skip to Main Content

Made in Greece η Lazaris Distillery & Artisan Sweets: Λικέρ κουμ-κουάτ, ούζο, μαντολάτα, συκομαίδα, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδες, λουκούμια… λιχουδιές από την Κέρκυρα & παράδοση από το 1924!

Οι θησαυροί της ελληνικής γης είναι αμετρητοί και ο πλούτος της μας δίνει τη χαρά να γευόμαστε προϊόντα αγνά με ποιότητα και παράδοση. Αν ψάξουμε στην αγορά θα βρούμε πλειάδα προϊόντων με ελληνική υπογραφή και πρώτες ύλες από τη γη μας, που κάνουν τον γύρο του κόσμου και κερδίζουν τους ουρανίσκους από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Εμείς αυτή τη φορά θα κάνουμε στάση στην όμορφη Κέρκυρα και σε μία εταιρεία που έχει ρίζες στο νησί από το 1924.

Η κερκυραϊκή ποτοποιΐα Lazaris Distillery & Artisan Sweets μετρά ιστορία πολλών δεκαετιών και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη για τα προϊόντα της το φημισμένο κουμ-κουάτ, το μικροσκοπικό αυτό εσπεριδοειδές με το υπέροχο άρωμα, που είναι ταυτισμένο με το νησί και καλλιεργείται σε μεγάλες ποσότητες.

Εδώ και 11 χρόνια ο Κωνσταντίνος Λάζαρης και η ομάδα του συνεχίζουν με πάθος την γαστρονομική παράδοση του νησιού με στόχο να μυήσουν τον σύγχρονο, παγκόσμιο καταναλωτή στις αυθεντικές γεύσεις μιας άλλης εποχής.

Ακολουθώντας την τοπική συνταγή παράγουν το παραδοσιακό ποτό της Κέρκυρας, το λικέρ κουμ-κουάτ. Παράλληλα εμπνέονται από τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα του νησιού και φτιάχνουν χειροποίητα γλυκίσματα αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος.

Η λίστα των προϊόντων είναι μεγάλη και καθένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πρώτο και καλύτερο το λικέρ κουμ κουάτ, που είναι το πρώτο πιστοποιημένο προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και το limoncello, το ούζο, οι μάντολες και τα μαντολάτα, η συκομαίδα, το γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ, οι μαρμελάδες και φυσικά τα λουκούμια!

Όλα αυτά τα μοναδικά προϊόντα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε στο κεντρικό κατάστημα, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αχιλλείου, δεκαπέντε λεπτά περίπου οδικώς έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

Πρόκειται για έναν προσεγμένο χώρο βιομηχανικής αισθητικής και μοντέρνου design, όπου θα μπορέσετε όχι μόνο να δοκιμάσετε όλα αυτά τα καλούδια, αλλά και να παρακολουθήσετε την διαδικασία παραγωγής τους στο ανοιχτό εργαστήρι και φυσικά να αγοράσετε εκείνα που θα κερδίσουν τον ουρανίσκο σας.

Το κτίριο είναι υπερσύγχρονο, ιδιόκτητο 4.500 τ.μ. και το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην αγροτική παραγωγή, τις πατροπαράδοτες συνταγές, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Κέρκυρας που αποτελεί έμπνευση για όλες αυτές τις δημιουργίες. Όταν δε όλα αυτά συνδυάζονται και την τήρηση διεθνών πρότυπων ασφάλειας και υγιεινής, την σύγχρονη αισθητική και τη σύγχρονη γαστρονομία, τότε μιλάμε για σίγουρη επιτυχία.

Τα Προϊόντα Lazaris είναι ξεχωριστά, γιατί:
1. Είναι χειροποίητα και φτιάχνονται σε μικρές ποσότητες.
2. Βασίζονται σε παραδοσιακές επτανησιακές συνταγές.
3. Είναι υγιεινά, καθώς δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά.
4. Δεν περιέχουν λιπαρά, καθώς για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται
φρούτα, αλκοόλ & ζάχαρη.
5. Είναι σύγχρονα και καινοτόμα, με σύγχρονο design.
6. Χαρακτηρίζονται από την κερκυραϊκή παράδοση & φινέτσα.

Τα εξαιρετικά προϊόντα της Lazaris Distillery & Artisan Sweets

Το «Κερκυραϊκό Κουμκουάτ»

Είναι ο καρπός του είδους Fortunella margarita και το όνομά του σημαίνει «χρυσό πορτοκάλι».
Το έφερε στην Κέρκυρα από την Κίνα ο Βρετανός γεωπόνος Merlin (που έδωσε το όνομά του και στη δημοφιλή ποικιλία πορτοκαλιών).
Καλλιεργείται στον κάμπο Νυμφών, στην Κέρκυρα, από το 1924.
Το έδαφος, το ήπιο κλίμα και το νερό της περιοχής ευνόησαν ιδιαίτερα την ανάπτυξη και την καρποφορία του, ώστε πλέον να είναι ταυτισμένο με το νησί της Κέρκυρας.
Είναι αναγνωρισμένο από το 1994 ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Είναι το μοναδικό εσπεριδοειδές που τρώγεται με τη φλούδα.
Χαρακτηρίζεται από το έντονο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του: στυφή σάρκα, γλυκιά φλούδα, με ελαιώδη υφή, που αφήνει στη γλώσσα μια πικάντικη και έντονη αίσθηση.
Η καλλιέργειά του συνέβαλε στην άνθιση του εμπορίου του νησιού με χώρες της Ευρώπης.
Τα κουμκουάτ είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών και φυτικών ινών.

Λικέρ Κουμκουάτ

Το παραδοσιακό λικέρ της Κέρκυρας παράγεται με εκχύλιση του σπάνιου εσπεριδοειδούς κουμκουάτ σε αλκοόλ, με τον παραδοσιακό τρόπο που εδώ και χρόνια μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Τα φρούτα συλλέγονται προσεχτικά από τους οπωρώνες, καθαρίζονται, πλένονται και τοποθετούνται μαζί με αλκοόλ σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να πάρει η αλκοόλη τις ουσίες, το άρωμα και το χρώμα των φρούτων. Στη συνέχεια προστίθεται σιρόπι, για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση του λικέρ.
Το λικέρ κουμκουάτ σερβίρεται παγωμένο σαν χωνευτικό ποτό μετά από κάθε γεύμα. Είναι επίσης υπέροχο με τριμμένο πάγο ή σαν συστατικό σε cocktails με «ελληνικό χαρακτήρα». Ταιριάζει καταπληκτικά σε φρουτοσαλάτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει ένα κέικ ή το παντεσπάνι μιας τούρτας.
Το Λικέρ Κουμκουάτ Κρέμα δημιουργείται με την προσθήκη γάλακτος σε τελικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η βελούδινη υφή του το καθιστά εξαιρετικό συστατικό για cocktails.

Μάντολα με Κουμκουάτ

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που παράγεται στην Κέρκυρα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla που σημαίνει αμύγδαλο. Οι μάντολες έχουν σχήμα κουφέτου και είναι ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα, αρωματισμένα με αιθέρια έλαιo Κουμκουάτ. Είναι ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για λικέρ, αλλά και ένα θαυμάσιο σνακ. Είναι επίσης υπέροχες για να διακοσμήσουν ένα κέικ ή μία τούρτα.

Μαντολάτο με Κουμκουάτ & Σοκολάτα

Παραδοσιακό χειροποίητο γλύκισμα που παράγεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη, ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα, κακάο και κομμάτια κουμκουάτ. Ένα απολαυστικό σνακ!

Λουκούμια με Κουμκουάτ

Μικρές γλυκιές μπουκίτσες που λιώνουν ηδονικά μέσα στο στόμα και πλημμυρίζουν τις αισθήσεις με το άρωμα και τη γεύση του κερκυραϊκού κουμκουάτ. Παραδοσιακά σερβίρονται μαζί με τον καφέ ή ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

Μαρμελάδα Κουμκουάτ

Πλούσιο άρωμα, εκρηκτική και ελαφρώς γλυκόπικρη γεύση που ταιριάζει πολύ πάνω σε βουτυρωμένο ψωμί, σε κέικ σοκολάτας, σαν γέμιση σε μπισκότα και κρουασάν, σαν συνοδευτικό σε πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Γλυκό Κουταλιού Κουμκουάτ

Το μικροσκοπικό και έντονα αρωματικό Κουμκουάτ μέσα σε ένα ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης! Σερβίρεται σκέτο με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή σαν γαρνιτούρα σε σοκολατένια κέικ και σε κρεμώδη επιδόρπια.

Κουμκουάτ Γλασέ

Ένα υπέροχο γλύκισμα από φρέσκα φρούτα Κουμκουάτ. Σερβίρεται σκέτο με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή σαν γαρνιτούρα σε σοκολατένια κέικ, σε παγωτό, σε γιαούρτι και σε κρεμώδη επιδόρπια.

 

 

 

 

Lazaris Distillery & Artisan Sweets

Εθνική Αχιλλείου, Κέρκυρα, 49084

Τηλ: 26610 – 33400

Email: info@lazarisproducts.com

Βρείτε τα προϊόντα στο επίσημο site της εταιρείας, αλλά και στο facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top