skip to Main Content

Made in Greece το Αγρόκτημα Ευκαρπία: Τρεις γενιές μεράκι για τα αγνά, βιολογικά αρωματικά φυτά, όσπρια & καλλυντικά – Χειροποίητα από τη Λάρισα

Oι άνθρωποι στο Αγρόκτημα Ευκαρπία έχουν ένα κοινό στόχο, να μυήσουν τους πάντες στη φιλοσοφία τους για ποιοτικές τροφές και στις χρήσεις, τις ιδιότητες και τα οφέλη των αρωματικών φυτών. Μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που δουλεύει με γνώμονα το μεράκι και την αγάπη για το ποιοτικό ελληνικό προϊόν.

Η ενασχόληση με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, σιτηρών, αραβοσίτου, οσπρίων και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από αυτά κρατάει αρκετά χρόνια. Το όνομα Ευκαρπία ήρθε το 2012 όταν η οικογένεια ξεκίνησε την πιλοτική καλλιέργεια των ελληνικών αρωματικών φυτών. Από τότε έως και σήμερα παράγει μία σειρά ελληνικών αρωματικών φυτών και ζυμαρικών, που είναι βιολογικά.

Η αγάπη της οικογένειας για την καλλιέργεια της γης, για τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων πλουσίων σε θρεπτικά συστατικά είναι το κίνητρο της ώστε να δημιουργεί νέα προϊόντα και να εξελίσσει τα ήδη υπάρχοντα, σεβόμενη τις θρεπτικές ανάγκες όλων των ηλικιών.

Σήμερα το Αγρόκτημα Ευκαρπία παράγει δώδεκα είδη αρωματικών φυτών, αποκλειστικά ελληνικών ποικιλιών με σύγχρονες μεθόδους καλλιεργητικής φροντίδας και τον παραδοσιακό φυσικό τρόπο συλλογής, ξήρανσης και διαχείρισης. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2012 και αφού είχε ήδη προηγηθεί 3ετής πιλοτική καλλιέργεια αρωματικών φυτών και έρευνα. Επιπλέον συνεχίζει την παραγωγή οσπρίων, σιτηρών και αραβοσίτου εκλεκτής ποιότητας, καλλιέργειες στις οποίες μετρά χρόνια εμπειρίας και οι οποίες αποτελούν και τις βασικές καλλιέργειες του αγροκτήματος.

Μελισσόχορτο, λουΐζα, μέντα, μείγματα βοτάνων, ζυμαρικά φτιαγμένα με καθαρό σιτάρι και βότανα, αλλά και δημητριακά και όσπρια, ακόμα και καλλυντικά είναι κάποια από τα προϊόντα που μας παρουσιάζει το Αγρόκτημα Ευκαρπία.

To Aγρόκτημα Ευκαρπία και η φιλοσοφία του είναι δημιούργημα της Φωτεινής Μπλιάτσου και του Λέκκα Θεμιστοκλή.

WHO IS WHO

Η Φ.Μπλιάτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Τελείωσε την σχολή Δημοσιογραφίας Nord European’s Studies Management και διοίκηση Επιχειρήσεων στο ICBS. Aσχολήθηκε με τη φωτογραφία. Οι έντονες μνήμες της παιδικής της ηλικίας από την καλλιέργεια του Θεσσαλικού κάμπου, η αγροτική οικογενειακή παράδοση, την οδήγησαν να ασχοληθεί από το 1989 αποκλειστικά με την γη. Η καλλιέργεια του σιταριού, του καπνού, του βάμβακος, των τεύτλων εμπλούτισαν τις γνώσεις της τόσο στο θέμα της ποιότητας της ελληνικής γης όσο και στο μεγάλο θέμα του αγροτικού ζητήματος της Ελλάδος των τελευταίων χρόνων. Βλέποντας την επιβάρυνση της γης από την αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων στρέφει την προσοχή της σε καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και τον ανθρώπινο παράγοντα. Παρακολουθώντας σεμινάρια επί διετίας στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή υπό την σκέπη του ΕΘΙΑΓΕ αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρο της.

Λέκκας Θεμιστοκλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Aποφοίτησε το 2000 από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος. Ασχολείται με την καλλιέργεια και την παραγωγή οσπρίων, αραβοσίτου, σιτηρών. Ενεργό μέλος του Συναιτερισμού ΘΕΣγη από το 2013. Ακολουθεί την καλλιεργητική μέθοδο της ακριβούς γεωργίας και η αγάπη του για τη γη που εκδηλώθηκε από την παιδική του ηλικία τον κρατάει πάντα ενεργό και ενήμερο για τις εξελίξεις σε θέματα καλλιέργειας και μηχανημάτων.

Tηλέφωνα:

Μπλιάτσου Φωτεινή 693 8050504

Λέκκας Θεμιστοκλής 693 722269

Email: bliatsou@gmail.com

Website / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top