skip to Main Content

Made in Greece η Envie Shoes: Ιστορία από το 1900, ο Κωνσταντινουπολίτης προπάππους & η νέα γενιά που απογειώνει το brand

Η ιστορία της εταιρείας υποδημάτων ENVIE κρατά από το 1900 και άρχισε να την διαγράφει ο Κωνσταντινουπολίτης προπάππους Λαμπρινίδης, που πρωτοασχολήθηκε με την εμπορία δέρματος και την κατασκευή υποδημάτων

Ωστόσο, τα Σεπτεμβριανά στην Πόλη θα σβήσουν τα πρώτα πετυχημένα βήματα της εταιρείας, όχι όμως και την τέχνη της. Ο παππούς Λαμπρινίδης εγκαθίσταται στην Κοκκινιά, στον Πειραιά και ξεκινά να χτίζει ξανά κυριολεκτικά από το μηδέν.

Η εταιρεία με τη μορφή που διαθέτει σήμερα ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1972, ενώ από το 1998 και μετά αποχωρούν παππούς και θείος και μένει ο Θεόδωρος Λαμπρινίδης, πατέρας του Γιώργου και του Κωσταντίνου σημερινών ηγετών της εταιρίας. Η βιοτεχνία γίνεται εργοστάσιο και απο το 2003 επεκτείνεται στις εισαγωγές και εξαγωγές και τα προϊόντα της κυκλοφορουν σε όλη την Ελλάδα.

Η κάθε γενιά εργάζεται με το  ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος, μεταφέροντας αρμονικά και συστηματικά την τεχνογνωσία στους νεότερους της οικογένειας, για να χαρίζουν πάντα υποδήματα υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής σχεδιαστικής αισθητικής.

Οι δύο νεότεροι της οικογένειας, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, μεγάλωσαν κυριολεκτικά μέσα στα παπούτσια και τα δέρματα, επομένως ήταν σχεδόν αναπόφευκτο ότι θα συνέχιζαν τη μακράν οικογενειακή παράδοση. Από μικρά παιδιά περνούσαν ώρες στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου κι είχαν εντρυφήσει καλά στα πολλαπλά αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούσαν την εταιρεία.

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και ο Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Καποδιστριακό. Συνεργάονται άψογα μεταξύ τους, ο καθένας έχει αναλάβει από ένα ξεχωριστό κομμάτι της εταιρείας κι έτσι όλα δουλεύουν ρολόι τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σχεδιασμού. Ο Γιώργος, ο οργανωτικός της οικογένειας, ασχολείται με τις οργανωτικές δομές της εταιρείας, την παραγωγή και την οικονομοτεχνική εφαρμογή. Ο Κωνσταντίνος, που είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, ασχολείται με το σχεδιασμό, τη διεύρυνση της αγοράς και την επικοινωνιακή στρατηγική της εταιρείας.

 

Η πολυετής εμπειρία, η συνεχής ερευνά αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό, το εξειδικευμένο προσωπικό και η αγάπη  για το προϊόν, έχει καθιερώσει την ENVIE στην ελληνική αγορά ως μια από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες εμπορίας υποδημάτων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσει στην στελέχωση της εταιρείας, την δημιουργία και οργάνωση των εκθετηρίων, στην τεχνολογία εκσυγχρονίζοντας την παραγωγή και στην αναβάθμιση της ποιότητας και του σχεδιασμού.

Στοχεύοντας και στην διεθνή αγορά έχουν συμμετάσχει στην έκθεση MICAM στο Μιλάνο. Tο αποτέλεσμα της συμμετοχής, τους δικαίωσε. Πλέον έχουν πελάτες σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Αίγυπτο, Ν.Αφρική, Αλβανία. Η εταιρεία μας έχει περίπου 600 πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, στην Ευρώπη και εκτός.

Τα προϊόντα μας κυκλοφορούν με τις επωνυμίες γυναικείων υποδημάτων ENVIE SHOES, FASHION ICON, ANESIS και SMART SHOES και ανδρικών υποδημάτων με τις επωνυμίες BOCCA LUPO και EGO.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια και στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εταιρείας, η Envie Shoes βρίσκεται διαδικτυακά και με ηλεκτρονικό κατάστημα που δημιουργήθηκε το 2014, ώστε να καλύψει τις ανάγκες ενός ευρύτερου κοινού, που είναι εξοικειωμένο με τον διαδικτυακό κόσμο.

Με επιλογές τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα, η Envie έρχεται να καλύψει με τις προτάσεις της κάθε μας επιθυμία με υποδήματα που είναι για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε περίσταση. Η άνεση, τα μοντέρνα σχέδια και οι προσιτές τιμές είναι συνώνυμα της εταιρείας.

Τον τελευταίο χρόνο η Envie έχει κλείσει μία ιδιαίτερη συνεργασία με τη Μαίρη Συνατσάκη, τη γνωστή Mairiboo,  για συλλογές γυναικείων παπουτσιών. Η συλλογή του χειμώνα προτείνει φινετσάτες γόβες σε μεταλλικές αποχρώσεις, αλλά και suede γόβες στο κλασικό μαύρο ή το φλογερό κόκκινο. Μοναδικές είναι εκείνες οι γόβες με τα ιδιαίτερα prints σε χοντρό τακούνι. Ακόμη δυναμικά μποτάκια, αλλά και σαγηνευτικές μπότες που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα.

Μπορείς να βρεις τη συλλογή σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, αλλά και online στο envieshoes.gr και το προσωπικό website της Μαίρης Συνατσάκη, buyaboo.gr.

Δερμάτινα loafers, casual αρβυλάκια, flatform Oxford, άνετα sneakers, casual μπότες είναι οι προτάσεις της συλλογής της Envie για φέτος σε υψηλής ποιότητας δέρματα από Ελλάδα και Ιταλία και απίθανο σχεδιασμό. Εμπλουτισμένα με μεταλλικά στοιχεία, τρουκς, κορδόνια και φούντες καταπλήσσουν και καλύπτουν τα γούστα όλων όσων έχουν φετίχ με τα παπούτσια!

Ανακαλύψτε όλη την συλλογή εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website: www.envieshoes.gr
Facebook: @envieshoes
Instagram: @envieshoes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top