skip to Main Content

Αποκλ. – Μade in Greece οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: 85 βραβεύσεις για ένα βιολογικό λάδι με πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη – H «σφραγίδα» από το Harvard

Με το ασυναγώνιστο ρεκόρ των 85 διεθνών βραβεύσεων, συμμετοχή σε σημαντικές πανεπιστημιακές διατροφικές μελέτες, όπως του Harvard και εξαγωγική δραστηριότητα σε 14 χώρες ανά τον κόσμο οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποτελούν αναμφισβήτητα ένα ανεπανάληπτο success story που ξεκίνησε να διαγράφεται το 1992 από την ευλογημένη γη της Λακωνίας.

Τις βάσεις για την ίδρυση της εταιρείας, τις φυτεύσεις και την αρχική τεχνογνωσία δημιούργησε ο Γεώργιος Σακελλαρόπουλος, που επί σειρά δεκαετιών με ιδιαίτερη αγάπη για την ελαιοκομία, οδήγησε τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Λακωνία σε ένα μονοπάτι καινοτομίας, μοναδικών προϊόντων και δημιουργιών. Το έργο αυτό σήμερα συνεχίζει η 2η γενιά της επιχείρησης, ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο επιστημονικό υπόβαθρο των προϊόντων και στις συνέργειες με πανεπιστημιακές έρευνες και κλινικές μελέτες που υποστηρίζονται από την επιχείρηση.

Νίκος Σακελλαρόπουλος

Βιολογικό πρωτέλαιο και αγουρέλαιο, ελαιόλαδο με ιδιαίτερα αρωματικά και gourmet χαρακτηριστικά, άγουρες ώριμες βρώσιμες ελιές, «ανάλατες» ελιές με αρωματικά φυτά, ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι, ελιές Πορτοκαλένιες, ελιές πράσινες με λεμόνι, μηλένιες, ελιές gourmet Gousto και ελιές με ούζο (Πινελιές), είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που παράγει στους δικούς του ελαιώνες ο κ. Σακελλαρόπουλος.

«Sharing our Soul» είναι το μότο της εταιρείας κι όχι τυχαία, αφού σε κάθε βιολογικό ελαιόλαδο ή ελιά και γενικότερα κάθε ελαιοπροϊόν της βρίσκεται η δημιουργία και η ψυχή του παραγωγού τους.

Σήμερα ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος παρουσιάζει στο MadeinGreece.news την επιτυχημένη πορεία του στην ελαιοκομία, αλλά και τα πολυβραβευμένα βιολογικά προϊόντα του με τις μοναδικές, επιστημονικά αποδεδειγμένα, υγειοπροστατευτικές ιδιότητες.

Γιώργος Σακελλαρόπουλος

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Το 1992 αποφασίσαμε συνειδητά να δώσουμε το βάρος μας στην βιολογική καλλιέργεια. Ψάξαμε, αναλύσαμε, πράξαμε και τελικά τα καταφέραμε, αφού ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε πιστοποίηση για την βιολογική μας καλλιέργεια από τον οργανισμό BIO HELLAS (πρώην ΣΟΓΕ)
  • Όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές πολύ υψηλής ποιότητας που κατατάσσονται στην κατηγορία των βιο-λειτουργικών τροφίμων (Functional food) και το καταφέραμε.
  • Θέλουμε να μας ξεχωρίζουν με κλειστά μάτια, όχι να μας αγοράζουν «τυφλά» και μαζικά. Προτιμάμε να είμαστε συνειδητή επιλογή του καταναλωτή και όχι ευκαιριακή.
  • Τα αρωματικά μας ελαιόλαδα είναι από τα πιο καινοτόμα ελαιοπροϊόντα που υπάρχουν και μάλιστα είναι τα πρώτα premium ελληνικά αρωματικά ελαιόλαδα που κυκλοφόρησαν με έγκριση ετικέτας από τον ΕΦΕΤ
  • Είμαστε πολύ περήφανοι και για τα υπόλοιπα προϊόντα που δημιουργούμε από τα βιολογικά ελαιόδεντρα μας, όπως οι 11 διαφορετικές ελιές μας, που είναι από τις λίγες που κυκλοφορούν με φυσική ζύμωση, ελάχιστο έως καθόλου αλάτι και χωρίς παστερίωση
  • Οι βιολογικές ελιές μας επιλέχθηκαν να μετέχουν στην 1η παγκόσμια κλινική μελέτη από το ΕΚΠΑ και το 401 ΓΣΝ και τους ερευνητές επιστήμονες όσον αφορά στην επίδραση της κατανάλωσης των ελιών αυτών στην ανθρώπινη υγεία
  • Οι βιολογικές ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που επιλέχθηκαν για αυτή τη μελέτη περιείχαν 1300 mg ανά κιλό από υδροξυτυροσόλη και 560 mg ανά κιλό από τυροσόλη. Έτσι λοιπόν η ημερήσια κατανάλωση 5 μόνο από τις ελιές αυτές προσφέρει 25 mg υδροξυτυροσόλης και 10 mg τυροσόλης.
  • Εξίσου σημαντική είναι η συμμετοχή των ελαιολάδων μας στην έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard για τα επόμενα 3 χρόνια
  • Στην καλλιέργειά μας εξελίσσεται καθημερινά μια συνεργασία με την φύση, που δίνει στα τελικά βιολογικά ελαιοπροϊόντα μας ιδιαίτερες γεύσεις και ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με κύριο σκοπό την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας
  • Μετράμε 85 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς παγκοσμίως από το 2012 έως σήμερα
  • Ο αριθμός αυτών των βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς από το Τόκιο έως το Λος Άντζελες αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα παραγωγό που καλλιεργεί και παράγει αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροιόντα
  • Οι εξαγωγές γίνονται σε 14 χώρες, με κυρίαρχες την Αμερική, την Αγγλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γερμανία, την Γαλλία, την Νορβηγία και πολλές άλλες

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου; Πότε και πως ξεκίνησαν όλα, στάδια, αφορμή, έμπνευση;

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη Λακωνίας, σε μια περιοχή που από την αρχαιότητα δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας του ιερού δέντρου της ελιάς.

Η ιστορία μας ξεκινά το 1992. Τότε αρχίσαμε να κάνουμε τις πρώτες μας φυτεύσεις συνειδητών επιλογών ποικιλιών ελιάς ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ για ελαιόλαδα και ΚΑΛΑΜΩΝ για επιτραπέζιες ελιές. Βέβαια το ανήσυχο πνεύμα μας, αλλά και η αγάπη μας γι’ αυτό που κάναμε δεν μας άφησε στάσιμους. Θέλαμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στον χώρο του ελαιολάδου κι έτσι το 1992 αποφασίσαμε να δώσουμε το βάρος μας στην βιολογική καλλιέργεια. Ψάξαμε, αναλύσαμε, πράξαμε και τελικά τα καταφέραμε, αφού ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε πιστοποίηση για την βιολογογική καλλιέργεια από τον οργανισμό BIO HELLAS. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο βασίζεται στην καθετοποιήμενη παραγωγή προϊόντων αποκλειστικά και μόνο από τους δικούς μας ελαιώνες, ενώ αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι το πάθος μας για τη διαρκή αναζήτηση της τελειότητας.

Όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές πολύ υψηλής ποιότητας που κατατάσσονται στην κατηγορία των Βιο-λειτουργικών τροφίμων (Functional food) και το καταφέραμε. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουν σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό πέρα από τη θρεπτική αξία τους αυτή καθαυτή. Είχαμε και έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να παράγουμε τα καλύτερα βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές που υπάρχουν. Ό,τι καλύτερο γίνεται. Το άριστον. Και αυτό είναι θέμα αξιών κι όχι αριθμητικών στοιχείων. Θέλουμε να μας ξεχωρίζουν με κλειστά μάτια, όχι να μας αγοράζουν «τυφλά» και μαζικά. Προτιμάμε να είμαστε συνειδητή επιλογή του καταναλωτή και όχι ευκαιριακή.

Σήμερα λοιπόν έχετε να μας παρουσιάσετε ιδιαίτερα βιολειτουργικά ελαιοπροϊόντα με μοναδική θρεπτική αξία. Μιλήστε μας γι’ αυτά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ποιοτικά και γευστικά.

Το «μυστικό» αν θέλετε της επιτυχίας που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα βρίσκεται στο ότι προσπαθούμε να συνδυάζουμε την πολυετή εμπειρία μας και την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας προϊόντα υψηλής γαστρονομίας και παράλληλα πολύ πλούσια σε ωφέλιμα υγειοπροστατευτικά συστατικά.

Ερχόμενος λοιπόν στα προϊόντα μας θα ξεκινήσω αναφέροντας το βιολογικό Πρωτέλαιο και Αγουρέλαιό μας premium Limited edition, τα οποία είναι τα πρώτα που κυκλοφόρησαν επίσημα στην ελληνική αγορά με ετικέτα αγουρέλαιου και πρωτέλαιου. Επίσης, τα gourmet αρωματικά ελαιόλαδα μας είναι από τα πιο καινοτόμα ελαιοπροϊόντα που υπάρχουν και μάλιστα είναι τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα με έγκριση ετικέτας από τον ΕΦΕΤ κι εδώ νομίζω αξίζει να αναφέρω ότι ανήκουν σε μια κατηγορία που μέχρι τότε δεν υπήρχε σαν έννοια στην ελληνική αγορά.

Εκτός από τα βιολογικά λάδια μας είμαστε πολύ περήφανοι και για τα υπόλοιπα προϊόντα που δημιουργούμε από τα ελαιόδεντρα μας, όπως οι 11 διαφορετικές βιολογικές ελιές Καλαμών και πράσινες ελιές μας, που είναι από τις λίγες που κυκλοφορούν με φυσική ζύμωση, χωρίς αλάτι (Ανάλατες) έως λίγο αλάτι και χωρίς παστερίωση (υψηλή θερμική επεξεργασία), ενώ απαιτούν τρομερά μεγάλη τεχνογνωσία και επιστημονική παρακολούθηση για να αγγίξουν αυτό το επίπεδο ποιότητας.

Μια ακόμα διαφορετική προσέγγιση έχουμε και στο άθερμο βαλσαμέλαιο (σπαθόλαδο) που παράγουμε. Φυσικής εξανθοσμίας, δερματολογικά ελεγμένο, με βιολογικό ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής, κατατάσσεται στα ποιοτικότερα φυσικά βαλσαμέλαια.

Βασισμένα στο βιολογικό ελαιόλαδο και στο βαλσαμέλαιο μας, με επιμέλεια της Αθανασίας Καναρά – Σακελλαροπούλου, με εξειδίκευση στην κοσμετολογία, κυκλοφορούν με όλες τις νόμιμες πιστοποιήσεις, τα φυσικά καλλυντικά μας με την ονομασία Esthique Natural Cosmetics. Με πολύτιμα έλαια, εκχυλίσματα, δερματολογικά ελεγμένα, ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και με φυσικά συστατικά, οι βαλσαμοαλοιφές κεριού και τα φυσικά χειροποίητα σαπούνια μας είναι τα νέα προϊόντα μας, που μετά από σχεδόν μια δεκαετία έρευνας και δοκιμών, κυκλοφορούν πλέον στην αγορά.

Πολλά από τα προϊόντα σας έχουν χρησιμοποιηθεί για επιστημονικές μελέτες και έρευνες από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μάλιστα έχουν φτάσει μέχρι τις αίθουσες του Harvard. Τι συμπεράσματα έχουν προκύψει από τις συγκεκριμένες μελέτες;

Πράγματι τα προϊόντα μας αποτελούν αντικείμενο μελέτης σε σημαντικές έρευνες που διεξάγουν μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και το γεγονός ότι βάζουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στο να βελτιωθεί η υγεία και η ποιότητα ζωής του ανθρώπου, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Μία τέτοια σημαντική μελέτη πάνω στα οφέλη του καρπού της ελιάς στην υγεία παρουσίασε η Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο επιστημονικό συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης, που πραγματοποιήθηκε στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας , με την συμμετοχή πολλών επιστημόνων από πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως. Η εν λογω μελέτη έλαβε χωρα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με την παρακολούθηση της από επιστήμονες με πολλές ειδικότητες.

Η Δρ. Κατσαρού εξήγησε πως η κατανάλωση ελιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Η φαινολική ανάλυση των καρπών ελιάς διεξήχθη από τον Δρ. Μαγιάτη Προκόπιο, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance), μαζί με την ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τη Δρ. Μέλλιου αποτελούμενη από τους: Βλαχάκου, Λιασκώνη, Καλογρίδη, Δεμερτζή και Δρακούλη.

Η 60 ημερών 1η παγκόσμια κλινική μελέτη αποτελείτο από 20 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 22-65 ετών που δεν λάμβαναν την περίοδο εκείνη κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αφού εξετάστηκαν πολλοί τύποι ελληνικών βιολογικών ελιών, για αυτήν τη μελέτη, επιλέχθηκαν οι ελιές καλαμών Βαλσαμικές, που παράγονται από τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, επειδή βρέθηκαν να περιέχουν 5 φορές υψηλότερη συγκέντρωση υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης από τις υπόλοιπες εμπορικά διαθέσιμες ποικιλίες.

Η μέση περιεκτικότητα υδροξυτυροσόλης και τυροσόλης γενικά στις ελιές που παράγονται στην Ελλάδα και έχουν αναλυθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι: 244 mg ανά κιλό από υδροξυτυροσόλη και 134 mg ανά κιλό από τυροσόλη. Οι βιολογικές ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που επιλέχθηκαν για αυτή τη μελέτη περιείχαν 1300 mg ανά κιλό από υδροξυτυροσόλη και 560 mg ανά κιλό από τυροσόλη, δύο από τα πιο ισχυρά υγειοπροστατευτικά συστατικά. Έτσι λοιπόν η ημερήσια κατανάλωση 5 μόνο από αυτές τις ελιές μας προσφέρει 25 mg υδροξυτυροσόλης και 10 mg τυροσόλης.

Ενισχύοντας και επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, ο διαγωνισμός υψηλών φαινολικών ελιών Aristoleo High Phenolic Olive Awards, μας έχει βραβεύσει με πολλές συνεχόμενες διακρίσεις τα τελευταία έτη, κατακτώντας την 1η θέση για το 2017 και το 2018 (OVERALL GOLD), ως τις ελιές με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολικών υγειοπροστατευτικών συστατικών που έχουν μελετηθεί εργαστηριακά παγκοσμίως. Ιδιαίτερη αναφορά στην μελέτη και κυρίως στα αποτελέσματα της έκανε η Huffington Post της Αμερικής στο άρθρο αυτό και σε αυτό.

Εξίσου σημαντική είναι η συμμετοχή των ελαιολάδων μας στην έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard για τα επόμενα 3 χρόνια. Η μελέτη FEEDING AMERICA’S BRAVEST- Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής, που διεξάγεται υπό την εποπτεία της ομάδας του Dr.Stefanos Kales, Ιατρού Ιατρικής της Εργασίας και αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, διενεργείται ήδη σε περισσότερους από 1000 εθελοντές πυροσβέστες σε 44 πυροσβεστικούς σταθμούς της Αμερικής.

Σκοπός της είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, όπως οι πυροσβέστες, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά.

Το βιολογικό ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, το οποίο μάλιστα διαθέτει τις περισσότερες διεθνείς βραβεύσεις για την ποιότητα και την γεύση του, συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2018, στην συγκεκριμένη ερευνητική μελέτη, εντάσσοντάς το στην καθημερινή ερευνητική διατροφή των πυροσβεστών εθελοντών. Το σημαντικό γεγονός στην όλη έρευνα και μελέτη είναι ότι γίνεται σε τόσο μεγάλο αριθμό εθελοντών που έχουν ενταχθεί στην έρευνα, υπό την εποπτεία του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της αντίστοιχης σχολής Δημόσιας Υγείας. Περισσότερες πληροφορίες για την μελέτη εδώ.

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι συλλέκτες βραβείων και πιστοποιήσεων. Μιλήστε μας για τα σημαντικότερα από αυτά. Ποιο είναι το µυστικό της επιτυχίας σας;

Πάντα ήθελα τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα μου να έχουν ταυτότητα και κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα με εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην παραγωγή τους, ενώ το βασικό διαβατήριο των προϊόντων μας είναι η γεύση και η αναγνώριση τους από ειδικούς γευσιγνώστες ανά τον κόσμο. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση έχει επισφραγιστεί με μία σειρά διεθνών πιστοποιήσεων και βραβεύσεων. Η πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας γίνεται από τον οργανισμό πιστοποίησης BIO – HELLAS, σύμφωνα με όλους τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί βιολογικής γεωργίας.

Σε συμφωνία με το πρότυπο ISO 22000:2005, περί υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εφαρμόζουμε σύστημα διαχείρισης ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). Οι εγκαταστάσεις μας έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, η εταιρεία μας είναι αναγνωρισμένη από το FDA (Food and Drug Administration) της Αμερικής.

Στην καλλιέργεια μας εξελίσσεται καθημερινά μια συνεργασία με την φύση, που δίνει στα τελικά ελαιοπροϊόντα μας ιδιαίτερες γεύσεις και ανώτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με κύριο σκοπό την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας.

Σε ότι αφορά τις βραβεύσεις, έχουμε τιμηθεί με 85 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς παγκοσμίως από το 2012 έως σήμερα. Μάλιστα, μόλις χθες ενημερωθήκαμε ότι κερδίσαμε το τελευταίο από αυτά τα βραβεία μας για το βιολογικό ελαιόλαδό μας Majestic Blend Evoo στον διαγωνισμό Terraolivo. Πρόκειται για τον 2ο μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ και πήραμε το Prestige Gold βραβείο.

Παρότι ξεκινήσαμε πολλά χρόνια πριν, δεν είχαμε δοκιμαστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς έως το 2012, γιατί ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα βιολογικά ελαιοπροιόντα μας έχουν αγγίξει το άριστο επίπεδο ποιότητας και αυτό απαιτούσε χρόνο με πολλές δόκιμες και φυσικά σφάλματα που τα κάναμε σύμμαχο μας στην πορεία μας.

Ο αριθμός αυτών των βραβεύσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς από το Τόκιο έως το Λος Άντζελες αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα παραγωγό που καλλιεργεί και παράγει αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροιόντα.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από τις σημαντικότερες βραβεύσεις που έχουμε λάβει:

  • Κατάταξη EVOOWRΜια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις μας. Για το 2017, το flavored evoo gourmet ελαιόλαδο μας ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία του στο EVOOWR, την πλέον αναγνωρισμένη κατάταξη ελαιολάδων από όλο τον κόσμο.
  • Great Taste Awards LONDONΠαγκόσμιος διαγωνισμός με πάνω από 12.000 συμμετοχές κάθε χρόνο που παρακολουθείται από πάρα πολλές συμμετέχουσες χώρες. Στον διαγωνισμό αυτό έχουμε τιμηθεί με 21 βραβεία συνολικά και 6 βραβεία για το 2013 για τα προϊόντα μας, ένας αριθμός ρεκόρ για Έλληνα παραγωγό.
  • BIOL ITALY: Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός για βιολογικά (μόνο) ελαιόλαδα, που γίνεται στην Ιταλία με τεράστιο αριθμό συμμετοχών από όλον τον κόσμο. Σε αυτό το διαγωνισμό έχουμε βραβευθεί 4 φορές με Χρυσό μετάλλιο και 6 φορές με Ασημένιο μετάλλιο, συνολικά 10 φορές τα τελευταία έτη.
  • TERRAOLIVO ISRAELΈνας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στον κόσμο με βαθμό κατάταξης 9/10 στο EVOOWR. Στον διαγωνισμό αυτό, που πλέον ξεπερνά τις 700 συμμετοχές, έχουμε τιμηθεί πολλές φορές με υψηλές θέσεις, με κυριότερη την 1η θέση με το βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (BEST FLAVORED EVOO) με το premium flavored evoo ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ.
  • New York International Olive Oil CompetitionΈνας παγκόσμιος διαγωνισμός που ξεπερνά τις 1000 συμμετοχές κάθε χρόνο. Γίνεται στην Νέα Υόρκη, και έχουμε τιμηθεί με δύο ασημένια βραβεία με το ΦΥΛΛΙΚΟΝ Άθερμο Βιολογικό Πρωτέλαιο με πολύ υψηλές βαθμολογίες για το 2016 και το 2018.

Διαγωνισμοί με μεγάλο κύρος παγκοσμίως που επίσης συμμετείχαμε και έχουμε βραβευθεί πολλές φορές:

1. Los Angeles International Olive Oil Competition
2. Japan Olive Oil Prize και Olive Japan Competition – Οι 2 μεγαλύτεροι διαγωνισμοί της Ιαπωνίας, όπου στον πρώτο για το 2018 βραβευτήκαμε με χρυσό μετάλλιο με το ΦΥΛΛΙΚΟΝ Άθερμο Βιολογικό Πρωτέλαιο μας
3. International Taste and Quality Institute (ITQI) στις Βρυξέλλες
4. EVOOIOOC – Ο διαγωνισμός με την μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ιταλία.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η εταιρεία μας ανήκει εξολοκλήρου στην οικογένεια Σακελλαρόπουλου, καθώς είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, με δραστηριότητα και παραγωγή που γίνεται αποκλειστικά στην χώρα μας και συγκεκριμένα στους ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες μας στην Σπάρτη, ενώ διαθέτει καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε; Σε ποιες χώρες εξάγετε;

Η παραγωγή των ελαιώνων, σε ποσοστό που συνήθως αγγίζει το 90%, εξάγεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Πάντα σε τυποποιημένες συσκευασίες, με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και ετικέτες των προϊόντων. Οι εξαγωγές γίνονται σε 14 χώρες, με κυρίαρχες την Αμερική, την Αγγλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γερμανία, την Γαλλία, την Νορβηγία και πολλές άλλες.

Λόγω των εξαγωγών, τα σημεία στα οποία μπορεί να βρει ο καταναλωτής τα βιολογικά προϊόντα μας στην ελληνική αγορά είναι λίγα. Γι’αυτό έχουμε δημιουργήσει την γραμμή άμεσης εξυπηρέτησης πελατών, με την οποία μπορούμε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για το που μπορεί να βρει τα προϊόντα κοντά του. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πανελλαδικά με αποστολή μέσω courier.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον; Τι άλλο μένει να «κατακτήσετε»;

Η κοινή μας σκέψη και το όνειρο μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε ακόμα πιο καινοτόμα, ποιοτικά βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές, που θα ανήκουν καθαρά στην κατηγορία των made in Greece υψηλής ποιότητας και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας του καταναλωτή. Με επιστημονικές έρευνες και μελέτες, να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε τα λόγια του Ιπποκράτη: «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας». Με συνεχή προσπάθεια, αυτοβελτίωση και επιμόρφωση, αλλά κυρίως να μην χάσουμε τον στόχο μας και να παραμείνουμε πιστοί στον εαυτό μας και τα πιστεύω μας, όπως την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, δημιουργώντας το Sharing our Soul σε συνδυασμό με το Τaste the Difference.

WHO IS WHO

Γεώργιος Σακελλαρόπουλος
«Ξεκίνησα την καλλιέργεια ελιάς αποκλειστικά βιολογικά πριν από περίπου 26 χρόνια, με αρκετή επίγνωση στο συγκεκριμένο τρόπο καλλιέργειας. Επέλεξα τις κορυφαίες ποικιλίες ελιάς που τελικά καλλιέργησα, την Κορωνέϊκη για ελαιοποίηση και την Καλαμών για βρώσιμη, ύστερα από αρκετή έρευνα και μελέτη των εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής μου στην Σπάρτη Λακωνίας. Ήθελα τα παραγόμενα βιολογικά ελαιοπροϊόντα μου να έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα και την υψηλότερη ποιότητα.

Κατέθεσα την έμπνευση και το πάθος μου σε όλη αυτή την προσπάθεια, τον «εαυτό» μου, όπως συνηθίζω να λέω, λειτούργησα αποδεχόμενος ότι δεν τα ξέρω όλα και θέλω να τα μάθω πραγματικά και σε βάθος. Χωρίς αντιγραφές άλλων, ακόμα και ξένων, δημιούργησα μοναδικά βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές, δίνοντας την ταυτότητα μου σε ότι παράγουμε, ενώ επιμορφώθηκα σε πολλούς τομείς της ελαιοκαλλιέργειας.

Αρνήθηκα τον εύκολο δρόμο, δεν δέχτηκα τις δελεαστικές προτάσεις, μυήθηκα αργά, αλλα σταθερά στην βιολογική καλλιέργεια, ενώ εκπαίδευσα όλους γύρω μου από απλούς εργαζόμενους μέχρι τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον μοναδικό τρόπο δημιουργίας των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην Ποιότητα.

Κατά την ταπεινή άποψή μου πέρα από επιμόρφωση, παρατήρηση, εξειδίκευση, σκληρή εργασία με πάθος, αυτό που αποκαλώ «μυστικό» μου και προσπαθώ να περάσω στις επόμενες γενιές, είναι η ψυχή στην αναζήτηση της τελειότητας και η έμπνευση από την πρώτη πρωινή ανάσα στους ελαιώνες, κοντά στην Φύση».

Website: bioarmonia.gr
Facebook: @ElaionesSakellaropoulou
Instagram: @sakellaropoulos_organic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top