skip to Main Content

Made in Greece «Το Φίλεμα της Λέλας»: Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού & τσάτνεϊ με αγνά υλικά από το Κιάτο σε 12 χώρες

H Σοφία Δημητρίου και ο Γιώργος Τασινόπουλος ξεκίνησαν στο Κιάτο Κορινθίας «Το φίλεμα της Λέλας», μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία παράγουν προϊόντα βασισμένα στην παράδοση με συνταγές της μαμάς Λέλας.

Προερχόμενοι από τον χώρο της εστίασης, καθώς διέθεταν δικό τους εστιατόριο, αποφασίζουν να ασχοληθούν πιο ενεργά με κάτι που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή του Κιάτου κι αυτό ήταν αγνά παραδοσιακά προϊόντα με υψηλή θρεπτική αξία, υψηλή ασφάλεια και ποιότητα και εκπληκτική γεύση.

Το 2012 ανοίγουν το εργαστήριό τους, την μεγάλη τους κουζίνα όπως τους αρέσει να το αποκαλούν, όπου δημιουργούν συνεχώς νέες γεύσεις που με χαρά διοχετεύουν στην αγορά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβακία, Λετονία, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία, στις Η.Π.Α. και τις Ανατολικές χώρες (Ντουμπάι, Μπαχρέιν).

Το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων του που παραμένει παραδοσιακή, όπως έκαναν οι παλιοί, δηλαδή μικρές κατσαρόλες, σιγανή φωτιά, φρέσκα φρούτα και μπόλικη αγάπη!

Τα προϊόντα που φτιάχνουν είναι χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, τσάτνεϊ, γλυκά κουταλιού και σάλτσες υψηλής ποιότητας, χωρίς συντηρητικά και μόνο από φυσικά φρέσκα υλικά εποχής.

Η χρήση 100% φυσικών φρέσκων υλικών χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και τεχνητών γλυκαντικών είναι αδιαπραγμάτευτη αξία για τους ίδιους, ενώ η μονάδα που έχουν συνθέσει είναι πιστοποιημένη και για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Με αγάπη στην παράδοση και την κλασική γεύση «Το φίλεμα της Λέλας» έχει να μας προτείνει μαρμελάδες με τα απλά, αλλά αγαπημένα μας φρούτα, όπως σύκο, μήλο, πορτοκάλι, βερίκοκο, ροδάκινο, αλλά και γλυκά του κουταλιού περγαμόντο, σταφύλι, κυδώνι κ.α.

Μεταξύ των τσάτνεϊ αξίζει να δοκιμάσετε το The Mild Carrot, που είναι ελαφρύ και νόστιμο με βάση το καρότο μαζί με μήλο, κρεμμύδι και σουσάμι, το The Cool Pomegranate με το κατακόκκινο ρόδι και τη δροσερή μέντα που δημιουργούν μια γεύση που έχετε ξαναδοκιμάσει και το The Smokey Strawberry, μία πιο εξωτική γεύση με φράουλα και καπνιστό μπούκοβο.

Από τα dressings ξεχωρίσαμε το Olive Oil Spicy Dressing που αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, βαλσαμικό ξύδι και τσίλυ.

Οι επιλογές είναι αρκετές και το σίγουρο είναι ότι όποιο προϊόν κι αν επιλέξετε θα το απολαύσετε.

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top