skip to Main Content

Made in Greece η Nous4Health: Τέσσερις διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών καταπολεμούν τον σακχαρώδη διαβήτη με ένα serious game

H τεχνολογία βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους τομείς κι εκεί που φαίνεται ιδιαιτέρως χρήσιμη είναι στον τομέα της υγείας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η ελληνική startup εταιρεία Nous4Health, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων για την προαγωγή της υγείας.

Εμπνευστές και δημιουργοί της εφαρμογής είναι τέσσερις διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών, ερευνητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.): Δρ. Κωνσταντία Ζαρκογιάννη, Κώστα Μήτση, Μαρία Αθανασίου και Δρ. Κωνσταντίνα Νικήτα.

Πρώτο τους εγχείρημα είναι η δημιουργία ενός σοβαρού παιχνιδιού (serious game), που στοχεύει στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Το Dragamis είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό διαδραστικό παιχνίδι με πρωτότυπο σενάριο που βοηθάει και εκπαιδεύει τα παιδιά να διαχειρίζονται τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Το παιχνίδι στοχεύει στα εξής: Στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 για την αυτοδιαχείριση της νόσου τους, στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη και στην προαγωγή υγιεινού τρόπου ζωής.

Με αυτό το παιχνίδι η ομάδα απέσπασε μία ακόμα διάκριση στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας όπου πήρε μέρος στο σχετικό bootcamp που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου στο ACEin.

H Nous4Health ήταν μία από τις ομάδες που επέλεξε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για να της δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon, επικοινωνίας και εισαγωγή στην θερμοκοιτίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ACEin.

Nous4Health / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top