skip to Main Content

Made in Greece τα προϊόντα της «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης» από το Κτήμα Ευθυμίου: Εξαιρετικής ποιότητας ελιές & “Θεϊκό λάδι” Αγρινίου

Η οικογένεια Ευθυμίου μετρά 85 χρόνια εμπειρίας στην ελαιοκομία και μας παρουσιάζει τα προϊόντα της «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης», δηλαδή, Πρώτης Ποιότητας Βρώσιμες Ελιές Αγρινίου και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, με την πιστοποίηση της Bio Hellas.

Πατέρας και κόρη αποφάσισαν να «αναστήσουν» τα κτήματα των προπάππων τους, Δημοσθένη και Θανάση και του πατέρα και παππού ιατρού Λουκά Ευθυμίου, κτήματα 85 και πλέον ετών, γεμάτα μύθους, παραμύθια και παιδικές αναμνήσεις από το παλιό Ελαιοτριβείο και τον οικογενειακό Μύλο.

Βασική αρχή και μέλημα είναι η άριστη ποιότητα των προϊόντων «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης». Ακριβώς γι’ αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη λίπανση, χρησιμοποιώντας φυσικό και βιολογικό λίπασμα. Φροντίζουν σχολαστικά την καθαριότητα του εδάφους για αποφυγή μυκήτων. Δίνουν μεγάλη προσοχή στα κλαδέματα, τόσο των ελαιόδεντρων, όσο και των δέντρων βρώσιμης χονδροελιάς. Είναι επίσης απόλυτα εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές της βιοκαλλιέργειας σε ό,τι αφορά τα ραντίσματα και το πότισμα των δέντρων.

Συλλέγουν τις λαδοελιές με μηχανικές μεθόδους και τις μεταφέρουν σε λίγες ώρες από τη συγκομιδής τους στο ελαιοτριβείο για άμεση παραγωγή λαδιού, τις δε βρώσιμες ελιές τις συλλέγουν επιλεκτικά μία-μία, επαναλαμβάνοντας τον έλεγχο μεγέθους και ποιότητας όσες φορές χρειασθεί προκειμένου να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αρχαία αγριελιά μπολιασμένη σε κορωνέικη ποικιλία, αλλά και η θέση του Κτήματος Ευθυμίου σε ένα τόπο εξαιρετικό για την ανάπτυξη της ελιάς, σε υψόμετρο 360 μ. στις πλαγιές του Παναιτωλικού Όρους, αθροίζονται με τη συνεχή φροντίδα και το ταίριασμα των παλιών πατρογονικών τεχνικών με τη σύγχρονη επιστήμη, με αποτέλεσμα την παραγωγή Πρώτης Ποιότητας Βρώσιμες Ελιές Αγρινίου και του βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου “ΟΡΕΩΝ αιτωλικής γης”, το “Θεϊκό λάδι”.

Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, που εκτός από την μοναδική γεύση, τους προσδίδουν και φαρμακευτικές ιδιότητες, παράγεται από ελιές που συλλέγονται πράσινες και στον σωστό χρόνο ωρίμανσης με αποτέλεσμα την περιορισμένη ποσότητα και την υψηλοτάτη ποιότητα.

Θέρμο Τριχωνίδας – Τηλ. 2644023742, 6974052763
www.oreon-olives.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top