skip to Main Content

Made in Greece η Κάλφας: Μεταξωτές εσάρπες από το Σουφλί με έμπνευση από την ελληνική μυθολογία & αρχαιότητα

Περισσότερα από 90 χρόνια παράδοση και γνώση στο μεταξωτό ύφασμα διαθέτει η εταιρεία Μεταξωτών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊοντων Κάλφας, που μπορεί σήμερα να περηφανεύεται για την ποιότητα των προϊόντων της και πορεία που έχει διαγράψει.

Με έδρα το Σουφλί, που ως περιοχή διαθέτει μακρά παράδοση στην παραγωγή μεταξιού, η εταιρεία ΚΑΛΦΑΣ δημιουργήθηκε το 1919 με ιδρυτή τον Δημήτριο Κάλφα και αρχική δραστηριότητα την εμπορία υφασμάτων. Το 1958 τα ηνία αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά και ο γιος του Δημητρίου Κάλφα, Λάμπρος Κάλφας. Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» Θεσσαλονίκης το 1948, αλλά και της ΑΣΟΕΕ Αθηνών στην συνέχεια.  Ο ίδιος διακρίνεται για το εμπορικό του δαιμόνιο, τη φρέσκια ματιά, τη βαθιά γνώση, το ισχυρό ένστικτο, αλλά κυρίως τις αμέτρητες ώρες προσωπικής εργασίας και κόπου που απέδωσαν καρπούς και μεταμόρφωσαν τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2005 ήταν πλέον η κατάλληλη ώρα η διεύθυνση της εταιρείας να περάσει στην τρίτη γενιά Κάλφα και στην κόρη του Λάμπρου, Μαρία Κάλφα. Εκείνη είναι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει με απαράμιλλο ζήλο το έργο του πατέρα της.

Οι σπουδές της και οι επιρροές της ίσως να αποτέλεσαν την αφορμή για την έμπνευση της σειράς από μεταξωτές εσάρπες με θέματα προερχόμενα από την Αρχαία Ελληνική ιστορία και μυθολογία μας.

Απίθανα σχέδια που διακρίνονται για την χαρακτηριστική λιτότητά τους, καλαίσθητα χρώματα που παραπέμπουν στην Αρχαία Ελλάδα συνυπάρχουν αρμονικά και χαρίζουν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις πιο υψηλές προσδοκίες.

Η αρχαιοελληνική αυτή σειρά απευθύνεται στην σύγχρονη γυναίκα που θέλει να αισθάνεται μοναδική, ανανεώνοντας το στυλ της με μία εκλεπτυσμένη εσάρπα ικανή να μεταμορφώσει ακόμη και τις πιο απλές εμφανίσεις της.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε εσάρπα είναι «βαπτισμένη» με ονόματα Ελλήνων πολεμιστών και στοιχείων της ελληνικής μυθολογίας και παράδοσης.

Όλα τα σχέδια είναι μοναδικά και καλύπτουν κάθε ανάγκη και γούστο.

Δείτε περισσότερα κομμάτια της συλλογής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalfas Ancient Greek Scarves

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 148, Σουφλί, 68400, Έβρος
Τηλέφωνο: (+30) 25540 22028
Email: info@ancientgreekscarves.com

Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top