skip to Main Content

Άννη Παπαδημητρίου & Αφροδίτη Ζαφείρη: Το αχτύπητο δίδυμο πίσω από την Annie P – Ξεκίνησε από το ατελιέ του Roberto Cavalli & έγινε παγκόσμιο

Ευφάνταστα prints σε συνδυασμό με ζωντανά χρώματα Annie P θα τα ερωτευτείτε σε χρόνο dt.

Πίσω από το brand κρύβονται δύο νέες γυναίκες, που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τη μόδα σε ένα brand που ξεχωρίζει για τα μοναδικά του prints, η Άννη Παπαδημητρίου και η Αφροδίτη Ζαφείρη.

Από αριστερά: Αφροδίτη Ζαφείρη & Άννη Παπαδημητρίου

Πως ξεκίνησαν όμως όλα;

Κάπου πίσω στο 2013 η Άννη αρχίζει να γράφει μόνη της την ιστορία του brand Annie P, παρουσιάζοντας μία καλοκαιρινή συλλογή το χρόνο, με τα δικά της ξεχωριστά κι ευφάνταστα prints.

Το brand λανσαρίστηκε στην αγορά με ρούχα που εστιάζουν στα prints που η ίδια η Άννη δημιουργεί. Έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τα εκλεπτυσμένα και παιχνιδιάρικα prints, τα οποία κάλυψαν ένα κενό στην αγορά.

Από τις καλύτερες σχεδιάστριες υφασμάτων, ξεκίνησε να φτιάχνει το portfolio της με μια συνεργασία που θα ζήλευαν πολλοί σχεδιαστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Αμέσως μετά τις σπουδές της στο Chelsea College και το Royal College of Art στο Λονδίνο, επιλέχθηκε ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας του Roberto Cavalli στη Φλωρεντία, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 2011 βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές του Ralph Lauren.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες σχεδιαστές που παρουσιάζουν πρωτοποριακές εφαρμογές εκτύπωσης τόσο για μόδα όσο και για εσωτερικούς χώρους.

Η Annie ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις της με την Αφροδίτη Ζαφείρη. Έχοντας μεγαλώσει μέσα στα υφάσματα -η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου υφασμάτων- λατρεύει τη δουλειά της Άννης και συμμετέχει δημιουργικά στο όραμά της, προσφέροντας τις πολύτιμες -επιχειρηματικές και διοικητικές- γνώσεις που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η αμοιβαία αγάπη τους για τις εκτυπώσεις και τα υφάσματα και η πεποίθηση ότι δύο είναι καλύτερες από μία, είναι αποφασισμένες να κάνουν την AnnieP παγκόσμιο brand.

Η Αφροδίτη Ζαφείρη έχει σπουδές στο Management από το Kings College του Λονδίνου και το London School of Economics και εργασιακή εμπειρία στο χώρο της μόδας σε emerging brands στο Λονδίνο. Εργάστηκε για την Issa London κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του brand και συνέβαλε στο να μετατραπεί η εταιρεία σε μία παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία. Η αγάπη της για το εμπόριο και τη μόδα την οδήγησε να ηγηθεί της οικογενειακής κλωστοϋφαντουργίας της στην Αθήνα όπου ανέπτυξε περαιτέρω την εκτίμησή της για τον κόσμο των υφασμάτων.

Τα ρούχα AnnieP πωλούνται σήμερα σε αποκλειστικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και στην Κύπρο, το Λονδίνο και τη Βηρυτό με νέα καταστήματα να προστίθενται διαρκώς στη λίστα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο: www.anniep.gr & το instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top