skip to Main Content

Made in Greece τα ΠΟΤΝΙΑ: Χειροποίητα κοσμήματα – έργα τέχνης με αρχαϊκές αναφορές – Ευκολοσυνδύαστα & διαχρονικά

Στο MadeinGreece.news γνωρίζετε ότι μας αρέσει να αναζητούμε και να ανακαλύπτουμε δημιουργίες με καλαισθησία, δημιουργίες που έχουν μία ιστορία να αφηγηθούν και που αποτελούν statements με μοναδικό «χαρακτήρα». Τέτοια είναι τα χειροποίητα κοσμήματα ΠΟΤΝΙΑ, που διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους κι έχουν ένα απίθανο σχεδιασμό που αντέχει στο χρόνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ιωνικός ρυθμός σκουλαρίκια. Δεύτερη μέρα ΜΕΚ Παιανίας περίπτερο Α 172

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠOTNIA (@potniadesign) στις

Φτιαγμένα στο χέρι με μεγάλη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, τα κοσμήματα ΠOTNIA, είναι δημιουργίες που θα κερδίσουν το βλέμμα σας από την πρώτη στιγμή.

Με κύρια υλικά το ασήμι, τον ορείχαλκο, το ξύλο και το ατσάλι οι δημιουργίες του brand διακρίνονται για την καθαρή τους φόρμα, τη σύγχρονη μορφή, αλλά ταυτόχρονα και τη σχέση τους με την παράδοση.

Αρχαία στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και η ίδια η Ελλάδα αποτελούν βασική πηγή έμπνευση και δημιουργίας. Ακόμη και το ίδιο το όνομα του εργαστηρίου έχει παραδοσιακές επιρροές, αφού είναι η αρχαϊκού τύπου λέξη ΠΟΤΝΙΑ που σημαίνει αφέντρα / κυρίαρχη. Έτσι κυρίαρχα στις καρδιές μας είναι και τα κοσμήματα που δημιουργεί με μεγάλη επιμέλεια και πρωτοτυπία.

 

Οι απλές, καθαρές γραμμές κυριαρχούν και τα γεωμετρικά σχέδια γίνονται πολλές φορές ο πρωταγωνιστής. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά έργα τέχνης που δημιουργούνται στο μικρό εργαστήριο της Αθήνας, επί της οδού Βαρδουνιώτη 11. Χρυσό ή ασήμι με ροζ επιχρύσωση και όχι μόνο μετατρέπονται σε μικρά αριστουργήματα που έρχονται για να προστεθούν στην συλλογή μας και να ανανεώσουν την εμφάνιση και τη διάθεσή μας.

Το όμορφο σε σχέση με τα κοσμήμτα ΠΟΤΝΙΑ είναι ότι σου δίνουν αμέτρητες επιλογές για συνδυασμούς, αφού μπορούν να φορεθούν είτε πολλά μαζί για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή και ένα ένα κάθε φορά για τις πιο λιτές, αλλά ουσιαστικές μας εμφανίσεις. Με τον τρόπο αυτόν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας συλλογή και κάθε φορά να επιλέγετε έναν διαφορετικό συνδυασμό.

Το εργαστήριο ΠΟΤΝΙΑ (Potnia) δημιουργήθηκε το 2012 στην Αθήνα. Σήμερα σχεδιάζει και κατασκευάζει όχι μόνο χειροποίητα κοσμήματα, αλλά και μικρής κλίμακας αντικείμενα.

Δείτε περισσότερα σχέδια:

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

ΜΕΚ Παιανίας τελευταία μέρα, περίπτερο Α. 172. Συλλογή με πλεξιγκλάς

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠOTNIA (@potniadesign) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

sharpen love!! #jewelry #jewellery #design #jewelrydesign #simplicity #modern #cleanbeauty #flower #rose #gooddesign #silver #pendant #olive #olivewood #wood #knife #silverring #thorn #silver925  #handmade #woodenjewelery #potnia #potniadesign

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠOTNIA (@potniadesign) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Silver 925, ebony and garnet #geometricdesign #geometric #minimal #minimalism #abstract #minimaldesign #jewelry #jewellery #design #jewelrydesign #simplicity #modern #cleanbeauty #gooddesign #silver #ring #ebony #silverring #silver925 #wood #garnet #handmade #woodenjewelery #potnia #potniadesign

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΠOTNIA (@potniadesign) στις

ΠΟΤΝΙΑ / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top