skip to Main Content

Made in Greece το Κτήμα Βαβουράκη: Βιολογικά αλλαντικά, λουκάνικα & απάκι μοναδικής γεύσης από την Κρήτη

Στο κέντρο της Κρήτης, σ’ ένα ανέγγιχτο περιβάλλον, ο Μιχάλης Βαβουράκης ξεκίνησε να λειτουργεί ερασιτεχνικά το Κτήμα του το 1995. Οι γνώσεις του ως μηχανολόγος-μηχανικός, που εργάζεται στο Ρέθυμνο, αλλά και η αγάπη του για τη φύση και η πίστη του στις αρχές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τον έκαναν να πάρει γρήγορα την απόφαση και να ασχοληθεί με τη βιολογική εκτροφή χοίρων επαγγελματικά.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τελικώς το 2002 ως καινοτόμα, αφού ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκίνησε την παραγωγή και τυποποίηση χοιρινού κρέατος και αλλαντικών, αποκλειστικά βιολογικής εκτροφής, πιστοποιημένα από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

Τα χοιρινά που εκτρέφονται στο κτήμα μεγαλώνουν ελεύθερα, αναπαράγονται φυσιολογικά, χωρίς ορμόνες ή φάρμακα και τρέφονται αποκλειστικά με πιστοποιημένα δημητριακά και με καρπούς, ρίζες και άγρια χόρτα από το κτήμα.

Το κτήμα Βαβουράκη εφαρμόζει παραδοσιακές μεθόδους εκτροφής με σεβασμό στη φύση, καταφέρνοντας να αποδίδει εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα του.

Στην ποιότητα των προϊόντων συμβάλλει και το περιβάλλον εκτροφής των χοιρινών που είναι παρθένο, μακριά από οικισμούς, ενώ τα ζώα τρέφονται με εξαιρετικά διαλεγμένες ζωοτροφές. Μελλοντικός στόχος της εταιρείας «Κτήμα Βαβουράκη» είναι να γίνεται η εκτροφή των ζώων αποκλειστικά με δικές της ζωοτροφές.

Το παραγόμενο κρέας συσκευάζεται νωπό είτε χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλλαντικών, όπως το ζαμπόν, το παριζάκι, τα παραδοσιακά λουκάνικα και το πολύ γνωστό κρητικό απάκι.

 

 

Website / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top