skip to Main Content

Made in Greece η Alelma: Ο Γιώργος & η Αμαλία κλείνουν σε βαζάκι τον εξαιρετικό τόνο από τις θάλασσες της Αλλονήσου

Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου αλιεύεται ένας από τους καλύτερους τόνους στον κόσμο. Η επεξεργασία, το μαγείρεμα και η διατήρηση του τόνου αποτελούν παράδοση της Αλοννήσου. Αυτή η παράδοση αποτελεί αρχή για την Alelma, που ειδικεύεται στα προϊόντα με βάση τον τόνο.

Το εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων Alelma ιδρύθηκε το 2007 στην Αλόννησο από τον Γιώργο Αναγνώστου, με μεγάλη εμπειρία στο εμπόριο ψαριών και την Αμαλία Καλογιάννη με γνώση της Αλοννησιώτικης παράδοσης στην επεξεργασία του τόνου. Εξελίσσοντας την παράδοση, αυτό το δίδυμο δημιουργεί με μοναδική γνώση και σεβασμό προς τους καταναλωτές μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα τόνου, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Στο εργαστήρι ακολουθείται η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνοντας τον τόνο σε νερό ή λάδι με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις χωρίς την χρήση συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Ο χώρος του εργαστηρίου είναι άρτια εξοπλισμένος, με την τελευταία τεχνολογία στον τομέα της υγιεινής.

Ο τόνος Αλοννήσου Alelma είναι μια ατόφια ελληνική γκουρμέ απόλαυση, που κατέκτησε με τη γεύση του την ελληνική αγορά και έβαλε πλώρη να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου.

Τα προϊόντα

Ο λευκός μακρυπτέρυγος τόνος Alalunga, είναι γνωστός ως τονάκι Αλοννήσου και είναι ένα από τα βασικά προϊόντα της Alelma. Είναι ένα από τα μικρότερα είδη τόνου και το κρέας του θεωρείται εύγευστο και πολύ υγιεινό.

Από τη θάλασσα στο βαζάκι, ο λευκός τόνος Alelma θεωρείται από τα πιο εκλεκτά προϊόντα. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τη γεύση του και χρησιμοποιείται από διάφορους chefs σε πολλές συνταγές. Μπορεί να απογειώσει την γεύση κάθε σαλάτας, ενώ ακόμη και μόνος του μπορεί να γίνει ένας μοναδικός εκλεκτός μεζές.

To τρυφερό φιλέτο του τόνου Alalunga Αλοννήσου Alelma θα το βρείτε σε συσκευασίες των 212g και 314g. Μπορείτε να το απολαύσετε στη φυσική του γεύση σε νερό ή αν προτιμάτε σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση δοκιμάστε το καπνιστό με φυσικό καπνό ή πικάντικο με κόκκινη πιπεριά.
Ο ερυθρός τόνος, γνωστός ως Blue Fin Tuna, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που απαντάται σε όλη τη Μεσόγειο. Είναι μια εκλεκτή γκουρμέ επιλογή που προσαρμόζεται σε κάθε κουζίνα και σε αμέτρητες συνταγές.  To τρυφερό φιλέτο τόνου Αλοννήσου Alelma θα το βρείτε σε συσκευασίες των 212g και 314g. Απολαύστε το στη φυσική του γεύση σε νερό, ή αν προτιμάτε σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Για μια ιδιαίτερη γεύση, δοκιμάστε το καπνιστό με φυσικό καπνό ή πικάντικο με κόκκινη πιπεριά.
Mία νέα gourmet εκδοχή του τόνου Αλοννήσου Alelma για πιο απαιτητικούς είναι και η πάστα τόνου Αλοννήσου. Δημιουργήστε υπέροχα καναπεδάκια και ατελείωτους γευστικούς συνδυασμούς.
Ο τόνος Limited Edition είναι ένα μοναδικό προϊόν που κλείνεται σε λίγα και σπάνια αριθμημένα βάζα. Πρόκειται για το θρεπτικότερο κομμάτι του τόνου Αλοννήσου, από την περιοχή της κοιλίας, ξεχωρίζεται πολύ προσεκτικά με το χέρι, προστίθεται φρέσκο δενδρολίβανο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ο τόνος μαρινάρεται μέσα στο βάζο και ωριμάζει μαζί με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και  το φρέσκο δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα, είναι μια γευστική πανδαισία που απογειώνει.
ALELMA Αναγνώστου Γ. & Α. – Καλογιάννη Α. Ι.Κ.Ε.
Αλόννησος 37005
Τηλ (+30) 24240 66207
Fax (+30) 24240 66389

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top