skip to Main Content

Made in Greece «Το Στάχυ»: Εξαιρετικά ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι αλεσμένα σε παραδοσιακό πετρόμυλο

«Το Στάχυ» είναι μια νέα οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού και στην παραγωγή προϊόντων από αυτό. Τα χωράφια της επιχείρησης βρίσκονται στο χωριό Δάφνη του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Κύριο μέλημα της οικογένειας είναι ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας, καθώς και η παραγωγή προϊόντων με παραδοσιακό τρόπο, όπως ακριβώς τα παρασκεύαζαν οι γονείς τους.

Έτσι, φυτεύουν στα χωράφια τους δίκοκκο σιτάρι και αλέθουν τον καρπό του σε παραδοσιακό πετρόμυλο, για να προσφέρουν τα προϊόντα τους «από το χωράφι στο ράφι».

Παράλληλα, ενδιαφέρονται για κάθε τι νέο που μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή τους – χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα της – με σκοπό η παραγωγή να μεγαλώσει και να δημιουργηθούν περισσότερα προϊόντα από αυτή.

Τα ζυμαρικά παραγωγής τους (πέννες, βίδες, χυλοπίτες), γεμάτα με θρεπτικά συστατικά χαρίζουν ευρεία γκάμα γεύσεων, που ξυπνάνε παιδικές μνήμες και παράλληλα συνδυάζονται εξαιρετικά με σύγχρονες συνταγές.

Από το αλεύρι δίκκοκου σιταριού ολικής άλεσης αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο προκύπτουν ζυμαρικά ολικής άλεσης κλασικά και με βασιλικό και ντομάτα, αλλά και τραχανάς και χυλοπίτες δίκκοκου σιταριού ολικής άλεσης, όλα είναι εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά.

 

Δάφνη Αυλοναρίου ΤΗΛ. 2223041176
stahi.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top