυθεντική νοστιμιά δεν χωράει εκπτώσεις.

Η κρητική αρτοβιομηχανία Ν. Τσατσαρωνάκης, που είναι γνωστή κυρίως με το σήμα «Το Μάννα», ξεκίνησε τη διαδρομή της ως φούρνος στον Πλάτανο Κισάμου Χανίων πριν από 70 και πλέον χρόνια, το 1948. Είναι η εταιρεία που κατάφερε να τοποθετήσει πρώτη το συσκευασμένο παξιμάδι στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά.

 

Τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς της, η επιχείρηση κάλυπτε τις ανάγκες του χωριού και των γύρω περιοχών σε ψωμί. Μετέπειτα και αφού προστέθηκε στο δυναμικό ο γιος του ιδρυτή Χαρίτου, Νίκος, και η γυναίκα του Μαρία, έκανε ένα νέο άνοιγμα φέρνοντας την ιδέα της παραγωγής του κριθαρένιου παξιμαδιού. Η ιδέα τέθηκε σε εφαρμογή το 1963 πρώτα με πωλήσεις στα Χανιά κι έπειτα στην Αθήνα.

 

 

Ο στόχος που είχαν θέσει εξ αρχής ήταν να γνωρίσουν όλοι την αυθεντική νοστιμιά που έχουν τα αγνά υλικά της κρητικής γης και να αναγνωρίσουν τη διατροφική αξία του κρητικού παξιμαδιού. Όλη αυτή η προσπάθεια έφερε την επιτυχία, που μεταφράστηκε σε αύξηση των πωλήσεων, επέκταση σε νέες εγκαταστάσεις και τελικά σε μία μεγάλη μονάδα παραγωγής αρτοσκευασμάτων όπου πλέον παράγονται 53 διαφορετικά προϊόντα.

Τα κρητικά παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας για σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Γνήσια κρητικά παραδοσιακά παξιμάδια και κριθαροκουλούρες, παραδοσιακά κρητικά βουτήματα, όπως κουλούρια και κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις και με διάφορα μυρωδικά είναι τα προϊόντα που μας παρουσιάζει σήμερα η εταιρεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Κριθαρένια κριτσίνια λαδιού από το “Μάννα” Τσατσαρωνάκη. Πλούσια σε φυτικές ίνες, φτιαγμένα από αλεύρι κριθαριού και αγνό ελαιόλαδο, με υψηλή διατροφική αλλά και…γευστική αξία. Απολαύστε τα είτε σκέτα, είτε συνοδεύοντας τα με ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών. #tomanna #tsatsaronaki #tradition #food #foodlovers #family #crete #tasty_food

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη (@tomanna.tsatsaronaki) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Έρχονται φίλοι στο σπίτι και θέλεις να προσφέρεις κάτι γρήγορο και νόστιμο; Η πιο γευστική λύση είναι η mini Κριθαροκουλούρα “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη. Χειροποίητη, ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες και με χαμηλά λιπαρά. Για εύκολες και γρήγορες αλμυρές ή γλυκές συνταγές που θα σας καταπλήξουν! #tsatsaronaki #tradition #food #foodlovers #family #crete #recipes #tasty_food

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη (@tomanna.tsatsaronaki) στις

Website / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top