skip to Main Content

Made in Greece η Αγροζύμη: Για 40 χρόνια παράγει αγνά ζυμαρικά στην Πέλλα, καρδιά της Μακεδονικής γης

*
*

Στην καρδιά της Μακεδονικής γης, στη γειτονιά της εντυπωσιακής Πέλλας, οι άνθρωποι της «Αγροζύμη» παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, αναβιώνοντας ξεχασμένες συνταγές και γεύσεις, πειραματιζόμενοι με καινούρια made in Greece υλικά.

Μία ιστορία που κρατά 40 χρόνια και συνεχίζει να διαγράφει σημαντικές επιτυχίες στην πορεία της έχει η εταιρεία «Αγροζύμη». Όλα ξεκίνησαν το 1969, όταν ο Γιώργος Μαρταβαλτζόγλου, πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, έφτιαξε στο χωριό του, στην Αραβησσό Γιαννιτσών, ένα φούρνο στον οποίο παρασκεύαζε ψωμί και παραδοσιακές πίτες. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1974, η δεύτερη γενιά, θέλοντας να εξασφαλίσει την ποιότητα της πρώτης ύλης για το φούρνο, στήνει έναν αλευρόμυλο και αλέθει άριστης ποιότητας αλεύρι.

Μέσα στην επόμενη πενταετία ο μικρός αυτός αλευρόμυλος εξελίχθηκε σε μία οικοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων με βάση τα δημητριακά (αποφλοιωμένο σιτάρι, πλιγούρι, σταρένιο τραχανά). Η αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων και η μεγάλη ζήτηση οδήγησαν την εταιρεία σε ένα άνοιγμα σε νέα προϊόντα, αυτά των ζυμαρικών  (χυλοπίτες,αλευρένιο τραχανά, κους-κους κ.τ.λ.).

Από το 2003 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει η τρίτη γενιά, μετατρέποντας την εταιρεία σε Ο.Ε., ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις της, κατευθύνοντας την παραγωγή σε απολύτως σύγχρονα μέσα. Το 2012 όλη η παραγωγή μεταφέρεται στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο.

Βασισμένη σε παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές η εταιρεία σήμερα παρουσιάζει περισσότερους από 60 κωδικούς και πρωτότυπες μεσογειακές συνταγές, που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τραχανάς σε 11 διαφορετικές παραλλαγές, κλασικά και βιολογικά ζυμαρικά από εξαιρετικό βιολογικό σιτάρι και σιμιγδάλι, ζυμαρικά από από επιλεγμένο ελληνικό σιτάρι ζέας (δίκοκκο σιτάρι, triticum dicoccum), πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και οι πιο πρωτοποριακές γεύσεις των ζυμαρικών με λαχανικά, μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά σε ένα «ταξίδι» χρωμάτων και αρωμάτων, είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που περήφανα μας παρουσιάζει η «Αγροζύμη».

 

 

Όλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά σε γεύση, ενώ η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.  Δοκιμάστε τα!

Αγροζύμη / Facebook 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top