skip to Main Content

Made in Greece το Αγρόκτημα του Γιάννη Νομικού: Φάβα, τοματάκι, κελυφωτό φιστίκι & κάπαρη από τη χαρισματική γη της Σαντορίνης

Αυτά τα προϊόντα είναι 100% made in Greece ή για να είμαστε ακριβείς 100% made in Santorini. Φάβα Σαντορίνης, τοματάκι Σαντορίνης, κελυφωτό φιστίκι/Santonuts, σύκο, φραγκόσυκο και κάπαρη από το Αγρόκτημα του Γιάννη Νομικού. Πρόκειται για μία τοπική βιοτεχνία παραγωγής, καλλιέργειας, επεξεργασίας και τυποποίησης φάβας, ξηρών καρπών, λιαστής τομάτας και άλλων προϊόντων της Θηραϊκής γης, που λειτουργεί με οδηγό το μεράκι και την αγάπη για την ελληνική γη και τα προϊόντα της.

Το Αγρόκτημα Ι. Νομικού βρίσκεται στην περιοχή του Βόθωνα, στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο προς Καμάρι, σ’ ένα παραδοσιακό θολωτό κτίσμα. Εκεί επιτελείται όλο το έργο της παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόν που «γαργαλούν» ευχάριστα τον ουρανίσκο όσων τα δοκιμάζουν.

Μάλιστα το Αγρόκτημα Ι. Νομικού είναι το πρώτο που ξεκίνησε την παραγωγή, την επεξεργασία, την συσκευασία και την διανομή των προϊόντων που παράγει, αναγνωρίζοντας ότι η  τυποποίηση είναι το μόνο όχημα για να διασφαλιστεί η γνησιότητα του σαντορινιού προϊόντος. Έτσι εξασφαλίζεται η πλήρης ιχνηλασιμότητα από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας.

Τα εκλεκτά προϊόντα του Αγροκτήματος του Γιάννη Νομικού:

Φάβα Σαντορίνης Π.Ο.Π.

Η αυθεντική φάβα Σαντορίνης, από την αρχαιότητατα το είδος φάβας Lathyrus Clymenum L. καλλιεργείται αποκλειστικά και αδιάλειπτα επί 3500 χρόνια στο πετρώδες ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης.

 

Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π.

Η ποικιλία Lycopersicon esculentum Mil (οικογένεια Solanaceae), έχει μεστή γεύση σε σύγκριση με άλλες τομάτες και λέγεται ότι είναι η πρώτη ποικιλία του νησιού που ξεκίνησε το 1875.

 

Κελυφωτό Φιστίκι Σαντορίνης Santonuts

Το σαντορινιό φιστίκι ήταν μια υπόθεση ξεχασμένη πριν αναλάβει ο κ. Νομικός και πάλι την παραγωγή του και το έφερε στη λίστα των προϊόντων του νησιού το 2006. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ένα αγρόκτημα γεμάτο φιστικιές άνυδρης καλλιέργειας.

 

Κάπαρη Σαντορίνης

Η κάπαρη είναι ένας άγριος βάτος που ξεφυτρώνει σε ξερολιθιές. Αναπτύσσεται σε μέρη άγονα, χωρίς νερό και χώμα. Γεννά ένα από τα ωραιότερα λουλούδια της ελληνικής φύσης με λευκά πέταλα και πορφυρούς στήμονες.

Τα ξεχωριστά προϊόντα τους Αγροκτήματος Νομικού έχουμε τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουμε απευθείας με μία επίσκεψή μας στο αγρόκτημα, το οποίο διατηρεί τις πόρτες του ανοιχτές προκειμένου να ταξιδέψει τους επισκέπτες τους σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Η επίσκεψη στο Αγρόκτημα περιλαμβάνει μια ξενάγηση στις τοπικές καλλιέργειες. Ακολουθεί πέρασμα στη μονάδα επεξεργασίας της φάβας και τυποποίησης των προϊόντων και καταλήγει στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πλέον τα παραδοσιακά Σαντορινιά προϊόντα.

 

 

 

 

 

Nomikos Estate / Facebook page

Επαρχειακός δρόμος Καμάρι – Ακρωτήρι, Βόθωνας, Σαντορίνη, 84700

madeinsantorini@gmail.com

Τηλ. (+30) 22860 31016  &  (+30) 6972 232743

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top