skip to Main Content

Made in Greece το Zazazu: Κρητικός φρουτώδης οίνος με γεμάτη γεύση & κομψές φισαλίδες με την υπογραφή του Κτήματος Λυραράκη

Mία ξεχωριστή πρόταση για ένα κρασί που μιλάει απευθείας στην καρδιά σου. Το Zazazu του Κτήματος Λυραράκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, διεγείρει τις αισθήσεις και ξυπνά συναισθήματα που τα έχουμε συνδεδεμένα με όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας.

Η γεύση του μοναδική, η υφή του απολαυστική και τα αρώματά του σαγηνευτικά. Κυριαρχούν τα πλούσια φρουτώδη αρώματα φρέσκου βερίκοκου και μαρμελάδας ροδάκινο, με νότες λεμονιού.  Το κρεμώδες με γεύσεις φρούτων στόμα του, ισορροπείται τέλεια με τη φυσική γλυκύτητα και τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του. Την γαστρονομική αυτή εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει το φωτεινό και ζωηρά απαλό κίτρινο χρώμα του.

Η διαδικασία οινοποίησης πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με χειρωνακτικό τρύγο. Τα σταφύλια οινοποιούνται χωριστά, ενώ το χαρμάνι πραγματοποιείται μετά από εσωτερικές γευστικές δοκιμές, επιλέγοντας τα αποτελέσματα εκείνα που χαρίζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά υφής και φρεσκάδας. Η δευτερογενής ζύμωση προσθέτει μία διακριτική κρεμώδη πολυπλοκότητα και δίνει στο κρασί τις κομψές φυσαλίδες του.

Συνδυάστε το με επιδόρπια, γλυκές πάστες φρούτων, ριζότα λαχανικών και μία μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Σερβίρεται στους 9 – 10 °C.

Πρόκειται για ένα βραβευμένο προϊόν σε σημαντικούς διαγωνισμούς του κλάδου, όπως στον διαγωνισμό International Wine & Spirit Competion (2016 IWSC), όπου έλαβε το Ασημένιο μετάλλιο , στον Decanter World Wine Awards το 2016 με το Χάλκινο μετάλλιο και στο JancisRobinson.com το 2017 με 15 βαθμούς.

Απολαύστε το σε ένα ωραίο δείπνο με καλή παρέα…

 

 

Website / Facebook / Ιnstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top