skip to Main Content

Made in Greece τα κοσμήματα της Ναταλίας Μπασδέκη: Με έμπνευση από τις τέχνες & τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

Λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε νέες ταλαντούχες δημιουργούς που έχουν κάτι φρέσκο και διαφορετικό να παρουσιάσουν και ξεχωρίζουν με τις δικές τους προτάσεις στον χώρο της μόδας. Μία τέτοια ταλαντούχα δημιουργός της νέας γενιάς είναι και η Ναταλία Μπασδέκη. Μία σχεδιάστρια κοσμημάτων με μοναδική αισθητική και πολλά ευδιάκριτα ελληνικά στοιχεία στις δημιουργίες της, αφού είναι εμπνευσμένες από τις τέχνες των αρχαίων πολιτισμών.

Η φύση, τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο είναι εξίσου σημαντικά ερεθίσματα που της δίνουν έμπνευση για να δημιουργήσει μία σειρά απλών και κομψών κοσμημάτων που κατασκευάζονται χειροποίητα στην Ελλάδα σε περιορισμένες εκδόσεις.

Η Ναταλία Μπασδέκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Καλές Τέχνες και Διακόσμηση στη Σχολή Καλών Τεχνών Vakalo / Derby στην Αθήνα και  Αργυροχρυσοχοΐα στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Από το 2007 άρχισε να δημιουργεί και να εκθέτει τα κοσμήματα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, γκαλερί και καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η φιλοσοφία της Ναταλίας σε ό,τι έχει να κάνει με το κόσμημα συνοψίζεται στις εξής γραμμές: «Η τέχνη του κοσμήματος είναι ένας πλούσιος και όμορφος μικροσκοπικός κόσμος. Είναι μια τέχνη που εκθέτει τον εσωτερικό εαυτό του καλλιτέχνη προς τα έξω». Η σχεδιάστρια προσπαθεί επομένως να είναι όσο πιο αγνή γίνεται για να παρουσιάσει όμορφα έργα τέχνης που θα αντέξουν την δοκιμασία του χρόνου.

Στόχος της είναι να σχεδιάζει κοσμήματα που θα αφήνουν θετικά μηνύματα στον κόσμο, θα του θυμίζουν ξεχασμένους πολιτισμούς και αξίες και θα του υπενθυμίζουν ότι η πραγματική ομορφιά κρύβεται μέσα μας.

Αυτή η φιλοσοφία που τηρεί και στην προσωπική της ζωή προέρχεται εν μέρει και από την καθημερινή της επαφή με μία αρχαία κινεζική μέθοδο καλλιέργειας νου και σώματος που ονομάζεται Falun Dafa, η οποία αποτελεί για εκείνη ατελείωτη πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ηρεμίας.

H Ναταλία πιστεύει ότι για να δημιουργηθεί ένα κομμάτι τέχνης, ο συνδυασμός της τεχνικής, της έμπνευσης και του γαλήνιου μυαλού αποτελούν το μυστικό για το ιδανικό αποτέλεσμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει εντοπίσει τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στην αρχαία Κίνα, όπου οι άνθρωποι ανέδειξαν την αρετή και τον ειρηνικό, ήρεμο εαυτό ως βασική έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Χρυσό, ασήμι, συμμετρία, καθαρές γραμμές είναι μερικά από τα υλικά και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα κοσμήματα της Ναταλίας που αποτελούν μικρά και θαυμαστά έργα τέχνης.

Δείτε περισσότερα σχέδια:

 

 

 

 

Website Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top